Stiri si curiozitati

Rase de pisici tigrate. Tipuri de feline grațioase și jucăușe

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rase de pisici tigrate. Tipuri de feline grațioase și jucăușe
Pisica Bengal se numără, de asemenea, printre cele mai blânde animale domestice din această categorie de pisici

În ultima perioadă, o parte din rase de pisici tigrate sau, mai simplu spus, felinele cu dungi, sunt deosebit de populare. Acesta este un model natural de blană a pisicilor sălbatice. Pisica de pădure europeană, pisica de Pallas și pisica de stuf au acest model de blană. Această caracteristică este consacrată și pentru unele rase domestice.

Pisicile cu dungi pot avea diferite modele și desene, precum și diferite nuanțe de blană. Unele au o blană asemănătoare cu cea a tigrilor, altele cu cea a leoparzilor, iar altele au un model mixt de blană. Unele specii de pisici tigru au rămas să trăiască în sălbăticie, dar cea mai mare parte a fost domesticită cu mult timp în urmă. Există, de asemenea, rase create în mod artificial, care sunt destul de scumpe. Acestea, la fel ca și câinii pot să stea cuminți în cușcă.

Rase de pisici tigrate. Cele trei subspecii

Există trei subspecii principale de pisică sălbatică dungată. Cea tigrul nordic, originar din Brazilia, Venezuela. Tigru sudic, întâlnit în principal în Brazilia, Paraguay, Argentina și Uruguay. Unii fani ai animalelor exotice încearcă să aibă acasă pisici sălbatice precum servalul și ocelotul, dar cel mai neobișnuit aspect îl posedă rasa oncilla.

Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece, spre deosebire de alte pisici, rasa oncilla nu are 38 de cromozomi, ci 36. Îi place viața activă pe timp de noapte, dar în timpul zilei încearcă să stea pe suprafețe ridicate, de unde poate evalua situația și să o țină sub control. Dacă alegeți ca animal de companie o astfel de rasă este bine să știți că nu veți crește o pisică drăguță, îmblânzită și pufoasă dintr-o oncilă.

De obicei, rasele de pisici tigrate oncila trebuie ținute într-o cușcă mare. Populația lor nu este mare, oncila este considerată o specie vulnerabilă și este inclusă în convenția comercială CITES, așa că nu este ușor să cumpărați una. Există, de asemenea, unele specii foarte neobișnuite care pot deveni un motiv de mândrie pentru proprietari, cum ar fi tigrii în miniatură, bengalezii și alte pisici tigrate.

Cele mai populare specii. Pentru ce animal de companie să optați?

Toigerii sunt o specie de pisică dungată extrem de populară. Aceste animale destul de mari, în funcție de sex, cântăresc între 5 și 7 kilograme, au un corp musculos, un bot lung cu un nas grosier și urechi destul de mici. Culoarea acesteia este asemănătoare cu cea a unui tigru. Toigerii sunt foarte atașați de stăpânii lor, le plac copiii și alte animale și încearcă să socializeze cât mai mult posibil cu membrii familiei.

Pisica Bengal se numără, de asemenea, printre cele mai blânde animale domestice din această categorie de pisici. Membrele posterioare ale pisicii sunt puțin mai lungi decât labele din față, așa că acestea seamănă bine cu leoparzii. Spre deosebire de tigri, blana lor poate avea nu numai dungi, ci și pete. Blana este de culoare aurie, ciocolatie sau nuanțe de tranziție, iar labele și vârful cozii sunt negre. Greutatea medie a unei pisici Bengal este de 5-7 kilograme.

Mau egiptean face parte din cele mai inedite rase de pisici tigrate. Pisicile din această rasă au un corp alungit și grațios și adoră să se joace, așa că va trebui să vă faceți provizii de jucării pentru a întreține aceste animale active. În ciuda acestei dispoziții pline de viață, a sociabilității și a dragostei pentru vânătoare, sunt adesea predispuși la boli. Sunt animale mari, superbe, cu corpuri alungite și subțiri, ușor disproporționate.

Adauga un comentariu