Local

Petru Movilă, despre ședința Comisiei speciale a Camerei Deputaților: „Voi organiza o serie de întâlniri pe ceea ce înseamnă legislația in sport”

Publicat: 02 iun. 2020
Deputatul Petru Movilă, despre Pactul Ribbentrop - Molotov
Deputatul PMP Petru Movilă

Deputatul ieșean Petru Movilă a vorbit despre ședința Comisiei speciale a Camerei Deputaților care a avut loc astăzi. Ședința a fost organizată cu scopul de a elabora, modifica și completa propunerile legislative în cazul sportului organizat pe teritoriul României.

„Astazi a avut loc prima sedinta a Comisiei speciale a Camerei Deputatilor pentru elaborarea, modificarea si completarea propunerilor legislative in materia sportului organizat in Romania. Intotdeauna lasat la urma la legislatie si finantari, sportul este la terapie intensiva. Voi organiza o serie de intalniri pe ceea ce inseamna legislatia in sport, din dorinta de a corecta cadrul legislativ actual si de a simplifica prevederile, in asa fel incat sa fie mai accesibil. Pana atunci, daca printre voi se afla persoane interesate, puteti trimite propunerile pe adresa de email movila.petru@yahoo.com”, a spus Petru Movilă.

Vești bune pentru cetățeni. Sălile de fitness se vor deschide luna aceasta

Conform Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionut Stroe există posibilitatea ca începând cu 15 iunie măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus să se relaxeze şi sălile de fitness să se deschidă publicului larg în condiţii speciale, respectând normele de igienă.

„Avem câteva norme referitor la antrenamentele în spaţiile închise. La fitness însă e specific, în sensul să sunt multe aparate, dezinfectarea lor trebuie făcută după fiecare utilizare, spaţiul e mult mai restrâns, există activităţi colective cum este acea gimnastică pe muzică, la fel există ‘cycling’ unde sunt foarte multe biciclete una lângă alta. Dar eu sunt optimist. Urmează să avem o nouă întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi eu sper ca de la 15 iunie, în condiţiile în care vom avea o evoluţie bună, după anumite reguli, să avem posibilitatea să deschidem şi sălile de fitness, pentru că sunt esenţiale în ceea ce priveşte sportul în viaţa românilor.

O să vedem cum evoluează lucrurile

Adică în momentul de faţă sunt sute de mii de români care aşteaptă acest lucru. Şi eu merg la sală şi ştiu (…) Noi ne-am implicat în acest subiect şi am răspuns afirmativ solicitărilor venite din partea industriei de fitness, pentru că e o zonă economică. Deşi sălile de fitness nu ţin strict şi direct de noi (n.r. – de Ministerul Tineretului şi Sportului). Ele au o activitate cu un pronunţat caracter comercial. Evident că acolo se face sport, dar sălile de fitness au caracter comercial, plăteşti pentru a avea acces. În prezent pot face pregătire în sălile de fitness culturiştii sau sportivii profesionişti din zona de fitness. Eu nu am avut nicio problemă să le reprezint interesele în relaţia cu Ministerul Sănătăţii. O să vedem cum evoluează lucrurile”, a spus Stroe.

Începând cu 15 mai, măsurile de prevenție împotriva pandemiei de coronavirus au început să fie relaxate de către autorități. Totuși, în primă fază, a fost permisă activitatea fizică individuală nu și cea de echipă sau cea organizată în spațiile special amenajate. Vă reamintim că, mai mulți reprezentanți ai sălilor de culturism și fitness au avut în luna mai o întrevedere cu ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și cu președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Adauga un comentariu