Titlurile zilei

Tragedie într-o familie extrem de bună din Iași. Fiul unuia dintre cei mai cunoscuți preoți a murit înecat ieri în Marea Neagră. Avea doar 20 de ani (Exclusiv)

Publicat: 10 aug. 2020
Fiul unuia dintre cei mai iubiți și mai cunoscuți preoți din Iași a murit înecat în stațiunea Olimp
Tragedie într-o familie extrem de bună din Iași, după ce fiul unuia dintre cei mai iubiți și mai cunoscuți preoți din Iași a murit înecat.

Tragedie într-o familie extrem de bună din Iași. Fiul unuia dintre cei mai cunoscuți preoți din Iași a murit înecat ieri în Marea Neagră. La doar 20 de ani, Ilie Gabriel Melniciuc-Puică se afla cu prietenii pe litoral, în stațiunea Olimp. A intrat în apa mării și nu a mai reușit să iasă. A fost scos pe mal, iar salvatorii au încercat să-l readucă la viață. Din păcate, nimeni nu a mai putut face nimic pentru el

Tragedie într-o familie extrem de bună din Iași. Fiul unuia dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți preoți din Iași a murit ieri înecat pe litoral. Ilie Gabriel Melniciuc-Puică avea doar 20 de ani și se afla pe litoral împreună cu câțiva prieteni. A intrat în apa mării și nu a mai ieșit. Când s-a dat alarma, în zonă a ajuns un echipaj SMURD. Tânărul a fost scos într-un final din apă, iar personalul medical a început de îndată manevrele de resuscitare. Din păcate, după câteva zeci de minute medicii au fost nevoiți să declare decesul. Ulterior, trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Constanța pentru necropsie.

UPDATE: Colegiii de facultate a tânărului decedat au trasnmis un mesj de condoleanţe

” Societatea Studenților Teologi din Iași- SSTI își îndreaptă gândul în aceste clipe către familia Părintelui Ilie Melniciuc-Puică și a Doamnei Prezb. Nicoleta, ambii profesori în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, care este în aceste momente greu încercată.

În cursul zilei de astăzi, 09 august 2020, Ilie Gabriel Melniciuc, fiul lor, a trecut la cele veșnice în stațiunea Olimp din Constanța în urma unui stop cardio-respirator.

Ne exprimăm sentimentele de durere fața de familia îndoliată și adresăm îndemnul frățesc pe această cale către toți elevii, studenții și tinerii de a fi alături de aceasta prin rugăciune și prin pomenirea sufletului adormitului robului lui Dumnezeu Ilie Gabriel!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate și nădejde neclintită în puterea lui Hristos!

Dumnezeu să-l odihnească!

Veșnică pomenire din neam în neam!” se arată în postare

Polițiștii din Constanța au deschis un dosar penal în acest caz

Polițiștii constănțeni au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului. Ulterior, trupul neînsuflețit al tânărului va fi adus la Iași pentru a fi înmormântat creștinește. Vestea morții tânărului a căzut ca un trăznet. Despre el nu sunt de spus decât cuvinte de laudă.

„Un copil bun, un elev și un student silitor. Este o tragedie… Nu ne vine să credem că s-a întâmplat asta”, a spus un apropiat de-al familiei.

Tânărul era fiul Pr. Conf. Dr. Ilie Melniciuc-Puică și al Prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc-Puică

Ilie Gabriel Melniciuc-Puică era unul dintre copiii Pr. Conf. Dr. Ilie Melniciuc-Puică, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din Iași. De asemenea, el era fiul Prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc-Puică, profesor universitar la secția de artă sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Familia Melniciuc-Puică este o familie extrem de respectată în Iași și foarte implicată în ceea ce ține de ortodoxie.

Tragedie după tragedie pe litoralul românesc

În acest an, pe litoral și-au pierdut viața mai multe persoane. Din păcate, mulți își încearcă norocul și se avântă în larg chiar dacă nu știu să înoate. Curenții puternici și valurile mari au răpit multe vieți. Salvamarii încearcă să țină pe câte posibil turiștii la distanță, însă nu reușesc să facă asta. Chiar și când este arborat steagul roșu există persoane care intră în apă și își pun viața în pericol. Marea își ia în fiecare an tribut și distruge vieți. Acest tânăr din Iași a ajuns pe litoral pentru câteva zile de distracție, nu știa să înoate și totul s-a terminat cum nu se putea mai prost. Acum, familia lui se pregătește de înmormântare. Dumnezeu să îl ierte!

Comentarii
  • Am fost pe plaja când s a întâmplat tragedia. Nu a existat niciun steag rosu, nu exista picior de salvamar și tânărul se afla pe plaja privata, deci ar fi trebuit sa ofere niște servicii inclusiv pe cele de siguranță…Valurile erau la fel ca în urma cu 2 zile când am ajuns la mare, nimic nu era schimbat, posibil pe alte plaje dar locul unde tânărul făcea plaja era la 100 – 150 m de reședința presedintelui. Repet timp de 3 zile cât am stat în același loc nu a existat steag rosu, sau salvamar. Posibil după ce s a întâmplat tragedia dar pana atunci, absolut nimic.

  • Diana, nu are importanță dacă era sau nu era arborat steagul roșu! La orice pas care-l faci în viața asta trebuie să acorzi prudență maximă, nu să te bazezi că va fi cineva lângă tine să te salveze, în momentele de cumpănă, mai ales că băiatul ăsta nici nu știa să înoate. Eu mă mir cum de a intrat în mare, neștiind să înoate, părinții ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus, în decizia lui de a merge la mare. Este bine știut cât de periculoși sunt curenții marini, chiar și pentru cei care știu să înoate.

  • Dar despre salmamarii batuti de turisti, scuipati, injurati ce se poate spune? De cele mai multe ori turisti sunt salvati in ciuda vointei lor si tot nu e bine.

  • Dumnezeu le da pe toate, sidaca dumnezeu a hotarat ca feciorul asta sa plece din lumea asta, Clarca familia avea uriase pacate ..religios macar.. Preot iubit, familie ortodoxa, puf.. se parte ca dumnezeu are alte idee, despre bine si rau , prin comparatie cu popi de azi. Da averea ,saracilor” nu aduna averi , ,, Zice pe undeva .. Dumnezeu ..nuda cu parul. dar,, are grija sa te doara la ficati cand te loveste

  • Si-a facut o cruce si a intrat in apa, ca asa l-a invatat tatsu’. Daca nu avea frica de Covid de ce ar avea frica de apa? Credea ca poate merge pe ea sau se despica apa ca sa treaca el? :))

  • Pentru asta cu despicatul apei,cat mai e pensia de jegos frustrat ,cu chilotii murdari de frana brusca la aterizare? Mai du-te de lustruieste jantele alea,ca te da patronul afara de la sclavie,sarac prost ce esti.

  • Iarta-i Doamne ca nu stiu ce spun, sper ca familia sa nu faca caz la prostiile si rautatile scrise de voi. O durere sfasietoare, condoleante familiei!

  • Îmi fac datoria și vă avertizez. Căutați pe internet ce e un rip current, cum se formează și ce consecințe are= ucigașul nr. 1 de pe plajele lumii. Nu rechini, nu stop cardiac, nu avc, nu alte alea. Cele mai multe victime lui i se datorează. Cum acționează ? Intri în apă, în zona lui de acțiune, nu știi că e acolo, te prinde și te trage spre larg. Dacă nu ești înotător excelent, și cu sânge rece pe deasupra, ești luat. Adică e situația a 98% dintre turiștii de le litoral. De tot, te aruncă marea înapoi, după 3 zile, când începi să te umfli. Nici prin cap să nu vă treacă să vă băgați în apă când în zonă sunt semnalați curenți de țărm și nu aveți abilități speciale de înotători. Dacă cei ce merg la mare ar ști asta, nu ar mai fi atâția înecați, în fiecare an.

Adauga un comentariu