Titlurile zilei

Triunghi amoros „desenat” de o tânără infidelă! Deși era căsătorită, a rămas însărcinată cu amantul! După ce a născut, a avut parte de șocul vieții ei. Povestea pare desprinsă din telenovele! (Exclusiv)

Publicat: 09 oct. 2020
O ieșeancă și-a chemat în judecată soțul și amantul pentru că nu vor să încuviințeze pentru un bebeluș purtarea numelui
O femeie care are un bebeluș în brațe

O tânără din Iași a decis să își dea în judecată soțul, pe motiv că nu vrea să încuviințeze numele fetiței născute de ea. Ieșeanca infidelă l-a chemat în fața instanței și pe amantul cu care susține că a făcut fetița. Reclamanta a povestit în fața magistraților cum a avut o relație extraconjugală, cerându-le acestora să dezlege ițele triunghiului amoros

Triunghi amoros „desenat” de o tânără infidelă! Deși era căsătorită, ieșeanca a rămas însărcinată cu amantul, conform propriilor afirmații. După ce a născut, tânăra a avut parte de șocul vieții ei. Povestea pare desprinsă din telenovele! În cele din urmă, femeia și-a dat în judecată fostul soț, dar și pe amant. Reclamanta le-a cerut magistraților de la Judecătoria Iași să aprobe încuviințarea numelui fetiței pe care a născut-o în urmă cu câteva luni.
Judecătorii ieșeni s-au crucit când au auzit-o pe femeie povestind nonșalant că a avut o relație extraconjugală în urma căreia a dat naștere unei fetițe.

Și-a chemat în judecată soțul și amantul, pentru numele fetiței născute în urmă cu câteva luni

În luna iunie a acestui an, N.H. a decis să îi cheme în judecată pe I.F., fostul ei soț, dar și pe Alin T. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, femeia a solicitat instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța în contradictoriu cu cei doi bărbați, să pronunțe o hotărâre care să țină loc de consimțământ al fostului soț pentru stabilirea numelui de familie pe care urmează să îl poarte minora G.E. până la momentul soluționării dosarului având ca obiect tăgadă de paternitate.

„Minora a fost concepută în timpul căsătoriei cu pârâtul I.F. Căsătoria a fost desfăcută pe 29 noiembrie 2019 de Judecătoria Iași. Minora a rezultat din relația mea cu pârâtul Alin T. Minora s-a născut pe 25 aprilie 2020. În certificatul medical constatator al nașterii nu a fost trecut nimeni la rubrica „Tatăl”. Deoarece pârâtul I.F. a refuzat să dea o declarație la Serviciul de Stare Civilă Iași cu privire la numele minorei, solicit admiterea acțiunii”, a povestit femeia în fața judecătorilor ieșeni.

Ce au constatat judecătorii ieșeni cu privire la acțiunea depusă de tânără

Magistrații ieșeni au constatat faptul că reclamanta a fost căsătorită cu I.F. În timpul căsătoriei, femeia a inițiat o relație de concubinaj cu Alin T. Din această relație a rezultat minora G.E., născută pe 25 aprilie 2020.

„Reclamanta a întâmpinat dificultăți legate de eliberarea actului de naștere, din cauza lipsei acordului pârâtului I.F. cu privire la numele de familie al minorei, fiind necesar acordul acestuia pentru înscrierea oricărui nume de familie, fie al său, fie al reclamantei, înscrisurile depuse la dosar confirmând situația de fapt expusă. Pe rolul Judecătoriei Iași a fost înregistrat, de asemenea, un dosar având ca obiect tăgadă de paternitate și exercitarea autorității părintești. Deoarece pârâtul I.F. nu manifestă niciun interes în soluționarea situației juridice a minorei, este necesară intervenția instanței pentru suplinirea acordului pârâtului în vederea stabilirii numelui său de familie”, au constatat judecătorii ieșeni.

Din acest motiv, magistrații au admis acțiunea formulată de ieșeancă. Așadar, instanța a decis ca fetița să poarte numele de familie al mamei.

Ce spune legea în astfel de situații

Prevederile articolului 414 din Codul Civil instituie prezumția de paternitate, iar articolul 449 din același cod stabilește reguli cu privire la numele de familie al copilului.

„Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinților săi. Dacă părinții nu au un nume comun, copilul ia numele unuia dintre ei sau numele lor reunite. În acest caz, numele copilului se stabilește prin acordul părinților și se declară, odată cu nașterea copilului, la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor. În lipsa acordului părinților, instanța de tutelă hotărăște și comunică de îndată decizia rămasă definitivă la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor la care a fost înregistrată nașterea”, se arată în Codul Civil.

În ceea ce privește decizia luată de judecătorii ieșeni în cadrul acestui proces halucinant, ea nu este definitivă, putând fi contestată atât de către fostul soț al femeii, cât și de către amantul acesteia. În orice caz, rămâne ca instanța să descâlcească ițele, în cadrul procesului de tăgadă a paternității, inițiat în cadrul acestui triunghi amoros.

Comentarii
  • O doamna evlavioasa care merita sa lucreze într-o televiziune…. sau asistenta medical.. Pe la 50-60 ani va da lecții despre familie și ca lua în deridere tineretul de atunci..

  • Doamna era divortata in momentul in care fetita a venit pe lume. Purta numele de domnisoara. Fetita nu poate avea decat numele de familie al mamei. Fostul sot nu mai are nicio treaba in aceasta situatie. Amantul, la fel. Sa-si vada de crescut copilul si sa gandeasca mai mult la deciziile pe care le ia. Iar cei de la Directia pentru Protectia Copilului sa monitorizeze copilul. Pentru ca mama chiar are probleme.

  • Eate exact ca managera de la Ambulanta Iasi! Care este casatorita si are un copil cu concubinul, liderul de sindicat de la Ambulanta, care se crede si el manager, daca tot i-a facut un copil!

  • Mai e un caz in care ea e profesoara inca maritata cu un preot si a facut un copil cu un coleg – profesor de sport la o scoala ajutatoare din Iasi. Ala a resusit sa divorteze repede cupa 20 si de ani de casnicie dar ea inca nu…

  • Mai e un caz in care ea e profesoara inca maritata cu un preot si a facut un copil cu un coleg – profesor de sport la o scoala ajutatoare din Iasi. Ala a resusit sa divorteze repede cupa 20 si de ani de casnicie dar ea inca nu…

  • Mai e un caz in care ea e profesoara inca maritata cu un preot si a facut un copil cu un coleg – profesor de sport la o scoala ajutatoare din Iasi. Ala a resusit sa divorteze repede dupa 20 si de ani de casnicie dar ea inca nu…

  • Ca panarama aia de la Garbesti care maritata fiind a facut copil cu fratele lu barbat-su si acu are proces de tagada de paternitate ca sa vanda copii in Canada. Si Protectia Copilului o doare in kur ca si pe Ovidiu si pe primarul Rotaru de la Tibana. Banu sa vina de la canadieni la buzunarul lor.

  • Si Mihalceanu de la Primarie care face trafic de influenta la EON pentru taratura asta care a facut satul de ras. Tot gratis, Mihalcene sau ai dat si tu cu nasu? Sau imparti banii de la canadieni, banii aia care ii primeste nevasta-ta invatatoarea sa cumpere cica rechizite si mobilier pentru panarama asta.Pai asta scrie in fisa postului ei sa puna mana pe bani sa mearga la cumparaturi pentru rapandulele din sat? Va vine randul la DNA si voua.

  • Asta nu e nimic… Eu pe propria piele am trăit-o sa o vad și pe asta… Am întrat într-o relație cu o femeie căsătorită… Nimic deosebit pana aici😀… După 3 ani de relație sa aflu ca eu, amantul, și soțul ei eram înșelați de către respectiva cu un altul😂😂😂! Ce draq ați pățit ma femeilor? Ați citit prea mult „de vorba cu Emma”?

Adauga un comentariu