Actualitate

Premierul Florin Cîțu, despre posibila sa demisie de la conducerea Executivului

Publicat: 10 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu despre posibila sa demisie de la conducerea Executivului
Premierul Florin Cîțu ar putea rămâne în funcție după data Congresului PNL

Prim-ministrul Florin Vasile Cîțu a dat de înțeles astăzi, 10 august 2021, faptul că nu va demisiona de la conducerea Guvernului dacă va pierde cursa pentru șefia Partidului Naţional Liberal în care deja a obținut cel puțin la nivel declarativ susținerea majorității filialelor județene.

„Eu sunt aici în cursă pentru președinte PNL. De asta discutăm. Celălalt obiectiv este să avem o guvernare cât mai bună”, a declarat Cîțu.

Florin Cîţu, despre miniștrii din propriul Guvern

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că va gestiona rectificarea bugetară la fel cum a gestionat şi bugetul, dar e „foarte complicat” să înţeleagă explicaţiile de la miniştri care doresc mai mulţi bani, deşi aceştia nu au cheltuit banii alocaţi şi au proiecte cu „zero execuţie”, deşi au avut finanţare.

„Vom gestiona aşa cum am gestionat şi bugetul. Nu sunt dispute, fiecare ministru vine cu propuneri, iar eu trebuie să am o viziune de ansamblu pentru că, şi aşa îi spun fiecărui ministru în parte, nu ne batem joc de banii românilor.”, a răspuns Cîţu, întrebat despre recentele discuţii din cadrul coaliţiei, pe marginea rectificării bugetare.

„Pentru mine e foarte complicat să înţeleg explicaţii că doreşti mai mulţi bani când nu ţi-ai cheltuit banii pe care i-ai avut în şase luni şi când ai proiecte care au avut finanţare, dar au zero execuţie. Aceste scuze nu le pot accepta. Dacă venim şi reconfigurăm situaţia, putem să discutăm, dar nu este o dispută, este doar această dorinţă a mea de a nu ne bate joc de banii românilor. (…) Sunt sigur că vom avea un echilibru”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu: „Valul patru nu va avea loc dacă ne vaccinăm”

Premierul României, Florin Cîțu, susține că valul patru nu va avea loc dacă românii se vor vaccina. Oficialul nu se teme de numărul mare de oameni care se înghesuie pe litoral.

„Sunt bucuros că românii se bucură de ofertele pe care le au. În continuare avem vaccin, iar valul patru nu va avea loc dacă ne vaccinăm. Doar dacă ne vaccinăm o să putem să scăpăm de pandemie. În continuare trebuie să ne vaccinăm. Nu l-am văzut nici pe liderii PSD sau pe liderii care critică să se implice. Toți trebuie să ne vaccinăm”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, despre cei care afirmă că nu a fost atinsă ținta de vaccinare

În intervenţia să publică, premierul Florin Cîțu a precizat faptul că statul roman are capacitatea de vaccinare a 3000 de persoane pe zi.

”Vreau să- i văd pe cei care critică că nu a fost atinsă ținta de vaccinare, că se implică în această campanie”, a precizat premierul, întrebat despre criticile aduse referitoare la neatingerea țintei de vaccinare pe care și-a propus-o. Succesul unei campanii de vaccinare este atunci când avem un număr mic de persoane infectate, a ținut să sublinieze Cîțu.

Referitor la valul 4 al pandemiei, Florin Cîțu a declarat că trebuie să avem încredere că specialiștii vor lua cele mai bune măsuri.

„Au fost foarte multe restricții și înaintea valului 3 și am trecut peste el mult mai repede decât alte țări”, a mai spus Cîțu.

Adauga un comentariu