Actualitate

Percheziții de amploare la suspecți de contrabandă cu țigări! Zona Târgu Cucu, întoarsă pe dos de „mascați”! 16 persoane, ridicate și duse la audieri!

Publicat: 01 iul. 2020
Procurorii DIICOT Iași au dus la audieri 16 persoane, în urma unor percheziții vizând contrabanda cu țigări, efectuate în 22 de locuri
16 persoane au fost duse la audieri, în urma unor percheziții privind contrabanda cu țigări

Zeci de percheziții au fost efectuate ieri de oamenii legii la suspecți de contrabandă cu țigări! Zona Târgu Cucu a fost întoarsă pe dos de „mascați”! În urma perchezițiilor, 16 persoane au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri

Percheziții de amploare la suspecți de contrabandă cu țigări! Zona Târgu Cucu, întoarsă pe dos de „mascați”! Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu agenții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, au efectuat 22 de percheziții domiciliare în județele Iași și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări în formă continuată.

„Începând cu luna martie 2019, mai multe persoane au inițiat, constituit, aderat sau sprijinit, pe raza județului Iași, un grup infracțional organizat pentru desfășurarea de operațiuni ilicite de introducere în România, de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de producție / proveniență din Republica Moldova și / sau Ucraina) introduse ilicit în țară, cunoscând că acestea provin din contrabandă, urmărind obținerea ilicită de mari beneficii financiare”, au precizat ieri reprezentanții DIICOT Iași.

Conform acestora, liderul grupării ținea legătura cu diverși furnizori de țigări de contrabandă, inclusiv cetățeni moldoveni, care îl aprovizionau cu țigări ce erau depozitate în mai multe locuri din municipiul Iași. Ulterior, sub supravegherea și coordonarea acestuia, erau preluate și transportate în vederea valorificării pe „piața neagră”, potrivit anchetatorilor.

Liderul rețelei de contrabandă cu țigări își ținea banii la fiică, de frica perchezițiilor!

Procurorii DIICOT Iași au adăugat că liderul grupării punea la dispoziția membrilor țigările de contrabandă pe care aceștia le comercializau în mod ilicit în zona Târgu Cucu, din municipiul Iași.

„Aceasta este, în fapt, principala lor ocupație. Pe parcursul documentării grupării infracționale, s-a constatat faptul că acest serviciu funcționa și în sens invers, adică membrii grupării se aprovizionau cu țigări de contrabandă și din alte surse, punându-le la dispoziția liderului când acesta avea probleme cu aprovizionarea. Sumele de bani obținute din activitățile de contrabandă cu țigări precum și alte valori, erau ținute de către lider la fiica acestuia, ca măsura de precauție, pentru a nu putea fi identificate și ridicate de polițiști, în cazul efectuării unor percheziții la imobilele în care locuiesc membrii grupării infracționale”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

16 persoane, duse la audieri la sediul DIICOT Iași

Anchetatorii au mai afirmat că membrii grupării infracționale au desfășurat operațiuni ilicite de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare a unor importante cantități de țigări de contrabandă. În urma acestor percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări au fost ridicate mai multe bunuri.

„S-a reușit documentarea actelor de contrabandă și prinderea în flagrant a unor transporturi de țigări de contrabandă, însumând aproximativ 40.000 de pachete cu țigări de proveniență din Republica Moldova sau Ucraina. În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate țigări de diferite mărci, telefoane mobile și cartele SIM, precum și diverse sume de bani. La sediul DIICOT Iași au fost duse, în vederea audierii, 16 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii de Jandarmi Mobilă «Alexandru cel Bun» Bacău”, au încheiat procurorii DIICOT Iași.

Adauga un comentariu