Coronavirus

Rusia impune purtarea măștii de protecție în unele locuri publice

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia impune purtarea măștii de protecție în unele locuri publice
Oameni cu mască de protecție în Rusia

Autorităţile ruse au decis marţi, 27 octombrie, purtarea măştii în anumite locuri publice. De asemenea, autorităţilor regionale li s-a cerut să ia în calcul închiderea barurilor şi a restaurantelor în timpul nopţii, după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Rusia, transmite Reuters.

Agenţia rusă pentru protecţia consumatorilor le-a transmis autorităţilor regionale să introducă obligativitatea purtării măştilor în parcări, lifturi, taxiuri şi transportul public. Unele oraşe, printre care capitala Moscova, au impus deja obligativitatea măştii în transportul public.

De asemenea, autorităţile de la Moscova au recomandat închiderea restaurantelor şi a barurilor între orele 23:00 şi 06:00.

Rusia impune purtarea măștii în condițiile creșterii numărulu ide cazuri de COVID-19

În ultimele săptămâni în Rusia s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului cazurilor de COVID-19, ceea ce a determinat autorităţile să construiască spitale de campanie şi să ceară populaţiei să respecte strict măsurile de igienă şi de distanţare fizică.

Guvernul rus a precizat că nu vor fi reintroduse măsurile de carantină totală impuse în întreaga ţară în primăvara acestui an.

Până în prezent, Rusia a raportat 1.547.774 cazuri de COVID-19, ceea ce plasează această ţară pe locul patru în lume, după SUA, India şi Brazilia.

Masca de protecție, obligatorie în exterior la Roma

Măştile de protecție vor trebui purtate tot timpul în exterior la Roma şi în regiunea Lazio, au anunţat vineri, 23 octombrie, autorităţile locale, în încercarea de a stopa creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

O serie de alte regiuni italiene, între care Campania, au impus deja obligativitatea purtării măştii în aer liber. Anterior, măştile trebuiau purtate doar în spaţiile închise, precum magazine şi cinematografe.

„Majoritatea cazurilor sunt legate de lipsa de respectare a regulilor privind purtarea măştii şi distanţarea socială”, a declarat vineri şeful serviciilor sanitare din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, anunţând noile măsuri.

Masca de protecţie, obligatorie în public și în Slovacia

Statul slovac a impus obligativitatea purtării măştilor de protecţie în locurile publice începând de joi, 15 octombrie 2020, transmite dpa.

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a anunţat duminică, 11 octombrie, o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”, conform agenţiei de ştiri TASR, în condiţiile în care statul slovac înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Începând cu ziua de joi, restaurantele vor avea posibilitatea doar să livreze mâncare la domiciliu, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor avea activitatea suspendată.

Magazinele alimentare şi farmaciile vor avea obligaţia să aloce o parte din program persoanelor în vârstă. Evenimentele majore vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.

Unde este obligatorie masca în România

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Arafat a declarat într-o conferinţă de presă că acolo unde incidenţa este de sub 3 la mia de locuitori, purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zone de aşteptare.

În orice zonă aglomerată, purtarea măştii va fi obligatorie”, a spus Raed Arafat.

Adauga un comentariu