Titlurile zilei

Tragedie după tragedie! Încă un tânăr s-a spânzurat la Roșcani. Avea doar 24 de ani și o poveste tristă: „Tatăl lui a dat câinii pe el, a fost crescut la casa de copii” – EXCLUSIV/FOTO

Publicat: 09 ian. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Tragedie după tragedie Încă un tânăr s-a spânzurat la Roșcani. Avea doar 24 de ani și o poveste tristă Tatăl lui a dat câinii pe el a fost crescut la casa de copii - EXCLUSIVFOTO
Încă un tânăr și-a pus capăt zilelor la Roșcani

Un tânăr de 24 de ani s-a spânzurat duminică, 7 ianuarie, la Roșcani. El a fost găsit mort în casa în care locuia cu tatăl său. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia

Încă o tragedie la Roșcani. Eder Borcea, un tânăr de 24 de ani, s-a spânzurat duminică seară în casa în care locuia împreună cu tatăl său. Când a fost găsit, își dăduse deja ultima suflare. Tânărul a ales să-și pună capăt zilelor, apăsat de problemele cu care s-a confruntat pe parcursul vieții. Acesta a stat departe de casă, iar localnicii spun că în ultima perioadă se certa des cu tatăl său, care este un înrăit consumator de alcool.

Încă un tânăr s-a spânzurat la Roșcani

Pe fir au intrat polițiștii ieșeni care au deschis un dosar penal.

„La data de 07 ianuarie 2024, în jurul orei 18:07, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un tânăr de 24 de ani a fost găsit decedat la domiciliul din comuna Roșcani. Pe corpul persoanei nu au fost identificate urme vizibile de violență. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, a fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Viața nu a fost blândă cu el

Localnicii spun că Eder a fost un copil chinuit.

„El a fost amărât de mic. A crescut pe la casa de copii, tatăl lui este un rău. Acum câteva zile se auzea prin sat că ar fi dat câinii pe el. S-a spânzurat în casă… Nici nu are cine să-l îngroape”, a spus un localnic.

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării. Tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Rămâne de văzut dacă este cineva care se va ocupa de înmormântarea tânărului din Roșcani care s-a spânzurat.

Comentarii
  • Popa din sat ce spune? Nu primeste el bani cu Ajunul și de Bobotează? Nu spune popa că banii aia, 3 sferturi ajung la oamenii necăjiți din sat? Aici e vina parohului, el trebuia să se ingrijească de sufletul acestui om nefericit.
    Zilele trecute, era un popă care se lăuda cum ” el e ghirurg de suflete ajunse in pragul disperării, el e mai tare ca un psiholog” și că fară el se inchide spitalul,etc.
    Popii la spus povești sunt foarte buni dar când e vorba de un caz social ca cel prezentat in ziarul de azi….popii se fac că au treabă, efectiv nu mai auzi de ei.

Adauga un comentariu