Religie

Rugăciunea de dimineață. Ce rugăciune să spui după ce te trezești ca să fii ferit de rău

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea de dimineață. Ce rugăciune să spui după ce te trezești ca să fii ferit de rău
Rugaciunea zilnica de dimineață ajută la eliminarea stresului

Din primii ani de viață, toți credincioșii au fost învățați că este bine să se roage, indiferent că o faci pentru împlinire, sănătate sau mulțumire. Rugăciunea de dimineață ne ajută să ne facem ordine în gânduri, reușim să fim mai calmi.

Persoanele care ne învață de mici să fim credincioși și să credem în Dumnezeu au fost întotdeauna bunicii. Ei mereu ne-au îndrumat să fim mai buni la suflet și mai înțelepți.

Credincioșii susțin că rugăciunea zilnică de dimineață ajută la eliminarea stresului, astfel poți avea o atitudine pozitivă. Rugăciunea energizează inima unui credincios prin puterea Spiritului. Prin sinceritatea inimii, spiritul tău este profund pătruns de credință și iubire, o credință care poate muta și munții și o iubire care depășește orice. Este de înțeles că dacă îți oferi rugăciunea cu sacrificiu, iubirea pe care o porți se manifestă pe deplin.

femeie care se roaga in biserica
Rugaciunea zilnica de dimineață ajută la eliminarea stresului

Rugăciunea de dimineață: Ce rugăciune trebuie să spui ca să fii protejat de Dumnezeu

maini impreunate ale unei persoane care se roaga
Rugăciunea zilnică de dimineață ajută la eliminarea stresului, astfel poți avea o atitudine pozitivă

Pentru a rosti Rugăciunea de dimineață, este important pentru orice bun credincios să fie în fața unei icoane și să-și facă Sfânta Cruce. Pentru a fi ferit toată ziua de cele rele, credincioșii pot să rostească această rugăciune:

,,Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temniță în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.“

Cum ne ajută să ne rugăm Arsenie Boca

Arsenie Boca
Rugăciunea lui Arsenie Boca pe care s-o spui înainte să te dai jos din pat

Cei care se roagă prin intermediul acestei rugăciuni pot să afle cât este de aproape de sufletele lor divinitatea și cât se îndepărtează prin aceasta de păcatele lor:

„Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai mila de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin”.

Această rugăciune îi aparține lui Arsenie Boca. Sfântul Ardealului, așa cum era cunoscut, a lăsat în urmă multe rugăciuni pe care să le spunem după ce ne trezim și înainte de culcare. Rugăciunea în cauză este una dintre cele frecvente pe care el obișnuia să le spună dimineața, astfel se simțea mult mai stabil și domol. Nu există alt mod mai bun de a-ți începe ziua decât printr-o rugăciune spusă din suflet.

cruce cu Iisus Hristos
Rostită în fiecare dimineață, această rugaciune vă scapă de necazuri
Adauga un comentariu