Retete simple si gustoase pentru gătirea frunzelor de telina

Retete simple si gustoase pentru gătirea frunzelor de telina

19 mai 2021, 20:24
BZI.ro, în Sanatate

Știm că telina este una dintre legumele care nu sunt foarte placute, dar asta nu înseamnă că ar trebui abandonată! În plus, acestei legume nu îi lipsesc beneficiile nutriționale. Cunoscuta ca fiind un diuretic și bogata în antioxidanți, este, de asemenea, unul dintre alimentele cu cele mai puține calorii.

Se dovedește a fi foarte interesanta la gătit. Dacă, din întâmplare, ați fost ispitit de experiență, luați în considerare și gătitul frunzelor de țelină. Pot fi folosite în mai multe moduri (supă, pesto, salată etc)

Iată două rețete simple și gustoase pentru gătirea frunzelor de țelină!

Piure de cartofi și frunze de telina

Ingrediente (3 persoane)

1 buchet de țelină
5 cartofi
15g frunze de telina
Ulei de masline

Pregătirea

1. Clătiți și tăiați țelina, apoi gătiți timp de 20 de minute în apă clocotită.

2. Gatiti cartofii, apoi pasati-i cu o furculita intr-un bol de salata.

3. Odată gătita, scurgeți telina și amestecați-o.

4. Se amestecă cele 2 piureuri, se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă jumătate din frunzele de telina tocate.

5. Serviți piureul presărat cu frunzele de telina rămase, apoi stropiți cu un strop de ulei de măsline.

Tabulet cu frunze de telina

Iata o altă alternativă proaspătă la gătitul frunzelor de țelină!

Ingrediente (4 persoane)

100g de bulgur
Frunzele unei grămezi de telina
1 buchet de mentă
1 ardei gras
3 cepe noi
Sucul unei jumătăți de lamaie
30 ml ulei de măsline

Pregătirea

1. Gatiti bulgurul 10 minute in apa clocotita. Apoi clătiți-l cu apă rece și scurgeți-l.

2. Pregătiți sosul amestecând uleiul de măsline și sucul de lămâie și condimentați cu sare.

3. Tocati marunt frunzele de menta si telina. Tăiați ardeiul gras și ceapa.

4. Adăugați totul în bulgurul răcit, apoi turnați sosul.

Serviti rece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *