Titlurile zilei

Povestea îngrozitoare a copilului care a murit căzând de pe un podeț: S-a întors după ce a uitat declarația pe proprie răspundere pentru perioada pandemiei COVID-19. Copilul ținea în mână declarația și o sacoșă cu mâncare când s-a dezechilibrat și a căzut – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 mai 2020

Un copil în vârstă de doar 10 ani din județul Iași a murit în condiții cu totul macabre. Băiatul a fost în vizită la fratele său mai mare pentru a lua de mâncare, iar pentru a se întoarce acasă trebuia să treacă zilnic pe un podeț improvizat peste râul Jijia. Cu o sacoșă cu mâncare într-o mână și cu declarația pe propria răspundere pentru perioada pandemiei de coronavirus în cealaltă, copilul a alunecat de pe scândurile ude ale podețului improvizat și a căzut în apa care tocmai a crescut. „A fost la fratele lui să ia o sacoșă de pește, a trecut odată pe podeț spre casă, dar s-a întors pentru că a uitat declarația pe propria răspundere. Când s-a întors iar pe podeț avea în mână o hârtie și o sacoșă cu pește, a alunecat, sunt scânduri lipsă și a căzut, nu știa să înoate”

Caz incredibil într-o localitate din județul Iași. Un copil în vârstă de doar 10 ani a murit înecat după ce a căzut de pe un podeț improvizat peste râul Jijia. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, în jurul orei 17:30, în comuna Victoria din județul Iași. Fiind orfan de tată și cu o soră bolnavă, copilul obișnuia să meargă zilnic la fratele său mai mare pentru a lua de mâncare. Distanța ditre cele două locuințe este de câțiva kilometri, iar copilul avea un traseu greoi, pe drum de pământ denivelat și neiluminat, printre arbuști și dealuri, însă cel mai dificil obstacol era mereu trecătoarea pester râul Jijia, aflată la doar câțiva metri de casa fratelui său.

Acest traseu a fost însă unul fatal sâmbătă seara pentru copilul de zece ani din localitatea Icușeni.

„El mergea aproape în fiecare zi la fratele lui și trecea tot timpul peste podul ăsta. În mod normal apa este de un metru, nu ai probleme, dar de aproape o săptămână a crescut apa la aproape doi metri. Băiatul a trecut la fratele lui și se întorcea spre casă, dar a uitat declarația pe propria răspundere care îi trebuia pentru drum. S-a întors la fratele lui, iar când a venit iar pe pod ținea în mână o hârtie A4 și o sacoșă de pește. Podețul e făcut din scânduri, mai lipsește câte o bucată și este foarte alunecos dacă se depune mâzgă. El probabil a călcat fix acolo unde lipsea scândura, a alunecat și acăzut în apă. Nu știa să înoate”, a povestit un prieten de-al copilului decedat.

Podețul este singura cale de acces spre numeroase case

Situația este cu atât mai tristă cu cât acel podeț improvizat și șubred este singurul drum de acces pe o rază de câțiva km către numeroase gospodării din comuna Victoria. Oamenii din zonă sunt îngroziți de cele întâmplate și au aprins mai multe lumânări la locul tragediei. Copilul provenea dintr-o familie nevoiașă și făcea acest traseu zilnic.

„Tatăl lui a murit și mama avea grijă de el, deși este o familie cu nevoi, se îngrijesc bine unii de alții. Este o distanță mare între casa mamei lui și a fratelui, dar el mergea în fiecare zi. Era un copil normal, ieșea la joacă prin sat și așa mai departe, era foarte cuminte. Când pompierii l-au găsit în apă era la aproape 2 metri de podeț, apa nu era volburoasă să-l fi luat departe”, au mai spus prietenii copilului decedat.

Ajutoare pentru familia îndurerată

Imediat după cele auzite, mai multe persoane s-au grăbit să ofere ajutor familiei îndurerate. Prima a fost Casa Funerară Cozianu, care va suporta toate costurile înmormântării.

„Tatăl copilului este decedat, le este foarte greu. Mai au o fată care are probleme de sănătate și mama lor o îngrijește cum poate în curte. Orice ajutor este binevenit pentru această familie îndurerată”, a spus Daniel Crețu, primar al comunei Victoria.

Comentarii
  • De unde bani de podet..de un drum? Exista primari? Nu asta intra in atributia lor! Bani la buzunari..spaga si multa incimpetenta! Avem unul la Iasi ..Piricha ! Tara plina de gunoaie! Primarii cand ajung in functie zici ca sunt pe tarla la mamicsa si taticsu! Parnaia sa va manance pe toti! Bzi.lingau!

  • din toata inima o spun,blestem tot M.A.i-ul,din cauza voastra a murit un copil care o trebuit sa se intoarca pt o foaie,sper ca toate rudele M.A.I-ului sa aiba cea mai crunta boala din lume,o boala ce nu este inca si aceea sa le iasă viermi prin nas,gura,dureri pe tot corpul,noptile sa nu poate sa doarma din cauza viermilor care ies prin ochi…..

  • Si copii care merg la joaca au nevoie de asemenea declaratii? Chiar daca sunt minori, ei pot declara ceva pe propria rapundere? De cand un copil de 10 ani este nevoit sa faca declaratie pe propria raspundere ?! Nu trebuia sa fie supravegheat de un adult? De ce scrieti prostii?

  • ce treaba are MAI ul cu asta? esti retardata? treaba cu declaratia a fost decisa de guvern si presedinte, daca vrei sa blestemi pe cineva , pe ei ii poti blestema, MAI ul este doar o structura care verifica si pune in aplicare legile facute de cei de mai sus

  • so crezi tu,sa dus cu asa zisul ordinul se executa,daca il executi inseamna ca iti place dictatura,chiar daca e ilegal sau legal ordinul,asa cum nu iti place sa-i blestem pe ei cu toata mandria,asa nu imi place nici mie sa se de-a amenzi la misto,abuz ca esti aparat,…..ce-ar fi sa vina vreo organizatie patriotica la putere si sa zica ucideti neamul politistiilor care au dat amenzi? doar e ordin nu? asa ca taci

  • Sa ti se intoarca inzecit blestemele alea pe tine si pe familia ta, gunoi ce esti. De la tot MAI-il si neamurile lor.

Adauga un comentariu