Actualitate

Situaţie alarmantă în România! Mai sunt doar 6 locuri libere la Terapie Intensivă în toată țara!!

Publicat: 11 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situaţie alarmantă în România Mai sunt doar 6 locuri libere la Terapie Intensivă în toată țara
Nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă la nivel de județ Iași

Situaţia alarmantă cu care se confruntă România este fără precedent. În conferinţele de presă susţinute de Vlad Voiculescu şi Florin Cîțu s-a făcut un anunţ care aduce îngrijorări fără precedent. Atât premierul cât şi ministrul au anunţat faptul că la nivel de țară mai sunt doar 6 locuri libere la Terapie Intensivă.

Pacienţii care sunt bolnavi de COVID-19 şi au nevoie de locuri la Terapie Intensivă sunt puşi într-o situaţie dramatică. De altfel, cu aceeaşi situaţie se confruntă şi medicii care sunt nevoiţi să caute locuri libere la Terapie Intensivă.

Florin Cîțu şi Vlad Voiculescu anunţă doar 6 locuri libere la Terapie Intensivă în România

Declaraţiile celor doi sunt cu totul panicoase din perspectiva faptului că valul 3 al pandemiei este din ce în ce mai prezent în România iar situaţia locurilor la Terapie Intensivă sunt limitate:

„Sunt 1531 de persoane la ATI și doar 6 locuri libere la nivel național. Trebuie să atingem această țintă de 1600 de locuri la ATI

Pe de o parte avem o evoluție pozitivă și începem să scădem, dar în același timp, în contradictoriu, avem mai multe persoane internate și la ATI.

Acest val o să dureze 2-3 luni de zile și trebuie să avem toate resursele în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare.

În ceea ce privește campania de vaccinare se mai deschid 171 centre de vaccinare, iar după 15 lună aceasta o să avem capacitatea să vaccinăm 100.000 de oameni pe zi. Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de oameni. Îi încurajez pe toți românii să se vaccineze”, a spus Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, aceeaşi declaraţie:

1513 pacienți adulți sunt la Terapii Inensivă, 15 pacienți copii sunt la AŢI dintre care 14 sunt intubați. Mai sunt 6 paturi la Terapie Intensivă libere în toată țara. Se cer măsuri responsabile. Trebuie să ne asigurăm că cei care au nevoie de ajutor pot primi. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au grijă de ei înseși, tuturor oamenilor care sunt responsabili și celor care salvează viața. a precizat Vlad Voiculescu.

Adauga un comentariu