Local

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Liste de candidați, tăiate de Biroul Electoral. Acuzații de favoritism pentru candidații PSD Iași

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Liste de candidați tăiate de Biroul Electoral. Acuzații de favoritism pentru candidații PSD Iași
Scandal într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020 după ce listele depuse de partide au fost tăiate de Biroul Electoral pentru a favoriza PSD Iași

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Mai multe liste de candidați depuse pentru Consiliul Local din Țuțora au fost descompletate de Biroul Electoral de Circumscripție. Partidul Verde, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Liberal nu vor avea liste complete la Consiliul Local. Mai mult, Partidul Verde nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Nu același lucru s-a întâmplat cu lista depusă de PSD Iași pentru comuna Țuțora, rămasă intactă

Scandal uriaș într-o localitate din Iași în prag de alegeri locale 2020. Listele depuse de mai multe formațiuni politice au fost descompletate printr-o decizie luată de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Țuțora. Partidul Verde, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Liberal nu vor avea liste complete la Consiliul Local. Mai mult, Partidul Verde nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Culmea, nu același lucru s-a întâmplat cu lista depusă de PSD Iași pentru comuna Țuțora, rămasă intactă.

Partidul Verde a rămas fără reprezentanți în secții la alegerile locale 2020

Lista de la Partidul Verde pentru Consiliul Local din localitatea ieșeană Țuțora a fost tăiată de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) fără prea multe explicații. Astfel, partidul nu mai poate avea reprezentanți în secțiile de votare pentru că nu are listă întreagă. Conducerea organizației reclamă un abuz fără precedent din partea celor de la Biroul din comună. Partidul Verde a depus o listă cu 16 nume pentru Consiliul Local al comunei Țuțora pentru a candida la alegerile locale 2020. Numai că Biroul Electoral de Circumscripție din localitate nu a luat în calcul întreaga listă. Partidul Verde a depus o listă cu 16 candidați pentru consilieri.

Comuna Țuțora are o structură de 11 aleși în Consiliul Local. Procedura arată că, legal, cu rezerve, Partidul Verde trebuia să aibă 14 candidați. Numai că judecătorul Mihaela Sidor, care se afă în BEC Țuțora, a tăiat ultimii 5 de pe lista partidului. Conducerea acestuia acuză faptul că trebuia să taie doar ultimii 2. Decizia BEC Țuțora a făcut ca Partidul să nu mai aibă listă completă, ceea ce nu le mai dă dreptul să vină cu reprezentanți în Biroul Electoral, dar nici în secțiile de votare din localitate.

Liste tăiate de Biroul Electoral fără prea multe explicații. Trei partide șuntate în favoarea PSD Iași

Conducerea organizației ieșene a partidului a cerut ca situația să se îndrepte, pentru că s-a comis un abuz din partea celor de la Biroul Electoral din Țuțora.

„Am constatat, cu surprindere, că legea a fost interpretată greșit. Prin măsura adoptată, a fost încălcat dreptul constituțional de a candida și de a avea reprezentanți în Biroul Electoral de Circumscripție, cât și în secțiile de votare. Am speranța că această eroare va fi îndreptată în spiritul și litera legii”, a spus Sebastian Tătaru, liderul Partidul Verde, filiala Iași și candidat la Consiliul Județean Iași.

Pe de altă parte, reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție de la Țuțora nu au putut fi contactați pentru a comenta acuzațiile venite din partea celor de la Partidul Verde.

Listele PMP și PNL au fost tăiate de BEC Țuțora. Mai puțini candidați la alegerile locale 2020

Nici filialele PMP și PNL nu au depus listele complete pentru alegerile locale 2020 din comuna Țuțora. Biroul Electoral a respins candidaturile 12, 13, 14 de la PMP și cea cu numărul 14 de la PNL. În tot acest timp, candidaturile celor de la PSD Iași în comuna Țuțora au rămas intacte, ceea ce a stârnit nemulțumirea formațiunilor politice. PMP și PNL vor avea însă reprezentanți în secțiile de votare pentru că sunt partide cu reprezentare parlamentară, iar legea le conferă acest drept.

Adauga un comentariu