Titlurile zilei

Rețeta de îmbogățire a traficanților de droguri din Iași care ascundeau dozele în chiloții iubitelor: Primeau scrisori pline cu prafuri din Olanda (Exclusiv)

Publicat: 06 mart. 2021
Traficanții de droguri primeau din Olanda scrisori pline cu droguri, iar după ce le înmulțeau, le comercializau
Polițiștii de la BCCO, sub coordonarea DIICOT, au efectuat mai multe percheziții în Iași

Imaginația traficanților de droguri depășește orice limită. Noi detalii ies la iveală după descinderile făcute joi-dimineață la Iași. Traficanții comandau din Olanda substanța chimică din care produceau într-un final etnobotanicele, iar prafurile le primeau prin poștă în interiorul unor scrisori. Așa au reușit o perioadă să introducă în țară kilograme întregi de substanță cu efect psihoactiv până să fie deconspirați de polițiști

La Iași, zilele trecute au avut loc mai multe descinderi la traficanții de droguri. Polițiștii de la BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în mai multe locații și au condus la audieri mai multe persoane. Reporterii BZI au aflat cum traficanții de droguri au introdus drogurile în țară. Pentru câteva mii de lei, traficanții primeau din Olanda scrisori în care se aflau până într-o sută de grame de substanță cu efect psihoactiv.

Practic, traficanții primeau scrisori din străinătate încărcate de droguri. O vreme au reușit să introducă în țară diferite cantități, însă la un moment dat au intrat în vizorul polițiștilor. Reporterii BZI au aflat că pentru 100 de grame de substanță cu efect pshihoactiv, traficanții din Iași plăteau cam 3.000 de lei. Din cele 100 de grame, ei făceau chiar și câteva kilograme de etnobotanice. Un singur gram era vândut chiar și cu 50 de lei, ceea ce înseamnă că traficanții aveau un profit de câteva mii sau zeci de mii de lei pe lună.

Ce au spus anchetatorii ieșeni cu privire la gruparea infracțională

Pe 4 martie 2021, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județului Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei, din municipiul Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi prinse de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate în apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate”, au afirmat ieri procurorii DIICOT Iași.

22 de persoane, duse la audieri la sediul DIICOT Iași

În urma perchezițiilor, au fost descoperite importante cantități de substanțe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanțe interzise, precum si alte bunuri care ar fi servit în derularea activității infracționale.

„La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost duse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun”, din Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

Vineri, 5 dintre cele 22 de persoane conduse la audieri au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Comentarii
  • Deci o adunătură de tigani care vând droguri (si nu e prima data când au fost arestați pt asa ceva), stau moca în casă din centrul orasului, respectiv pe strada Ahatha Bârsescu. Iar medici, profesori, muncitori, etc, stau cu chirie pe unde apucă. Frumos domnilor din primăria ieșeană, nu?! Acolo e o adunătură de rapeni de țigani care de a lungul timpului au trăit numai din furturi, tâlharii si vândut droguri! Dar bonus de la statul român, stau și moca intr-o casă a primăriei în centrul municipiului Iași, cei drept aproape de primărie. RUȘINE!!!

  • Mihai chirica mafiotu este băgat peste tot.imobiliare droguri ,camatarie. S.r.i doarme in bocanci ori se intampla asta cu bunăvoința lor

  • Ciubotariu Petrica Ciprian e miezul din Sararie. Imparte droguri prin intermediul salonului Lady French detinut de sotia Eliza. E mai jos de Tarom, de sediul ORC Iasi

  • Toate aceste scursuri au apărut sub protecția celor care acuma fac scandal că pensia specială pe care o primesc la 45de ani,este prea mică!!! Clanul Tănase și clanul Corduneanu au apărut și prosperat la Iași,când comandant la IPJ Iași era marele polițist Alexa(cel care își bea cafeaua cu Dacian și Costel) și acuma face pe lupul moralist!!!

  • O mie de ani sa stea jegurile la pușcărie! Otraveau tineri și copii!!! Și încă cine?! Niște rapeni de ciori și infractori! Foarte frumos!!! Românii otrăviți de astfel de scursuri ale societății. Foarte frumos!!!!

  • Sa vina baietii astia cu ochi albastri si la Garbestui-Tibana la andreea marineata buzduganeasa care primeste colete din canada de vreo 2 ani incoace. Ce o fi in pachetele alea de a reusit sa-si faca si casa,sa o si mobileze, sa mearga cu taxiul la iasi? Cu ce bani ca avea doar alocatii, acu nu le mai are nici pe alea ca i-a luat protectia toti copii?

  • Filote e un cwrv@r. Se arde-n ass. L-am pisat de multe ori la piscina la Ciric la Sunrise. Un rahat de om. Filote fiu de cățea cu tată neidentificat

Adauga un comentariu