Eveniment-Social

Polițiștii au împărțit din nou zeci de amenzi! Șoferii și pietonii prinși pe picior greșit au fost sancționați

Publicat: 16 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii au împărțit din nou zeci de amenzi Șoferii și pietonii prinși pe picior greșit au fost sancționați
Polițiștii nu vor putea verifica cetățenii asupra certificatului verde pentru că nu au tehnologia necesară.

Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 95 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 280 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni

Polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. În ultima perioadă au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 97 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 30 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 284 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 78.610 de lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale poliției ieșene.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. De exemplu, polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Astfel, au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.885 lei, dintre care cinci pentru nerespectare reguli de către bicicliști, una pentru o abatere comisă de un pieton, patru pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reținute 43 de permise de conducere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente: viteza excesivă, depășiri neregulamentare, conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Au fost date 253 de amenzi, în valoare de 116.195 de lei, dintre care 87 pentru nerespectarea regimului de viteză, 10 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, trei pentru consum de alcool și 153 pentru alte abateri. Au fost reținute 43 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru consum de alcool, 10 pentru depășire neregulamentară și 14 pentru alte abateri. Au fost retrase șase certificate de înmatriculare. Au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

A refuzat să sufle în aparatul alcooltest

Nereguli au fost descoperite și de polițiști de la alte secții. De exemplu, agenții din cadrul Secției V de Poliție efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuz de recoltare probe biologice. Din cercetări a rezultat că, pe 4 septembrie 2021, în jurul orei 21:00, un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism pe șoseaua Bucium, din municipiul Iași, deși nu are permis. Întrucât mirosea a alcool, acestuia i s-a solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă el a refuzat. De asemenea, acesta a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Adauga un comentariu