Titlurile zilei

Revoltă la CTP Iași! Angajații vor uniforme noi după ce în 3 ani au primit doar câte două tricouri: „După atâtea spălări, s-au și decolorat” – FOTO

Publicat: 21 mart. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Revoltă la CTP Iași Angajații vor uniforme noi după ce în 3 ani au primit doar câte două tricouri După atâtea spălări s-au și decolorat - FOTO
Angajații au primit primele uniforme în 2021

Angajații de la CTP Iași sunt nemulțumiți de faptul că nu au primit uniforme noi, după ce mai bine de 3 ani de zile le-au purtat încontinuu. Oamenii cer haine noi de la companie, pentru a putea să își facă treaba

În iulie 2021, uniformele au devenit din nou obligatorii la CTP Iași, iar compania a achiziționat mai multe loturi de tricouri, cămăși, sacouri, veste și cravate pentru angajați. Totuși, de atunci, aceștia au mai primit două tricouri în 2023, însă cămășile și vestele s-au uzat și nu mai pot fi purtate.

Angajații de la CTP Iași vor uniforme noi

Șoferii și vatmanii au nevoie de uniforme noi. În 2021, oamenii au primit două cămăși, două tricouri, o cravată, o vestă și un sacou cu sigla companiei. De atunci, li s-au oferit încă două tricouri, iar restul hainelor s-au uzat.

„Uniforma nu este un lucru rău, este foarte bine, doar ca să fie și ea cum trebuie. Totuși, am primit cămăși și sacouri acum mai bine de 3 ani, cât să reziste, trebuie să le spălăm, să le călcăm, plus purtat aproape zilnic, s-au uzat. Mulți preferă să poarte doar vestele, deoarece sunt cele mai comode și cele mai simplu de întreținut. Eu mi-am prins vesta într-o sârmă cu care prinzi ușa la cabină, e ruptă.

Da, sincer, sunt unele zile în care nici nu poți veni la cămașa pentru că trebuie să cobori să schimbi macazul manual, iar când sare toată mizeria de la arcul respectiv pe tine, nu mai ai ce face. Trebuie să le speli neapărat acasă, nu poți să te prezinți la muncă cu uniforma murdară. Însă după atâtea spălări, tricourile s-au și decolorat deja. Consider că o companie care se respectă, cu atâția angajați, trebuie să aibă uniforme decente”, povestește un vatman de la CTP Iași.

Angajații așteaptă acum să primească de la conducere haine noi.

„În mare parte, eu port cămașa și cravata, chiar este foarte bine că avem o uniformă, să ne diferențieze, dăm dovadă de profesionalism. Doar că este o problemă la sacouri, sunt croite greșit, sunt foarte rigide, iar atunci când le porți, nu poți să faci mișcările cum trebuie la volan. De asemenea, și la veste, probabil, s-au uzat, imediat se murdăresc la guler. Am mai primit câte două tricouri, două cămăși, însă unii nu vor să poarte uniforma completă, depinde de fiecare acum. Desigur că ar fi binevenită o uniformă nouă, însă ne descurcăm cum putem acum”, a precizat un șofer de la CTP Iași.

Vatmanul și șoferul au dorit să-și păstreze anonimatul, deoarece se tem să nu fie sancționați la locul de muncă.

Compania va cumpăra doar tricouri și cămăși

Conducerea a anunțat că va aduce tricouri și cămăși noi, însă abia la vară. În ceea ce privește restul pieselor vestimentare, angajații trebuie să facă solicitare la companie pentru a primi.

„Angajații au și veste verzi. Desigur, dacă vom constata că sunt uzate vestele, vom lua altele. Oricum, anul acesta, pentru vară, vom lua tricouri și cămăși noi”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Angajații de la CTP Iași au nevoie de la uniforme noi din partea companiei.

Comentarii
  • La cate nereguli sunt…. mai bine ar face greva ca nu au salarii decente, conditii decente de munca, piese de schimb, faptul ca sunt amenintati de sefi, daca deschid gura, sanctionati, de zici ca ei sunt Dumnezeu, sunt proprietari de sclavi, astea dureri!!
    Uniformele ar trebui sa existe, dar….

  • Despre conditii decente de munca o sa se vorbeasca la vara cand ai sa mori de cald in cazanele vechi. De lipsa pieselor de schimb tot s-a vorbit si inca se mai vorbeste. Faptul ca sunt sanctionati si amenintati de sefi daca deschid gura e ca isi pastreze ei scaunul incontinuare si sa aibe de unde fura. Nu mai votati Chirica!

Adauga un comentariu