Local

Pensionar, în vârstă de 96 de ani, tâlhărit într-o casă din municipiul Iași! Agresorul, un individ extrem de periculos, trimis la temniță pentru următorul deceniu! (EXCLUSIV)

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pensionar în vârstă de 96 de ani tâlhărit într-o casă din municipiul Iași Agresorul un individ extrem de periculos trimis la temniță pentru următorul deceniu EXCLUSIV
Un individ a fost condamnat la peste un deceniu de temniță, după ce a fost acuzat că a jefuit un nonagenar

Petru Apachiței, un infractor extrem de periculos, a fost pedepsit ieri la peste un deceniu de temniță, după ce a fost acuzat că a tâlhărit un pensionar din Iași. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Apachiței la 10 ani și 6 luni de temniță, pentru tâlhărie calificată. Magistrații au luat în calcul și alte sentințe prin care a fost condamnat ieșeanul

Un pensionar, în vârstă de 96 de ani, a fost tâlhărit într-o casă din municipiul Iași! În urma incidentului, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Petru Apachiței la 10 ani și 6 luni de temniță, pentru tâlhărie calificată. La aplicarea pedepsei, magistrații au luat în calcul condamnările anterioare primite de individ.

„Instanța admite acţiunea exercitată de persoana vătămată D. C. şi continuată de partea civilă M. R. Obligă inculpatul Petru Apachiţei la plata către partea civilă M. R. a sumei de 450 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat ieri magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Pensionar din Iași, tâlhărit în propria casă

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al lui Petru Apachiței a început pe data de 24 mai 2021. Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată sub acuzația de tâlhărie calificată. Asta, după ce un bătrân de 96 de ani, din județul Iași, a fost bătut măr de trei hăndrălăi, în propria casă. Anchetatorii ieșeni spun că doi dintre agresori sunt minori, iar aceștia ar fi intrat cu mănuși în locuința victimei. În ceea ce îi privește pe cei doi minori, cauza a fost disjunsă.

Petru Apachiței a intrat în atenția anchetatorilor, în urmă cu 7 ani. Oamenii legii au precizat că, atunci, un bătrân, în vârstă de 89 de ani, la acea dată, a ajuns în stare gravă la spital, după o spargere.

„În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2014, în jurul orei 1:00, inculpatul P. A., beneficiind de ajutorul a doi participanți minori și purtând toți trei mănuși, a pătruns în locuința persoanei vătămate D. C., în vârstă de 89 de ani, din satul Coada Stâncii, comuna Ungheni, unde a împins-o pe pat pe persoana vătămată, apoi s-a urcat peste ea și a început să o lovească cu pumnii peste corp, provocându-i leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată la 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu scopul de a o determina să spună unde ține ascunși banii”, au spus procurorii ieșeni.

Petru Apachiței nu a găsit bani, dar a luat 60 de litri de vin

Anchetatorii au adăugat că adultul și cei doi minori care au dat spargerea pe timp de noapte nu au găsit bani, deoarece victima nu avea sume sau bunuri de valoare în casă.

„Aceștia au ieșit din casă, inculpatul blocând ușa de acces în locuință pe exterior, cu un lemn, pentru ca persoana vătămată să nu poată ieși. Ulterior, aceștia au sustras dintr-o anexă a locuinței două canistre, conținând aproximativ 60 de litri de vin. În cursul urmăririi penale, inculpatul a adoptat o conduită parțial sinceră, nerecunoscând săvârșirea actelor de violență asupra persoanei vătămate”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Acum, după ce un pensionar din Iași a fost tâlhărit în propria casă, Petru Apachiței a fost condamnat de judecători.

Adauga un comentariu