National

Rareș Bogdan vrea reformarea statului român din temelii: „Când tăiem, să vedem şi veniturile nesimţite de la ASF, sporurile nesimţite de la Nuclearelectrica, Hidroelectrica…”

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rareș Bogdan vrea reformarea statului român din temelii Când tăiem să vedem şi veniturile nesimţite de la ASF sporurile nesimţite de la Nuclearelectrica Hidroelectrica...
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL

Luni, 15 februarie, la Antena 3, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a subliniat că, la reducerea cheltuielilor statului și economiile la buget, este necesar să se aibă în vedere veniturile și sporurile „nesimțite” de la unele companii ale statului.

„L-am votat (pe Florin Cîțu) să fie reformist. Eu am zis când tăiem să vedem şi veniturile nesimţite de la ASF, sporurile nesimţite de la Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Romgaz, ANRE Adică să reformăm statul roman din temelii, nu poţi să te uiţi doar la studenţi (…) Cei care nu-i trimit lui Citu reformarea companiilor din subordine, nu merge să stăm până la Sfântul Aşteaptă după fiecare ministru”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

„Eu sunt convins că Florin Cîțu va şti să dea cu pumnul în masă”, a adăugat el.

Rareș Bogdan: „Florin Cîțu e premier. Să facă reforme, să fie ferm”

Europarlamentarul PNL le-a transmis o serie de mesaje atât premierului Florin Cîțu, cât și președintelui liberal Ludovic Orban.

Rareș Bogdan le-a solicitat celor doi să vină cu reforme și să pună în practică promisiunile electorale pentru a nu-și bate joc de cetățenii care i-au votat.

„Florin Cîțu e premier. Tot ce cer eu e să fie un premier reformist. Să facă reforme, să fie ferm. Să vedem bugetul cât mai repede. Pentru Ludovic Orban, mesajul este unul singur: să vină cu reformele în Camera Deputaților, unde este președinte, să pregătească o lege de tăiere a pensiilor speciale, și o lege pentru alegeri în două tururi de scrutin, pentru că sunt promisiuni electorale făcute de către PNL. Nu putem să ne batem joc de cetățeni”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Să fie o comunicare coerentă și să venim cu măsuri reformiste“

Liderul liberal a menționat că ar trebui, în primul rând, tăiate pensiile speciale.

„Am văzut un anunț legat de pensii. Am văzut ce a spus Ludovic Orban. Dacă nu ar crește pensiile… Haideți să tăiem măcar pensiile speciale. Să fie o comunicare coerentă și să venim cu măsuri reformiste”, a subliniat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban: „Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022“

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat luni, 8 februarie, că punctul de pensie va va fi majorat de la 1 ianuarie 2022.

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022. Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume: dacă un pensionar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie indiferent de anul când s-a pensionat”, a anunțat Ludovic Orban.

În ceea ce privește pensiilor speciale, liderul PNL a declarat că „în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări viitoare la pensiile speciale, la pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale”.

Adauga un comentariu