Titlurile zilei

Tensiuni uriașe în sala de judecată! Avocatul Sebastian Felecanu a încercat disperat să țină piept acuzațiilor. Martor-cheie în dosar: „Degeaba încerci să te agăți de orice” (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

Publicat: 01 iun. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Tensiuni uriașe în sala de judecată Avocatul Sebastian Felecanu a încercat disperat să țină piept acuzațiilor. Martor-cheie în dosar Degeaba încerci să te agăți de orice EXCLUSIV - FOTOVIDEO
Audieri fierbinți în cazul avocatului Sebastian Felecanu

Tensiuni uriașe în sala de judecată! Avocatul Sebastian Felecanu a încercat disperat să țină piept acuzațiilor, dar există un martor-cheie care se pare că a adus puțină lumină în dosar

Audieri fierbinți în cazul avocatului Sebastian Felecanu. Acesta a încercat să se țină pe poziții și să își susțină nevinovăția în continuare, dar pare că nu are prea multe șanse, pentru că există un martor-cheie în dosar care povestește pas cu pas tot ce își amintește din seara respectivă, fără a denatura adevărul. Avocatul Sebastian Felecanu este reprezentat în instanță de către fratele său, Narcis Felecanu.

Vă reamintim că totul s-a întâmplat în seara de vineri, 18 iunie 2021, când victima, avocata Monica Cioată, și iubitul acesteia au participat la petrecerea ocazionată de o nuntă, la restaurantul „Elysium”. Cu acel prilej, o angajată a restaurantului l-a observat pe Felecanu certând-o pe victimă, țipând și gesticulând nervos cu mâinile, de sus în jos, însă fără a o agresa fizic. La ora 03:23, cei doi au plecat împreună de la petrecere, ținându-se de mână.

La ora 04:04:10, mașina condusă de Monica Cioată a ajuns în parcarea blocului situat pe strada Sărăriei, nr. 6. Conform cercetărilor de la faţa locului, victima a fost găsită în rochia de la nuntă, dar încălțată cu o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere a fost în pantofi cu toc. Au rezultat indicii că ea voia să părăsească locuinţa, din cauza agresiunilor exercitate de avocatul ieșean. Din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că Monica ar fi fost sugrumată de autor, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

Avocatul Sebastian Felecanu a încercat disperat să țină piept acuzațiilor

Haos în sala de judecată. Reporterii BZI au luat parte la ședința din cadrul Curții de Apel, din data de 31 mai 2023, în care au fost audiați trei martori, în vederea soluționării cazului în care este implicat avocatul Sebastian Felecanu. Deși apărătorul său legal, Narcis Felecanu, și-a pregătit întrebările în ordine, astfel încât să-l scoată nevinovat pe fratele său în fața instanței de judecată, inculpatul, Sebastian Felecanu, a intervenit de nenumărate ori, cerându-i judecătoarei să-i admită niște întrebări vecinei de dedesubt, martora din proces. Dar majoritatea întrebărilor i-au fost respinse, deoarece nu aveau nicio relevanță în soluționarea cazului său.

„Coșul de fum al vecinei este îndreptat către bucătăria apartamentului în care locuiam?”. Avocatul Sebastian Felecanu a cerut ca această întrebare să-i fie adresată martorei de cel puțin 3 ori, formulată în moduri diferite. Iar martora a auzit intervenția lui și i-a transmis o replică dură.

„Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”, a spus vecina lui.

Cu toate acestea, Sebastian Felecanu a încercat să se țină pe poziții cu orice scop, ajutându-l profesia de avocat pe care o avea. Probabil că în celulă și-a făcut „lucrarea” și a analizat atent posibilitățile de a scăpa cu basmaua curată, pentru că s-a prezentat în proces cu o sacoșă plină de dosare, cărți și alte hârtii importante.

Pe tot parcursul ședinței, acesta se uita atent în fiecare hârtie pe care o avea, iar atunci când nu era sigur de intervenție, își chema în dreptul său avocatul, pe Narcis Felecanu, și discutau în mod amănunțit fiecare detaliu, distrăgând atenția tuturor și îngreunând munca judecătoarei care parcă nu mai făcea față.

Cum arăta avocatul Sebastian Felecanu

Avocatul Sebastian Felecanu se află în spatele gratiilor din data de 16 iulie 2022. Ancheta încă este în curs de desfășurare, iar el este în arest preventiv. Potrivit unor surse apropiate, acesta supraviețuiește într-o celulă cu niște condiții inumane, precum sânge pe pereți și numeroase ploșnițe.

Un fost deținut mărturisește faptul că a stat în aceeași cameră cu avocatul și nu era prea prietenos, având niște divergențe cu alți oameni de acolo. Însă la ședință s-a prezentat îmbrăcat într-un costum, aranjat, iar la prima vedere pare că are și câteva kilograme în minus. Să fie grea viața de pușcărie? Cu siguranță, motiv pentru care încearcă să convingă oamenii legii că este complet nevinovat, dar judecătorii ieșeni nu se lasă așa ușor și nu sunt de acord cu afirmațiile pe care le aduce acesta.

Surprinzător a fost faptul că s-au prezentat multe persoane în cadrul audierilor, printre care alți avocați, studenți la Facultatea de Drept, dar și prietene de-ale Monicăi Cioată (n.r. – avocată și fosta iubită a lui Sebastian Felecanu). Ba mai mult, unul dintre avocații prezenți a făcut un schimb de priviri dure cu inculpatul și ulterior a rostit încet:

„Vei sta mult în pușcărie” .

„Am venit să văd ce se întâmplă în cazul avocatului Sebastian Felecanu. Dar asta doar din curiozitate”, a precizat un avocat din sală.

Avocatul Sebastian Felecanu s-a simțit neîndreptățit: „Au relevanță întrebările mele, dar nu vă spun de ce”

La un moment dat, Sebastian Felecanu s-a simțit neîndreptățit și a început să țipe pentru că nu i se admiteau întrebările, deoarece nu voia să explice relevanța lor în cazul său. Persoanele care erau de partea victimei s-au simțit deranjate de intervențiile lui, mai ales că a creat o agitație inexplicabilă în sală.

„Care este relevanța întrebării în soluționarea cazului?”, îl întreabă judecătoarea pe Sebastian Felecanu, care încearcă să se agațe de orice informație.

„Au relevanță întrebările mele, dar nu vă spun de ce”, adaugă Sebastian Felecanu.

„Păi vă resping întrebarea, dacă nu o motivați”, încheie judecătoarea într-un mod profesionist.

Ulterior, Felecanu și-a dat ochii peste cap și a început să se învârtă agitat în „boxa acuzaților”. La scurt timp, i-a făcut din nou semn avocatului său, Narcis Felecanu, care s-a arătat puțin nervos de cererile pe care le avea fratele său. Pe parcursul audierilor de ieri din sala de judecată, Sebastian Felecanu a fost extrem de agitat.

C.Ș.: „Avea o atitudine deplasată”

O tânără de 27 ani din Iași face niște mărturii halucinante în legătură cu cazul avocatului Felecanu, dar sub protecția anonimatului, pentru că îi este frică de influențele pe care ar putea să le aibă în oraș acesta. Aceasta povestește cum a fost abordată pe Facebook, cu scopul de a fi „combinată” de către Sebastian Felecanu, imediat după incident.

„Am vorbit cu avocatul, direct cu Sebastian Felecanu, despre cazul său, pentru că, imediat după ce s-a întâmplat tragedia, el aborda femei pe Facebook. M-a salutat, iar eu auzisem de el și, din curiozitate, i-am răspuns. La scurt timp, avocatul voia să ne vedem, iar eu l-am întrebat dacă a trecut peste moment. El mi-a răspuns că nu și mi-a zis că niciodată nu va putea face lucrul ăsta, arătându-se superficial afectat, însă în același timp voia să se întâlnească cu mine cu orice preț.

Avea o atitudine deplasată. Încerca să pară superior și să mă umilească. Încă de atunci spunea tuturor că este nevinovat și adăuga câte o frază de genul: «Probabil mă știi foarte bine de prin presă». A încercat să-și facă cărțile în toate modurile posibile. Sper să se facă dreptate și să rămână ani grei în pușcărie”, a declarat o tânără de 27 de ani, care a fost abordată, în luna aprilie 2022, de Sebastian Felecanu, ce a încercat să țină piept acuzațiilor.

Comentarii
  • Cum o cheama pe martora? Cum il cheama pe avocatul din sala? Mari profesionisti mai sunteti! Vai mama voastra cu povestile pe care le inventati! Sunteti de toata rusinea!

  • Oare asa agresiv in sala de judecata era si inainte? Nu exista vreun protocol care sa vizeze conduita in sala de judecata? Nu poti stresa un judecator cu maimutareli. In loc sa urmareasca firul evenimentelor, judecatorul e nevoit sa suporte asa obraznicii?

  • Acest asa zis avocat avea niste figuri pe el de nu putea merge pe strada!!!!un escrrooooook si o panarama de avocat si criminal pina la urma!!!mai sint si altii avocati cu caracter de gunoi…

  • Ce importantă are profesia ,pana la urma urmei??? Caracterul și educația unui om nu țin de profesia lui….Felecanu ești un zero barat…un om și un caracter urat …nu uita ca tertipuri avocățești poate o sa găsești ,ca timp liber ai unde ești sa inventezi orice …dar nici zece vieți sa ai ,cum și cine ești nu ți vor spala din păcate !

  • 99% SIGUR SCAPA!

    Va zic doar…

    Un om de rand nu are nici o sansa… doar oamenii din caste superioare, zona sociala de influenta, cei cu importanta scapa!

    Vedeti si cu accidentele mortale grave in care unii primesc cu suspendare pentru cativa morti si altii primesc cu executare ANI GREI!!! doar pentru anumite rani, traumatisme produse victimelor (fara deces), vedeti si voi stirile!

    Succes!!!

  • Acest avocat va scapa asa cum au scapat si cei 2 avocati, care, fiind bauti, au accidentat mortal oameni nevinovati

  • Un alt penal, excroc, cwrvar, neterminat, o latura a Baroului este av. ACATRINEI Florentian din Rediu. I-am dat 3.000 lei pentru un divort si tot însurat sunt. Cred ca se foote cu fosta nevasta care nu vrea sa divorteze de mine…

  • Are sens să vă mai spun că am luat parte la proces și nici 30% din informațiile date de voi nu sunt adevărate?

Adauga un comentariu