Actualitate

Tensiuni intre PNL și USR după ce activiştii Declic, apropiaţi de USR-PLUS cer respingerea PNRR-ului

Publicat: 31 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tensiuni intre PNL și USR după ce activiştii Declic apropiaţi de USR-PLUS cer respingerea PNRR-ului
Activiștii declic vor respingerea PNRR-ului

Pare să fie începutul unor noi tensiuni intre PNL și USR după ce activitstii Declic, apropiaţi celor de la USR-PLUS vor respingerea PNRR-ului. Această doleanță a fost scrisă într-o scrisoare care a fost înaintată Comisiei Europene.

Declic este o comunitate care a participat la acţiunile de protest iniţiate alături de activiștii din #rezist dar și din aproprierea celor de la USR-PLUS.

Mai mulţi activişti cer respingerea PNRR-ului

În scrisoarea iniţiată de activiştii mai sus menţionaţi alături de alţi activişti din Polonia se cere respingerea de către Comisia Europeană a PNRR-ului și trimis la modificare. Aceste organizaţii consideră că planul de redresare şi rezilientă nu este în concordantă cu Pactul Verde European

PNRR-ul a fost trimis în cursul zilei de astăzi, 31 martie de către toate statele membre inclusiv Polonia și România.

Conform declaraţiilor făcute de activiști, PNNR-ul ar trebui respins de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen dar și de vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans. Totodată, în ceea ce privește gestionarea biodiversității și a apei, să nu accepte alocarea de resurse pentru alterarea sau distrugerea cursurilor de apă naturale, permițând regularizarea acestora.

„Dacă Comisia Europeană aprobă planurile în forma lor actuală, Polonia și România nu vor reuși să își îndeplinească obiectivele de mediu și pe cele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și vor elimina orice posibilitate ca UE să atingă neutralitatea climatică până în anul 2050. Având în vedere aceste aspecte, vă solicităm fie să modificați în mod corespunzător, fie, dacă acest lucru este imposibil, să respingeți ambele planuri, deoarece ele prezintă un risc pentru UE de a-și îndeplini obiectivele climatice și de mediu”, se arată în scrisoarea semnată de reprezentanții celor două organizații non-guvernamentale.

PNRR-ul a creat o întreagă dispută în România

Ideea de PNRR a creat un întreg haos şi dezbatere în presa din România. Vorbim despre faptul că, pe o parte opoziţia acuză că planul este făcut de amatori iar puterea susţine că este cel mai bun plan care ar fi putut exista. De exemplu, Marcel Ciolacu, liderul PSD anunța că partidul pe care îl conduce va intra în grevă parlamentară pentru că PNL-USR-PLUS-UDMR nu au publicat PNRR-ul şi nici nu l-au trecut prin votul parlamentului.

”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, așa acum este normal. Polonia, Spania, Italia și Franța au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. ” menţionează Marcel Ciolacu.

De ce vor Cîțu și Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani?

Românii trebuie să afle adevărul legat de înghețarea pensiilor, salariilor și a alocațiilor, de creșterea taxelor și impozitelor pentru firme, precum și faptul că agricultura românească va primi… ZERO lei pentru irigații!”, scrie Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu susţine că i-a explicat lui Marcel Ciolacu despre întreg planul.

Adauga un comentariu