Titlurile zilei

S-a țesut ca un scenariu de film! O soție disperată din Iași a fost nevoită să plătească sute de lei pentru a face dragoste cu soțul ei. Locul de întâlnire este „deosebit” (Exclusiv)

Publicat: 26 oct. 2021
O femeie și un bărbat care se țin de mână și o femeie care are câteva bancnote în mână
Statul Român a fost dat în judecată de o ieșeancă: femeia cere despăgubiri după ce a fost obligată să plătească o sumă de bani pentru a face sex cu propriul soț

Un caz halucinant a ajuns recent pe mesele magistraților ieșeni. O femeie a dat în judecată Statul Român, solicitând daune morale după ce a fost obligată să plătească o sumă de bani pentru a putea face sex cu propriul soț. Elena Ancuța Costea solicită despăgubiri de peste 5.000 de euro de la autorități

Caz incredibil, petrecut la Iași! O femeie a fost obligată să achite o sumă de bani pentru a putea întreține relații intime cu propriul soț! Statul Român a fost dat în judecată de ieșeancă:

„M-am simțit ca și cum aș fi plătit pentru sexul cu soțul meu, Statul fiind ca un traficant de carne vie!” Un caz halucinant a ajuns recent pe mesele magistraților ieșeni.

O femeie a dat în judecată Statul Român, solicitând daune morale după ce a fost obligată să plătească o sumă de bani pentru a putea face sex cu propriul soț. Elena Ancuța Costea solicită despăgubiri de peste 5.000 de euro de la autorități.

Deocamdată, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de Elena Ancuța Costea.

„Instanța admite excepția de netimbrare, ridicată de instanță. Anulează ca netimbrată cererea formulată de reclamanta Elena Ancuța Costea în contradictoriu cu pârâta Administrația Națională a Penitenciarelor, în ceea ce privește daunele morale. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta Elena Ancuța Costea în contradictoriu cu pârâta Administrația Națională a Penitenciarelor, în ceea ce privește daunele materiale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ieșeanca Elena Ancuța Costea a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre ieșeanca Elena Ancuța Costea și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a început pe data de 18 ianuarie 2021. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a solicitat obligarea ANP la restituirea sumei de 250 de lei, reprezentând plata testării PCR – Test COVID-19, și la plata de daune morale pentru atingerea adusă drepturilor sale și ale familiei sale.

„Pe data de 3 octombrie 2020, la ora 10:41, și pe 16 octombrie 2020, la ora 9:21, pentru a beneficia de vizită intimă cu soțul meu, P.I.C., deținut în Penitenciarul Iași, mi s-a impus să efectuez un test COVID-19 și să-l am în original la momentul efectuării vizitei, spunându-mi-se că e obligatoriu, conform legii. Pe 15 octombrie 2020 am efectuat testul, iar, pe 17 octombrie 2020, am beneficiat de vizita intimă”, a afirmat ieșeanca în fața judecătorilor.

„M-am simțit ca și cum aș fi plătit pentru sexul cu soțul meu, Statul fiind ca un traficant de carne vie!”

Femeia a mai spus că, în luna decembrie 2020, căutând niște documente în spațiul virtual, a constatat că, în deciziile directorului general al ANP din anul 2020, se arată că acordarea vizitei intime se va realiza numai în baza analizei PCR pentru COVID-19, dar nu că ea ar fi trebuit să achite costul testului.

„M-am simțit ca și cum aș fi plătit pentru sexul cu soțul său, Statul fiind ca un traficant de carne vie. Acesta este motivul pentru care solicit și daune morale în valoare de 5.000 de euro”, a subliniat Elena Ancuța Costea.

De cealaltă parte, ANP a cerut respingerea acțiunii formulate de ieșeancă.

„Pe 17 octombrie 2020, reclamanta a beneficiat de vizită intimă cu sotul acesteia, P.I.C., care se află în executarea unei pedepse privative de libertate de 10 ani și 6 luni, în Penitenciarul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Conform deciziei directorului general al ANP nr. 446 din 14 mai 2020, exercitarea dreptului la vizită intimă s-a efectuat în conformitate cu art. 61 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19. Solicitarea referitoare la necesitatea prezentării unui act medical, în baza unor analize, din care să rezulte că nu are o infecție curentă cu SARS-Cov-2 s-a făcut ca urmare a dispozițiilor punctului 4 din Planul de măsuri (completare) întocmit la nivelul Penitenciarului Iași, după încetarea stării de urgență”, au spus cei de la ANP.

Comentarii
Adauga un comentariu