Sanatate

Tratament naturist pentru lipsă de aer. Leacuri din bătrâni pentru a scăpa de dispnee

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament naturist pentru lipsă de aer. Leacuri din bătrâni pentru a scăpa de dispnee
Dispneea obiectivă se caracterizează printr-o încălcare a frecvenței, adâncimii respirației, a duratei inhalării sau expirației

Un tratament naturist pentru lipsă de aer se dovedește a fi extrem de eficient dacă respecți cu strictețe rețetele remediilor. Dificultățile de respirație apar la aproape fiecare persoană care suferă de insuficiență cardiacă. Aceasta este cauzată de tulburări circulatorii, precum și de hipoxie tisulară.

Printre principalele simptome ale problemei date se numără dificultate la respirația aerului, respirație rapidă, disconfort în timpul somnului, salturi puternice ale tensiunii arteriale, senzație de slăbiciune și oboseală. Apariția unui model vascular pe palme și picioare. Dificultățile de respirație reprezintă o senzație dureroasă de lipsă de aer, în termeni extremi, luând forma de sufocare. În funcție de dificultatea fazei de inspirație sau expirație, dispneea se distinge ca inspiratorie și, respectiv, expirativă. Este posibilă și o variantă de dispnee mixtă cu limitarea ambelor faze.

femeie care se tine de piept din cauza lipsei de aer
În funcție de dificultatea fazei de inspirație sau expirație, dispneea se distinge ca inspiratorie și, respectiv, expirativă

Cum se manifestă dispneea. Leac din cinci lămâi și cinci capete de usturoi

Există mai multe tipuri de dificultăți de respirație. Respirația scurtă este considerată subiectivă dacă pacientul simte dificultăți în timpul respirației și o nemulțumire în momentul inspirației. Cel mai adesea această stare poate reprezenta un simptom de isterie, nevroză și sciatică toracică. Dispneea obiectivă se caracterizează printr-o încălcare a frecvenței, adâncimii respirației, a duratei inhalării sau expirației, precum și o creștere a activității mușchilor respiratorii.

Cauzele dificultății de respirație poate fi o listă lungă de boli. Însă, în primul rând acest simptom apare din cauza unor afecțiuni respiratorii, patologii ale sistemului cardiovascular, boli de sânge, tulburări endocrine dar și alți factori.

Pentru a calma aceste senzații se folosesc din cele mai vechi timpuri cinci lămâi și cinci capete de usturoi. Acestea trebuie trecute printr-o mașină de tocat carne, apoi produsul rezultat se amestecă cu 0,5 litri de miere. Ulterior turnați într-un borcan amestecul și închideți ermetic recipientul. Puneți medicamentul într-un loc întunecat timp de șapte zile.

Luați 4 lingurițe de 2-3 ori pe zi. Este de remarcat faptul că, dacă dificultățile de respirație sunt cardiace, un astfel de remediu poate chiar dăuna pacientului. Prin urmare, tratamentul dificultății de respirație cu remedii populare este posibil după examinare și consultare cu un medic.

femeie care se tine de piept din cauza lipsei de aer
Dificultățile de respirație apar la aproape fiecare persoană care suferă de insuficiență cardiacă

Tratament naturist pentru lipsă de aer. Cum să tratezi simptomul provocat de problemele cardiace

În dispneea cardiacă este potrivit un alt remediu, care este recomandat și pentru nevroze. Un decoct din crenguțe tinere de mure trebuie consumat de 2-3 ori pe zi. În timpul unei respirații scurte, tinctura ajută perfect. Cert este că remediul ajută la îmbunătățirea funcționării mușchiului inimii, are un efect calmant asupra nevrozelor și reglează tensiunea arterială.

Pentru a pregăti tinctura se toarnă o lingură de iarbă cu un pahar cu apă clocotită și se infuzează timp de o oră. Medicamentul trebuie luat de două ori pe zi. Luați câte o linguriță de muguri de pin, frunze de salvie și rădăcină de lemn dulce. Se toarnă peste acest amestec 500 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze câteva ore, apoi se strecoară și se iau câte 2 linguri de 4-6 ori pe zi. Această rețetă de leac te va ajuta să scapi de nasul înfundat.

Ceaiul uscat din flori de lavandă poate ajuta la ameliorarea dificultății respiratorii cauzată de sinuzită sau de nas înfundat. Pentru a pregăti o băutură vindecătoare, luați două lingurițe din florile plantei și fierbeți la aburi cu un pahar cu apă clocotită. Când se răcește, adăugați miere după gust și beți de mai multe ori pe zi.

Luați în proporții egale menta și balsam de lămâie. Pentru a pregăti leacul se toarnă o lingură din amestec cu un pahar cu apă clocotită. Lasă-l să se infuzeze timp de 30 de minute și bea leacul de mai multe ori pe zi. Acest decoct va ajuta la ameliorarea stresului, a durerilor de inimă și la ameliorarea dificultății de respirație.

femeie care se tine de piept din cauza lipsei de aer
Dificultățile de respirație reprezintă o senzație dureroasă de lipsă de aer

Alte rețete bătrânești pentru calmarea disconfortului la plămâni. Din ce ierburi să pregătești infuzii lecuitoare

Luați două lingurițe de rădăcină de lemn dulce, aceeași cantitate de frunze de iarbă de psyllium și trei lingurițe de frunze de coltsfoot. Se toarnă 500 ml apă fierbinte și se pun ierburile într-o baie de apă. Decoctul se ia în cantitate de două linguri de 4 ori pe zi. Acest amestec va ajuta la ameliorarea bronhospasmului, va reduce dificultățile de respirație și va subțire sputa din plămâni. Remediul poate fi administrat și de copii care suferă de nas înfundat.

Un decoct de merișor și frunze de coacăz va ajuta la eliminarea dificultății de respirație, precum și la săturarea corpului cu vitamine utile. De asemenea, pentru îmbunătățirea perfectă a sistemului respirator și ameliorarea dificultății de respirație va ajuta ceara de albine și propolisul. Luați 40 de grame de propolis, adăugați 20 de grame de ceară de albine, amestecați și fierbeți conținutul într-o baie de aburi. Apoi pune recipientul pe o suprafață de lemn și, acoperit cu un prosop din țesătură, inspiră timp de 5 minute. Faceți procedura timp de 30 de zile.

În arsenalul popular de tratament naturist pentru lipsă de aer se numără și băile relaxante cu decocturi din diferite ierburi. De exemplu, luați 500 de grame de flori de lavandă care se fierb într-o cratiță mare timp de 15 minute, apoi se strecoară și se toarnă apa de lavandă în baie. Aceasta se diluează cu apă caldă și se face baie timp de 10 minute. Efectuați această procedură de două ori pe săptămână timp de 30 de zile. Florile de lavandă pot fi înlocuite cu mușețel cu mentă și balsam de lămâie.

femeie care se tine de piept din cauza lipsei de aer
Există mai multe tipuri de dificultăți de respir
Adauga un comentariu