Titlurile zilei

Situație nemaiîntâlnită la CTP Iași! Le tremură chiloții șoferilor și vatmanilor după ce un angajat beat era să zdrobească o adolescentă pe trecerea pentru pietoni! Din două în două ore sunt puși să sufle în alcooltest – FOTO

Publicat: 05 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație nemaiîntâlnită la CTP Iași Le tremură chiloții șoferilor și vatmanilor după ce un angajat beat era să zdrobească o adolescentă pe trecerea pentru pietoni Din două în două ore sunt puși să sufle în alcooltest - FOTO
După tragicul accident produs de un șofer CTP băut, s-au întețit verificările în rândul angajaților

Premieră în cadrul Companiei de Transport Public Iași! Șoferii și vatmanii sunt testați cu aparatul alcooltest din două în două ore. S-au schimbat lucrurile la CTP, după ce Mirel Coșan, șoferul aflat sub influența băuturilor alcoolice în timpul orelor de program, era să nenorocească o fată de 15 ani pe trecerea pentru pietoni

După tragicul accident produs de Mirel Coșan, șoferul beat de la Compania de Transport Public (CTP) Iași, au început verificări drastice în rândul angajaților. Vatmanii și șoferii nu ies netestați pe trasee. Inclusiv angajații de la birouri și mecanicii sunt verificați. Echipele mobile ale companiei merg pe traseu și îi iau prin surprindere pe șoferi, testându-i în stațiile de la capetele de linie.

„Testările se fac la toți angajații, dar cei vizați sunt vatmanii și șoferi, pentru că ei sunt cei care pleacă în cursă. Încercăm să ținem sub control situația și să evităm posibile tragedii. Cum am spus, am întețit controalele. Se fac testări dimineața, la plecarea în cursă, și avem echipe mobile care se deplasează la capetele de linie. Aceștia testează șoferii și vatmanii aflați la capetele de linie și pe cei care fac schimbul de tură pe traseu. Se fac verificări cât de des posibil, chiar din două în două ore, toți conducătorii sunt testați. Vrem să facem îmbunătățiri. Și ei trebuie să fie conștienți că este spre binele lor”, a declarat Cristi Stoica, directorul CTP.

Angajații sunt de acord cu aceste măsuri.

„Suntem testați la fiecare tură, chiar și în timpul curselor. Din două în două ore suntem opriți și verificați. Este un lucru foarte bun. Se făceau astfel de verificări și înainte, dar acum, de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, au devenit mai drastice. Unora le este frică, dar este nevoie de aceste testări”, au declarat surse din cadrul CTP Iași.

În ultimele trei luni, conducerea CTP a concediat șase șoferi, care au fost depistați băuți în timpul orelor de lucru.

Șoferii și vatmanii vor avea uniforme noi

Conducerea CTP plănuiește introducerea unei noi uniforme pentru șoferi și vatmani. Angajații vor fi obligați să poarte o îmbrăcăminte standard. Reprezentanții CTP spun că își doresc o uniformă modernă pentru angajații lor.

„Vrem să schimbăm uniforma. Ne dorim pentru șoferi și vatmani o uniformă mai modernă. Nu va mai fi o uniformă clasică, un costum cu cămașă și cravată. Va fi formată din elemente de stofă, să fie cât mai comodă pentru ei. Încercăm să aibă cât mai puține elemente și să poată fi purtată atât vara, cât și iarna”, a mai precizat directorul CTP.

Călătorii sunt nemulțumiți și de faptul că șoferii și vatmanii nu poartă mască și vorbesc la telefon în timp ce conduc. Conducerea companiei a ținut să precizeze că se fac demersuri pentru a rezolva și aceste nereguli. Atât șoferii, cât și vatmanii sunt supravegheați în timpul curselor cu ajutorul camerelor instalate în cabină, iar dacă sunt surprinși vorbind la telefon, sunt sancționați.

Accidentul rutier cu victimă s-a produs la mijlocul lunii iunie

Amintim că, pe 17 iunie 2021, a avut loc un grav accident rutier în zona Dacia, din municipiul Iași. Un șofer de autobuz de la CTP a zdrobit o adolescentă de 15 ani pe o trecere pentru pietoni. La fața locului au ajuns de urgență un echipaj medical și polițiștii rutieri. În urma impactului, tânăra a fost grav accidentată, fiind preluată de un echipaj SMURD și transportată de urgență la o unitate medicală. Fata a ajuns în comă la spital, unde a rămas internată.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,17 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat. La câteva ore de la producerea accidentului, în spațiul public au apărut imagini cu șoferul care a urcat cu un PET la volanul autobuzului. Mirel Coșan, șoferul CTP care a zdrobit o tânără pe trecerea pentru pietoni, a spus că nu a văzut-o pe fată, deoarece s-a aplecat după o bucată de pâine. Bărbatul a ținut să precizeze ca nu a consumat alcool în timpul programului, iar în PET-ul de bere surprins în imagini se afla apă, însă la finalul anchetei interne a companiei s-a dovedit că acesta consumase alcool în timpul programului. În cabina șoferului, muzica era la maximum.

Adauga un comentariu