National

Traian Băsescu îi critică dur pe Ludovic Orban, Raed Arafat și Victor Ciutacu: « Azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului »

Publicat: 18 nov. 2020
Traian Băsescu cu mască de protecție
Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, anunță prezentarea unui proiect care vizează o eventuală lege a sănătății. Mai mult, el a profitat de ocazie și i-a criticat dur pe Ludovic Oraban, premierul țării, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și pe jurnalistul Victor Ciutacu.

„Ianuarie – februarie 2012.

PSD-ul lui Ponta şi PNL-ul lui Antonescu scoteau oameni în stradă pentru blocarea proiectului de lege a sănătăţii care avea ca obiectiv reformarea sistemului de sănătate.

Mai mult, actualul premier Ludovic Orban se ducea în piaţă, să se gudure pentru puţină popularitate marca USL, alături de protestanţii manipulaţi de vajnicii moderator de la televiziuni care azi “răcnesc” despre nereformarea sistemului (ce zici dom Ciutacu ?).

Sigur şi Arafat “stăpânul salvărilor roşii”, a avut rolul lui. Când românii vor înţelege cât rău a făcut Arafat sistemului medical, Arafat va fi pensionar.

Mâine, voi posta pe blogul meu băsescu.ro dar şi aici pe fb, un proiect al legii sănătăţii. Sper să-l citeascăşi şi să se pronunţe asupra lui oameni care vor să schimbe ceva”, a spus Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu l-a avertizat pe Ludovic Orban: „Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă”

Traian Băsescu i-a transmis premierului Ludovic Orban să-l trimită pe medicul cu arsuri în străinătate. Este vorba despre medicul care a intervenit pentru a salva mai mulți pacienți, însă a suferit arsuri grave pe 80% din corp. Între timp, acesta a fost transferat la un spital din Belgia, unde primește îngrijirile necesare.

„Orban!

Acum!

Dacă îl plimbi pe medicul-erou de la Piatra Neamţ pe la spitalele din Iaşi şi Bucureşti, practic nu-i dai nicio şansă.

Singura soluţie este să-l trimiţi pe acest medic ce are arsuri grave pe 80 la sută din corp, cu un avion, direct în străinătate, în această noapte”, a spus Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Detalii despre starea de sănătate a medicului

Medicul care a devenit erou după ce a încercat să salveze pacienții ce ardeau în incendiul de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a primit marți un rezultat negativ la testul de COVID-19 efectuat în Belgia. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, luni seara, 16 noiembrie 2020, faptul că doctorul a avut un test pozitiv pentru SARS-CoV-2, făcut la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Contraziceri între testele Covid-19 ale medicului erou de la Piatra Neamț

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat luni că există probabilitatea ca testul de la Floreasca să nu fi fost unul Real Time PCR. Acesta a declarat că medicul este „stabil” in aceste momente.

„Probabil la Floreasca nu a fost test real timp PCR pentru ca nu au avut timpul necear, posibil sa fi fost test antigen. De altfel, s-a vindecat si are anticorpi, probabilitatea sa aiba Covid era foarte mica. A trecut prin boala si s-a vindecat. (Starea lui de sanatate) Este stabila, ne rugam sa se vindece. Stiti ca primele 3 zile in care apar dezechilibre sunt foarte importante. Suntem aproape de perioada de 3 zile si imi doresc din tot sufletul sa se vindece”, a declarat premierul.

Adauga un comentariu