Local

Se pregătește cea mai tare vacanță pe litoralul românesc! Preotul Dan Damaschin pleacă la mare cu 1.600 de copii din Iași. „În ultimele luni am muncit fără încetare la Tabăra «Marea Vieții»” – FOTO

Publicat: 13 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Se pregătește cea mai tare vacanță pe litoralul românesc Preotul Dan Damaschin pleacă la mare cu 1.600 de copii din Iași. În ultimele luni am muncit fără încetare la Tabăra Marea Vieții - FOTO
Luni, 19 iunie 2023, părintele Dan Damaschin pleacă cu prima serie de copii la mare

Luni, 19 iunie 2023, părintele Dan Damaschin pleacă împreună cu prima serie de copii la mare. Dorința preotului este ca anul acesta să reușească să ducă 1.650 de copilași într-o vacanță pe cinste pe litoralul românesc

Tabăra „Marea Vieții” de la Eforie Nord este un proiect la care s-a muncit fără încetare în ultimele luni, pentru a putea construi o vacanță de neuitat unor copilași care doar visează la acest lucru.

„În ultimele luni am muncit fără încetare la Tabăra «Marea Vieții» de la Eforie Nord, o locație care să poată găzdui așa cum se cuvine micile suflete și în care să le putem oferi acestora tot ceea ce este mai bun, fie că vorbim despre cele 3 mese pe zi și micile gustări, fie că vorbim de condiții de cazare care să-i facă invidioși pe mai toți hotelierii din zonă.

La toate acestea am redimensionat spațiile interioare, astfel că cei mici se vor putea distra într-un foișor generos atunci când vremea nu va permite activitățile pe plajă. Însă, mai ales, îl vor putea cunoaște pe Dumnezeu în paraclisul închinat Sfinților Doctori Cosma și Damian”, declară părintele Dan Damaschin, inițiator proiect „Marea Vieții”.

Părintele Dan Damaschin oferă o vacanță de vis pe litoralul românesc unor copilași ce provin din familii defavorizate, dar care fac excelență la școală

o poză cu copilașii duși de către părintele Dan Damaschin la mare
Tabăra Marea Vieții de la Eforie Nord este un proiect la care s-a muncit fără încetare în ultimele luni

Plecarea părintelui Dan Damaschin cu prima serie de copii are loc luni, 19 iunie 2023. Cheltuiala per copil este în jur de 500 de lei, iar persoanele doritoare pot dona această sumă de bani pentru a duce un suflet care provine dintr-o familie defavorizată într-o vacanță visată.

„Plecăm de săptămâna viitoare cu prima serie, mai exact luni seară, iar în tabăra de la mare avem o cazare proprie, dacă pot spune așa. Vom duce 13 serii a câte 100 și ceva de copilași. Sper să prindem și luna septembrie cu o vreme bună ca să putem duce 1.500, 1.600 de copii. Cheltuiala o apreciem în jur de 500 de lei de copil, cazarea fiind a noastră, mâncarea o mai procurăm de la donatori și mai adaug hainele pe care le luăm copilașilor, printre care șlapi și multe altele, transportul sperăm să fie prin CFR, mai este și personalul de care avem nevoie”, adaugă părintele Dan Damaschin, inițiator proiect „Marea Vieții”.

„Marea Vieții” este un proiect care aduce zâmbete pe chipurile multor copii

o poză cu niște copilași la mare
Cheltuiala per copil este în jur de 500 de lei, iar persoanele doritoare pot dona această sumă de bani

Micuții care sunt duși de ani de zile de către părintele ce este cunoscut în toată țara pentru faptele bune pe care le face nu sunt doar niște copii care nu au posibilități financiare, ci niște copilași care fac excelență în ceea ce privește domeniul școlar.

„Noi încercăm să stimulăm și excelența, pentru că fiecare copil cu care mergem la mare nu este un copil care provine dintr-o familie defavorizată și atât, aceștia sunt copilași care învață, care au note mari la școală și care încearcă să devină un model pentru cei din comunitatea de unde vin.

De când mă știu duc copiii la mare și, dacă pentru noi, adulții, o vacanță înseamnă o refacere a stării de bine, pentru acești copilași este o perioadă de normalitate, deoarece mulți dintre ei pleacă de acasă, de unde poate mănâncă o singură dată, unde nu se spală pentru că nu au decât un lighean, poate dorm cu încă șase sau șapte frați în același pat, iar la mare vor avea un pat mare, lenjerie de pat curată, vor mai avea mâncare pe săturate, gustări la discreție”, mai spune părintele Dan Damaschin, inițiator proiect „Marea Vieții”.

Comentarii
  • Huoooooo cerseetorul. Are in conturi milioane de euro si cere intruna. DNA-ul luati cersetorul la verificat.
    Nici 1% din cei cu care se lauda au nevoe deajutorul lui. In rest parinti care muncesc in strainatate si vezi Doamne copiii fac foamea la bunici, parinti alcoolici cu copii nesupravegheati care se puiesc si copiii si parintii ca le aduce popa cu traista. Si etc, etc cazuri.
    Naivii cotizeaza

Adauga un comentariu