Local

Preparate vegane, vândute din pasiune într-un restaurant din Iași! Ciprian Stratan: ”Îmi doresc să mă extind cât mai repede”- GALERIE FOTO

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preparate vegane vândute din pasiune într-un restaurant din Iași Ciprian Stratan Îmi doresc să mă extind cât mai repede- GALERIE FOTO
La Restaurantul "Greengo" sunt vândute doar preparate proaspete, pregătite de Ciprian Stratan

Singurul restaurant în care pot fi cumpărate doar preparate vegane în Iași este deschis din iulie 2021 pe strada Gheorghe Ghibănescu, din municipiul Iași. În plină pandemie, Ciprian Stratan a riscat și a deschis afacerea

Noi afaceri sunt dezvoltate în municipiul Iași. În 2021, Ciprian Stratan a riscat și a deschis o mică afacere pe strada Gheorghe Ghibănescu, din centrul orașului. Restaurantul ”Greengo” este specializat doar pe preparate vegane. Investitorul a declarat că este pasionat de bucătărie încă de la o vârstă fragedă. Ceea ce l-a îndemnat să deschidă afacerea a fost faptul că nu găsea toată gama de preparate vegane în alte restaurante. Zilnic, pregătește meniurile pentru clienți folosind ingrediente proaspete

Tortilla – cel mai vândut preparat al restaurantului din Iași

Veganii care calcă pragul restaurantului ”Greengo” preferă să comande tortilla. Ciprian Stratan spune că mulți clienți aleg acest preparat datorită combinației de legume folosite și a condimentelor adăugate.

”Tortilla cu legume și cea cu linte sunt cele două tipuri de lipii pe care le prepar pentru clienți momentan. În viitor vor fi mai multe. Ingredientele folosite sunt legume proaspete, marinate și coapte. Nu adaug conservanți la niciun produs și nici nu prăjesc nimic, deoarece vreau ca toți clienții să fie mulțumiți de calitatea și gustul mâncării”, a declarat Ciprian Stratan, tânărul care a deschis Restaurantul „Greengo”.

În edițiile anterioare ale cotidianului BZI au fost publicate detalii despre un restaurant vegan deschis sezonier în Saint Tropez.

Afacerea funcționează doar cu ajutorul unui angajat

Ciprian Stratan a reușit să dezvolte afacerea și acum are un angajat care se ocupă cu livrarea comenzilor la domiciliu.

”Pentru mine este o plăcere să gătesc și, dacă văd că persoanele care comandă de la mine sunt mulțumite, sunt foarte fericit! Am început să cresc puțin câte puțin, de la o zi la alta mai am câte un client nou. Eu privesc un client nou ca o altă treaptă către succes”, adaugă Ciprian Stratan.

La rândul său, angajatul care se ocupă de livrări spune că vede aproape zilnic clienți noi în restaurant, dar și clienți care comandă la domiciliu.

”Sunt angajat aici ca șofer din luna decembrie 2021. Livrez comenzile la domiciliu și văd oamenii care mă așteaptă zâmbind să le livrez comanda. Sunt clienți pe care am început să îi cunosc de acum, dar sunt și chipuri noi aproape zilnic”, a spus Alexandru Andronic, angajatul restaurantului ”Greengo”.

La restaurantul ”Greengo” sunt clienți fideli

Unul dintre clienții fideli ai restaurantului ieșean susține că este încântat de ideea antreprenorului.

”Aproape în fiecare zi de când a fost deschis acest restaurant, vin și mănânc aici. Înainte mergeam la alte restaurante în care se prepară mâncare vegană, dar nu am fost la fel de mulțumit… De cele mai multe ori, dimineața, aleg o tortilla, care mă ține sătul până la ora 16.00. Atunci mai mănânc o supă, iar, seara, dacă mai simt nevoia, iau o salată. Aleg să consum doar preparate vegane. Cred că eu, fiind vegan, mă hrănesc mult mai bine decât o persoană care preferă fast-food și carne, în general”, a afirmat tânărul care vine aproape zilnic și mănâncă în acest loc.

Într-o ediție anterioară a cotidianului BZI a fost prezentată bucătăria în care se prepară mâncare vegană.

Ciprian Stratan vrea să extindă afacerea

Ciprian Stratan a mai spus că își dorește ca afacerea lui să se dezvolte. Astfel, tânărul ieșean visează la un restaurant cu o capacitate mult mai mare.

”Pentru început, am deschis această bucătărie mică. În acest loc pot servi masa doar 3 persoane. Dar îmi doresc să mă extind cât mai repede. Momentan, chiar dacă am acest restaurant mic, îmi consider visul îndeplinit doar pe jumătate. Îl voi considera îndeplinit în totalitate când voi avea un spațiu mai mare. În momentul în care îmi voi deschide altceva, voi prepara mai multe alimente! Mă gândesc la noi rețete, ca să-mi pot surprinde plăcut toți clienții”, a încheiat Ciprian Stratan.

În restaurantul său, Ciprian Stratan vinde doar preparate vegane destinate unor clienții care preferă în număr tot mai mare acest tip de hrană.

Adauga un comentariu