Local

Percheziţii domiciliare în Iași la un bărbat acuzat că ar fi obligat o femeie să se prostitueze

Publicat: 04 aug. 2021
un polițist mascat, vedere din spate iar pe fundal două prostituate
Polițiștii ieșeni au făcut mai multe percheziții la un bărbat suspect că ar fi obligat o femeie să se prostitueze

În cursul zilei de ieri, 3 august 2021, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Iași au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la un bărbat care, conform anchetatorilor, ar fi oblitat o femeie să se prostitueze. De altfel, acţiunea a beneficiat şi de ajutorul oamenilor legii din Bihor.

În cauză, bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, anchetatorii confiscând un autoturism şi o sumă de bani.

Poliţiştii din Iași au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la o persoană bănuită de proxenetism

În cursul zilei de 3 august, poliţiştii din cadrul SIC Iași, alături de cei din Bihor au efectuat mai multe percheziţii domicilire pe raza judeţului Iași şi Bihor la o persoană bănuită că ar fi obligat o femeie să practice prostituţia. De altfel, oamenii legii au întocmit şi un dosar penal în acest sens:

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Ieri, 3 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat trei percheziţii domiciliare, dintre care două pe raza judeţului Iaşi şi una în judeţul Bihor, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că începând cu luna decembrie 2020, un bărbat de 33 de ani i-ar fi înlesnit unei femei activitatea de practicare a prostituţiei în folosul lui, în judeţele Iaşi şi Bihor. De asemenea, începând cu luna aprilie 2021, acesta i-ar fi înlesnit unei alte femei activitatea de practicare a prostituţiei în folosul lui, în judeţul Bihor. explică oamenii legii într-un comunicat

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti

Ca urmare a percheziţiilor, poliţiştii au ridicat un autoturism şi suma totală de 15.000 de lei. În speţă, bărbatul a fost condus la audieri de unde a fost reţinut de oamenii legii pentru 24 de ore:

În urma percheziţiilor, s-a dispus ridicarea unui autoturism şi a 15.000 de lei.

De asemenea, bărbatul de 33 de ani, bănuit de comiterea faptelor, a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.  La data de 4 august a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău, Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi şi I.P.J. Bihor. au conchis polițiștii ieșeni.

Nu sunt primele percheziţii legate de proxenitism la Iași în 2021

În 2021, polițiștii din cadrul IPJ Iași au avut mai multe acţiuni de acest fel. De exemplu, pe data de 19 mai 2021, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii legate tot de proxenitism. La acea dată, cei care au fost percheziţionaţi au fost acuzaţi de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism:

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2019 – 2021, prin utilizarea metodei ”loverboy”, cei 4 suspecți au recrutat mai multe persoane vătămate minore și majore, pe care le-au cazat în diferite locații și le-au determinat la practicarea prostituției, cu scopul de a obține foloase patrimoniale. transmiteau cei de la IPJ Iași.

Mai devreme, în luna aprilie 2021, oamenii legii au efectuat alte percheziții domiciliare tot la persoane bănuite de trafic de minori și proxenitism. Totul s-a petrecut în cadrul unui dosar penal întocmit pentru proxenetism. Astfel, trei indivizi au fost ridicați și duși la audieri. Printre cei trei se numără și „Guțai”, un individ cunoscut în lumea traficului de carne vie din Iași. Câteva adolescente au fost duse la produs de către ieșean. Minorele ar fi fost convinse să-și vândă trupurile în folosul individului, însă „Guțai” a fost încătușat la acea dată de mascați!

 

Comentarii
Adauga un comentariu