Local

Primăria Bârnova asfaltează drumurile din sat Pietrăria! Intervenția va fi realizată pe strada Sf. Apostol Petru

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Bârnova asfaltează drumurile din sat Pietrăria Intervenția va fi realizată pe strada Sf. Apostol Petru
Comuna Bârnova asfaltează o stradă din localitate

Mai multe lucrări de infrastructură sunt anunțate în comuna Bârnova, județul Iași. Procedura pentru realizarea lucrărilor este programată la finalul lunii octombrie 2020. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Bârnova, județul Iași, anunță investiții în localitate. Astfel, pe data de 22.10.2021, este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de întreținere cu îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satul Pietrăria, din comună. Valoarea estimată a contractului este de 721.218 lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro.

„Pentru asigurarea fluenței traficului, administratorul străzilor își propune în principal, pentru 2021, efectuarea de lucrări de întreținere prin decapări manuale, mecanice (cu motocompresor sau cu freză) și asfaltarea suprafețelor, care să elimine gropile apărute în carosabil. Execuția lucrărilor de întreținere are în vedere eliminarea degradărilor din îmbrăcămintea asfaltică în vederea unei mai bune etanșeități a îmbrăcăminții, în acest scop suprafețele trebuie pregătite în mod corespunzător și se vor executa următoarele lucrări: decaparea și pregătirea suprafeței în scopul aplicării unei îmbrăcăminți noi, îndepărtarea materialului decapat, curățarea perfectă a suprafeței decapate cu mături sau suflare cu aer comprimat etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările se vor realiza pe o lungime de aproape 2,5 kilometri

Firma care va câștiga contractul trebuie să realizeze lucrări pe o lungime de 2.480 de metri. Durata maximă de realizare a lucrărilor este de 6 luni.

„Compactarea se execută pentru fiecare strat în parte. Compactoarele cu pneuri vor trebui echipate cu sorturi de protecție. Numărul atelierelor de compactare se va stabili în funcție de dotarea antreprenorului cu compactoare (grele, în tandem) și de numărul punctelor de așternere – compactare. Operația de compactare a mixturilor asfaltice trebuie executată astfel încât să se obțină valori optime pentru caracteristicile fizico-mecanice de deformabilitate și suprafațare”, se mai arată în documentația procedurii.

În anul 2020, Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din comuna Bârnova.

Comuna Bârnova a fost inclusă într-un program de extindere a canalizării

ApaVital Iași anunță noi proiecte de extindere a rețelelor de apă în județul Iași, în cadrul unui program european, cu o valoare de 500 de milioane de euro. Pe data de 22.11.2021, compania de apă-canal va organiza o licitație pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iași. Valoarea estimată a contractului este de 184.770.502 lei, fără TVA, aproape 37 de milioane de euro. Procedura pentru execuția lucrărilor a fost împărțită în trei loturi. Primul lot se referă la investițiile din comunele Bârnova și Ciurea. Extinderea rețelei de apă din Bârnova se va realiza pe o lungime de 46,6 kilometri, în timp ce în comuna Ciurea se va interveni pe o lungime de 9,1 kilometri.

Al doilea lot se referă exclusiv la comuna Miroslava, unde lucrările vor viza mai multe tronsoane cu o lungime totală de 45,3 kilometri, dar și rețea nouă de canalizare cu o lungime de 2,1 kilometri. Nu în ultimul rând, comuna Tomești a fost prinsă în al treilea lot. Vor fi executate lucrări pe tronsoane cu o lungime de 61 de kilometri. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. O licitație similară a fost anunțată de autoritatea contractantă.

Adauga un comentariu