Local

Peste 500 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în spitalele ieșene, iar 77 dintre aceștia se află în stare foarte gravă! Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 200 de noi cazuri

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 500 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în spitalele ieșene iar 77 dintre aceștia se află în stare foarte gravă Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 200 de noi cazuri
Două noi focare COVID-19 raportate la Institutul de Psihiatrie "Socola" și la Centrul de Servicii Sociale Bucium

Sute de persoane infectate cu SARS-CoV-2 ajung în stare tot mai gravă la spital! În Iași, situația este din ce în ce mai dramatică. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 200 de noi cazuri, iar 524 de pacienți sunt internați în spitale. Și mai grav este că peste 70 dintre acești pacienți se află în stare gravă, internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Ieri, 27 septembrie 2021, în județul Iași au fost înregistrate 7 decese în rândul persoanelor infectate. De la debutul pandemiei și până ieri, pe raza județului au fost confirmate 47.054 de cazuri și 1.017 decese

De la debutul pandemiei, numărul deceselor provocate de infecția cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.017 în județul Iași. În ultimele 24 de ore au fost raportate 7 decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI. De mai bine de două luni, în spitalele ieșene este o adevărată forfotă, din cauza numărului tot mai mare de infectări. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 44.941 de cazuri, 204 fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Paturile destinate pacienților COVID-19 sunt tot mai puține, din cauza numărului foarte mare de internări. Cu greu se mai găsesc locuri pentru pacienți. Ieri, 27 septembrie 2021, erau internați peste 500 de pacienți, iar 77 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 18 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 15, care este spital exclusiv COVID-19. La Spitalul Municipal Pașcani – 7, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 6, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 10, Spitalul Clinic CF Iași – 7; Spitalul de Recuperare Iași – 5; Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – 4. Tot ieri au fost externați 20 de pacienți.

Paisprezece focare depistate în județul Iași

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, în județul Iași au fost depistate 14 focare în mai multe spitale, o mănăstire și la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Iași (DGASPC). Ieri, în județul Iași au fost depistate două noi focare COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat apariția unui focar la Centrul de Servicii Sociale Bucium, al DGASPC Iași, unde 9 persoane au fost confirmate pozitiv, 7 copii și 2 angajați.

În acest caz, autoritățile au luat următoarele măsuri: copiii au fost izolați în centru și sunt monitorizați de personalul medical angajat, iar angajații pozitivi sunt izolați la domiciliu și sunt monitorizați de medicii de familie. Tot ieri s-a raportat un nou focar la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, la Secția III, unde trei pacienți au fost depistați pozitiv. Pacienții au fost izolați în spital și monitorizați.

Primul focar a fost raportat la Mănăstirea Galata Iași

Primul focar din acest an a fost la Mănăstirea Galata, unde 9 măicuțe au fost infectate. Câteva zile mai târziu, pe 4 septembrie 2021, s-a depistat un focar la Institutul Regional de Oncologie Iași – secția îngrijiri paliative, 3 salarați + 1 pacient infectați. Alți doi pacienți au fost confirmați a doua zi, iar pe 7 septembrie 2021 s-a mai confirmat un pacient. În total, 3 salariați și 4 pacienți erau infectați. Tot la IRO a mai fost un focar COVID-19, în secția de hematologie, unde 5 pacienți erau infectați. Pe 14 septembrie 2021 a fost raportat primul focar de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde o infirmieră prezenta simptome specifice infectării. În total, o infirmieră și 7 pacienți au fost confirmați pozitiv.

În această unitate medicală s-a mai raportat un focar în secția 2 acuți, unde alți 3 pacienți și un angajat erau infectați, și un focar în secția 6 acuți, 3 pacienți. Alte focare au fost raporate la Spital CF, în Blocul operator și secția oftalmologie – 5 medici si un pacient au fost declarați pozitivi; la Spitalul „Sf. Spiridon”, secția dermatologie – 5 pacienți și alți 7 și două cadre medicale în secția de oftalmologie; Spitalul de Recuperare – 1 medic și 6 pacienți, în secția de recuperare neuromotorie; Spitalul de Boli Infecțioase secția 4 – 3 medici. Ieri, 21 septembrie 2021, a fost raportat un focar și la sediul administrației Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Iași.

Adauga un comentariu