Eveniment-Social

Tragedie intr-o familie importanta din Iasi! Cunoscutii au fost martori – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 iul. 2014

@ Unul din cei mai cunoscuti sefi din Iasi a fost condus ieri pe ultimul drum @ Decedat subit in urma unui atac de cord, acesta a fost condus la cimitir de sute de prieteni si cunoscuti @ Ingropat cu onoruri militare, fostul sef al Curtii de Conturi Iasi a avut parte de o slujba religioasa savarsita de mai multe fete bisericesti

Lacrimi si durere fara margini pentru familia unuia din cei mai respectati sefi din Iasi. Constantin Iatco, seful Curtii de Conturi Iasi, a fost condus ieri pe ultimul drum de rude, cunoscuti si oameni politici din intreg judetul. Iatco a decedat la sfarsitul saptamanii trecute in urma unui infarct suferit chiar in perioada in care isi sarbatorea implinirea a 60 de ani de viata. Zeci de ieseni, oameni din administratie, politicieni si oficialitati au tinut sa fie alaturi de familia lui Iatco, cel care a condus destinele Curtii de Conturi inca din anul 2000. Trupul neinsufletit a fost depus la biserica „Intrarea Domnului in Ierusalim” din cartierul Tatarasi, un loc unde s-au adunat toti cunoscutii fostului director. Acestia au tinut sa-i aduca un ultim omagiu, slujba religioasa fiind oficiata de un sobor format din mai multe fete bisericesti. La slujba religioasa au fost prezenti printre altii, prefectul Romeo Olteanu, subprefectul Bogdan Abalasi, viceprimarul Mihai Chirica, Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean, deputatul Vasile Mocanu, dar si cativa consilieri locali si directori de institutii publice, precum si prieteni apropiati. Acesti au tinut sa-si exprime regretele fata de trecerea in nefiinta a fostului director de la Curtea de Conturi Iasi. „Am primit ca un trasnet disparitia fulgeratoare a lui Costel Iatco. A avut o cariera extraordinara, de la un simplu economist la profesor universitar si ne-a parasit acum cand avea asa de multe de facut. Pot sa-l caracterizez ca pe un om profesionist si exigent. Se mandrea cu ce a realizat la Curtea de Conturi, era ca o ctitorie a sa, ceea ce a si fost. In luna mai, presedintele Romaniei l-a decorat cu o inalta distinctie in grad de cavaler, iar acum Dumnezeu l-a chemat la El cand mai avea multe de facut aici”, a mentionat Mihai Hura, consilier al Curtii de Conturi.

Ingropat cu onoruri militare

Pentru ca a fost decorat de presedintele Romaniei cu ordinul „Meritul industrial si comercial” în grad de cavaler, Constantin Iatco a fost inmormantat cu onoruri militare de catre ostasii armatei romane. In drumul spre cimitir, cortegiul funerar s-a oprit pentru cateva momente si in fata Curtii de Conturi din Copou, unde Constantin Iatco a desfasurat o activitate intensa in ultimii 14 ani. Cortegiul s-a indreptat apoi catre cimitirul „Sf. Treime” din cartierul Pacurari, unde fostul sef al institutiei de control va avea somnul de veci. Cei care l-au cunoscut au tinut sa-i aduca un ultim omagiu si sa deplanga disparitia fulgeratoare a acestuia. „Constantin Iatco a iesit in evidenta cu orice a facut. Cu prilejul aniversarii a 150 ani de la infiintarea Curtii de Conturi a fost decorat de presedintele Romaniei, iar acest lucru spune multe. L-am cunoscut si pretuit ca pe un om deosebit, ca pe o persoana ce s-a dedicat muncii si ca pe un adevarat profesionist. Am colaborat cu domnia sa in nenumarate randuri, iar disparitia lui a picat ca un trasnet. Prezenta lui Constantin Iatco in fruntea Camerei de Conturi Iasi a însemnat nu doar responsabilitate, ci si foarte multa experienta”, a mentionat Bogdan Abalasi, subprefectul judetului Iasi. 

Peste trei decenii de experienta

Incepand din anul 2002, Constantin Iatco a predat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV), pe disciplinele contabilitate, control financiar si audit, managementul proiectelor, management strategic, gestiunea financiara a institutiilor publice. A fost, pe rand, responsabil economic la IAS Miroslava – Iasi, in perioada 1983 – 1989, contabil-sef la Spitalul TBC Barnova (1989 – 1990), contabil-sef la Directia Sanitara CFR Iasi (1990 – 1992), Sef serviciu la Curtea de Conturi Iasi (1993 – 2000) si director al aceleiasi institutii, din anul 2000 pana in prezent. De anul acesta, Constantin Iatco ajunsese si profesor universitar in cadrul UAIC Iasi. Din pacate nu a apucat sa profeseze prea mult din aceasta calitate. „Ne luam ramas bun de la dansul, toti cei care l-au cunoscut au avut un cuvant bun de la el, un cuvant de imbarbatare. S-a bucurat cand eram bucurosi si s-a intristat cand am avut intristari. Transmitem condoleante din partea IPS Teofan, care si-ar fi dorit sa fie aici. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca, iar pe noi sa ne miluiasca”, a mai aratat parintele Florin Chirila, cel care a oficiat slujba de inmormantare.

Comentarii
  • Deci 🙂 hlizeala lui Adomnitei, minijupele „de doliu”, schimburile de numere de telefon, cortegiul funerar „tiganesc” pe ulite (intr-o vreme se interzisese obiceiul absolut barbar de a primbla cadavre pe strazi, dar vad ca s-a renuntat, e prea profitabil pentru popi, deci trebuie sustinut), laudatul cu decoratul (de obicei, tot ce face Basescu e rau), dar si osanalele cretine ale fostilor subalterni (fericiti, in fond, ca au scapat de sef si febrili in a-si incepe incaierarea pentru scaun), ei bine, toate astea compun un tablou cât se poate de jalnic… Vesnica poomeeniireee-e !

  • onoruri militare la toti hotii,gheorghe buzatu cel mai mare istoric roman decorat cu steaua romaniei nu a avut parte de asa ceva.a murit de frica de puscarie,ii tataia curu la hotiile din administratie,un alt gunoi ia luat deja locul .el a inchis ochii de mult ,acum sa dus in iad

Adauga un comentariu