Sport

UEFA va anunța pe 17 iunie când se vor disputa meciurile de baraj pentru calificarea la EURO 2020. Trei opțiuni pentru Islanda – România

Publicat: 22 mai 2020

UEFA va decide pe 17 iunie când se vor disputa meciurile de baraj pentru calificarea la EURO 2020, care se va disputa în 2021. România va întâlni Islanda, în deplasare, iar dacă va câștiga, va trebui să treacă de Ungaria sau Bulgaria, pentru a ajunge la turneul final

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat faptul că UEFA va decide pe 17 iunie când se vor disputa meciurile de baraj pentru calificarea la EURO 2020, care se va disputa în 2021. România va întâlni Islanda, în deplasare, iar dacă va câștiga, va trebui să treacă de Ungaria sau Bulgaria, pentru a ajunge la turneul final.
Președintele FRF susține că UEFA ia în calcul trei variante. Lunile septembrie, octombrie și noiembrie, iar România ar prefera să evite ultima variantă, din cauza terenului foarte greu, după cum susține Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Sunt trei variante pentru meciul cu Islanda”

„Va fi un Comitet Executiv al UEFA pe 17 iunie, care va stabili datele echipei naționale, Liga Națiunilor și meciurile de baraj. Sunt trei variante pentru meciul cu Islanda, se poate desfășura în septembrie, octombrie sau noiembrie. Am prefera primele două variante.
În noiembrie, terenul va fi foarte greu pentru că atunci sunt condiții improprii. E cea mai proastă variantă, dar nu există un scenariu ideal. Va trebui să facem un compromis”, a declarat Răzvan Burleanu la Prosport.

Tricolorii vor cu orice preț calificarea la EURO 2020

Ionuț Radu este convins că naționala va putea trece de cele două meciuri de baraj, cu Islanda și Bulgaria sau Ungaria, și se va califica la turneul final care va avea loc în 2021.

„Mă știi că sunt o persoană foarte optimistă. Vom da totul și ăsta este obiectivul nostru, să ajungem la EURO. Avem deja un exemplu și acum trebuie să ne unim și sunt convins că vom avea rezultate extraordinare.
Fanii trebuie să aibă încredere în noi. Noua generație, împreună cu actuala generație, o să facem o performanță mare pentru România.
Noi vom avea mai mult timp de pregătire, dar indiferent dacă meciul se juca în martie trebuia să-l abordăm cu foarte multă seriozitate și să ne calificăm”, a spus Ionuț Radu.
Adauga un comentariu