Titlurile zilei

Un angajat din Iași al Tazz by eMag dezvăluie mai multe nereguli din cadrul firmei. Taximetristul susține că i s-a cerut demisia fără un motiv întemeiat. „Aveau o foaie pregătită pentru demisie când le-am spus ce mă nemulțumește”

Publicat: 05 apr. 2021
Florin Zapodeanu, taximetrist din Iași, contractul de muncă încheiat între taximetrist și Tazz by eMAG, curier de la această companie care duce o comandă
Una dintre cele mai cunoscute firme din domeniul livrărilor la domiciliu, Tazz by eMAG, este reclamată de Florin Zapodeanu, un taximetrist din Iași care s-a angajat la firmă în luna martie 2021. Ieșeanul susține că are contract de muncă pentru o oră, deși lucrează 10 ore pe zi și i s-a cerut demisia, deși nu există un motiv întemeiat pentru a face asta

Florin Zapodeanu, taximetrist din Iași care s-a angajat la Tazz by eMag luna trecută, susține că a sesizat mai multe nereguli din cadrul companiei și, când le-a comunicat conducerii din Iași, i s-a cerut demisia. Acesta spune că are contract de muncă pe o oră, deși lucrează zilnic 10 ore, și nu a fost plătit pentru câteva zile de muncă

Ieșeanul povestește că s-a angajat la această firmă care face livrări la domiciliu ca agent curier, pentru a câștiga un venit în plus. Când a descoperit mai multe nereguli și le-a transmis reprezentanților din Iași, din cadrul companiei, au început problemele.

„Eu sunt taximetrist și m-am dus să mă angajez la Tazz by eMag pentru că se căutau curieri care să facă livrări la domiciliu. E deschisă de puțin timp firma, la Iași cel puțin, și de asta caută angajați, sunt anunțuri de angajare peste tot. Eu am vrut să mai câștig un venit în plus, de asta m-am dus la sediul firmei, în clădirea Zenmed, la fostul Bazar, să discut despre angajare. Au fost de acord să mă angajeze. Eu am început munca pe data de 13 martie 2021 și lucram, în medie, 8-10 ore pe zi.

Când mi-au dat contractul de muncă să-l semnez eu eram trecut cu o oră pe contract, dar muncesc 10, și de pe data de 19 martie, nu 13 martie. Păi cum vine asta? Eu nu am mai auzit asta până acum, să ai contract de muncă pe oră? Am fost la ITM să depun reclamație, dar se terminase programul cu publicul când m-am dus eu. O să mă duc din nou să depun reclamație, pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă”, susține Florin Zapodeanu.

Florin Zapodeanu: „Mi-au băgat în față o foaie completată de ei, deci pregătită din timp, să-mi semnez demisia”

Taximetristul mai spune că imediat ce a discutat cu reprezentanții firmei și le-a transmis ce îl nemulțumește, i s-a cerut demisia.

„Când m-am dus să le spun că eu nu semnez contractul pentru o oră mi-au băgat în față o foaie completată de ei, deci pregătită din timp, să-mi semnez demisia. Păi de ce să demisionez dacă nu am greșit cu nimic? Pentru că am sesizat neregulile vor să mă dea afară? Așa se întâmplă acum în România? Aveau foaia pregătită, deci așa acționează în astfel de situații. Dacă nu le convine de angajat, caută variante să îl dea afară.

Eu nu vreau decât să mi se respecte drepturile și de asta vreau să se ia măsuri cât mai repede, să vină cineva din instituțiile statului și să verifice ce spun eu, că nu vorbesc degeaba, ci cu dovezi. Trebuie să îmi plătească vreo 500 de lei pentru că am lucrat câteva zile înainte de a-mi pune foaia de demisie în față. Vreau să-mi plătească ce am lucrat”, mai spune Florin Zapodeanu.

Taximetristul spune că în situația lui mai sunt angajați de la Tazz by eMAG care vor să-și dea demisia

Acesta susține că este remunerat cu 16 lei, brut, pentru fiecare comandă efectuată, iar 5 la sută din banii care revin curierului îi reține firma, acesta fiind profitul lor. De aceea trebuie să muncească câteva ore, cel puțin, pentru a avea o zi bună, astfel încât să-și scoată banii pentru combustibil.

„Nu se plătește extraordinar de bine pentru că, bineînțeles, firma vrea să facă profit pe spinarea curierilor, sclavilor, cum le spun eu. Vin o groază de tineri care habar nu au de legislația muncii, care pot fi păcăliți ușor, și lucrează la firma asta. Nu mai spun că o grămadă s-au revoltat pe faza asta, cu contractele, și vor să plece, să nu mai muncească aici. Noi suntem vinovați dacă întârziem comanda la client. Deși le spunem că nu le putem prelua, dar ei vor să fie cât mai multe comenzi, ca să facă profit. Stau curierii de la Tazz ca sardinele, în restaurante, fără măști, nu păstrează distanța, și așteaptă și jumătate de oră să preia comanda”, mai spune Florin Zapodeanu.

O altă companie de curierat care a fost reclamată la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași este Pandora’s Courier, amendată pentru că avea 9 angajați care munceau la negru. Un fost angajat din cadrul firmei dă compania în judecată pentru că nu a primit salariile restante pentru două luni de muncă și a sesizat mai multe nereguli.

Au început să apară la OPC reclamațiile din partea ieșenilor nemulțumiți de firmele care fac livrări la domiciliu

Tazz by eMAG este una dintre firmele de curierat care au apărut în anul 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, când a crescut numărul comenzilor din partea clienților care comandă la domiciliu. Aplicația de livrări Tazz by eMAG a atras investiții de peste 25 de milioane lei în ultimele 6 luni. Numărul partenerilor a crescut în această perioadă de 4 ori față de începutul acestui an, ajungând la 2.000. Totodată, compania estimează o creștere de zece ori a vânzărilor realizate prin intermediul platformei, până la finalul anului. Firma care face livrări la domiciliu este prezentă în orașele mari, precum București, Timișoara, Cluj, Brașov, Sibiu, Arad, Iași, Constanța.

Aplicația cuprinde peste 2.000 de restaurante și retaileri, firma fiind unul dintre principalii concurenți ai Glovo, a altă firmă de curierat care s-a dezvoltat datorită pandemiei COVID-19. Odată cu dezvoltarea acestor companii au apărut și reclamațiile din partea clienților nemulțumiți, una dintre acestea vizând o notă de plată umflată. Reprezentanții Tazz by eMAG nu au răspuns apelurilor reporterilor „BZI”, deși au fost contactați pe toate numerele afișate.

Comentarii
 • Nu prea se leagă ceva cu taximetristul asta, în primul rand, în primele 3 luni de zile, poți fi demis și îți poți da demisia fără cerere sau preaviz și cu orele ca taxime
  trist ca aveți contract de 4 ore și rați 16 nu te mai deranja? Iar când ai semnat nu ai văzut ca ești la o ora? După 2 sapt îți dai seama?
  Nu țin cu firma respectiva dar nu putem crede orice găinar.

 • Taxitristul se gandeste sa faca si el un ban cinstit din santaj si hartuire, daca tot au de unde.
  Nici nu i se pare corect dar nici nu vrea sa-si dea demisia. Ar vrea sa stea acolo cu japca si sa-i mulga de bani. Mititelul cioflingar.

 • Cunosc personal acest băiat, are 3 copii minori în întreținere este un om onest își cunoaște drepturile și nu munceste pe biscuiți și șaorma ca imigranții aștea veniți din suburbiile Iașului

 • Daca cel care face angajarile e vlad paslaru,acelasi de la fostul ECM,e de crezut ce spune acest om….pina cand se vor gasi niste curieri sa le rupa capul….

 • Ma rapanosule mai sifonule mai zdreanta penala da ai ajuns acuma sa legi firmele f…. m.mati de jegos ai legat tot iasuu vinzi toata lumea sa poti manca iuda ce iesi

 • Ceva nu se leagă in povestea asta fake marca bzi, cum muncea la taxi dacă baga 10 ore la livrări ? El muncește la negru pe taxi, ar trebui verificată firma . L-am văzut personal la restaurante, înjură angajații restaurantului ca nu își primește comanda mai repede, vorbea foarte vulgar și a fost suspendat pentru asta de către Tazz. Nu mai promovați toate lichelele doar sa aveți voi rating . Rușine BZI

 • CURIERATUL A SALVAT MULTI OAMENI ÎN PANDEMIE ATÂT DINTRE CEI CE AU COMANDAT DIVERSE CAT SI DINTRE CEI CE AU LIVRAT INCLUSIV TAXIMETRISTI PUSI PE LIBER CA ACEST INDIVID CE E CUNOSCUT CA FIIND PUTUROS E LENES SI MIROASE LA PROPRIU, O PUTOARE.

 • Florinel munca nu iti place ,baia nu iti prieste figurile nu iti ies FALIMENT pe toata condica.pute dupe tine peste tot.

 • Taximetrist cu glanda spartă nu are ce face și se ia de firme care î și fac treaba…A ți făcut celebru un gunoi care trebuia sa rămână in cutia lui jegoasa de taxi….

 • Iar interlopul asta! Pai asta nici aparatul de taxat nu l baga numai cu bișniță și contrabanda umbla și acum o arde cu miloaga pe la ziare…,

 • Am ramas fara servici acum lucrez la livrari pe bicicleta de 1an și ceva.In pandemie am ramas fara munca imi place sa ies cu bicicleta si m-am angajat la livrari.Multumesc lui Dumnezeu caci am facut bani bunuti cat a fost suspendat tot si mi-am platit rata,medicamente la parinti etc.E de munca ,pedalat,transpirat dar cand cineva iti lasă tips bucuria e mare.Intre noi am avut cu pandemia colegi taximetristi puși pe gâlceavă,furat și oricea altceva mai putin pe lucrat(desfaceau pachetele de mancare luau din portiile de cartofi
  si se lăudau cu asta) majoritatea sunt așa.Rog in numele colegilor sa nu mai angajați taximetriști caci sunt puși numai pe bășcălie și manevrări josnice.

 • Bai asta care te semnezi Vasile Bordea de fapt te chiamă Iulian tot din Piața Nicolina ai oftica pe Zapodeanu și o arzi aiurea data viitoare cauta alt nume fii mai inteligent toată lumea știe că Vasile nu prea le are pe astea cu scrisul,cititul etc

 • BZI, înainte să bagi la înaintare pioneri evadați de pe Bucium de la tabăra de agrement”ȘokOla” (apropo se știe cine îți dă comanda de articole și de ce că la Iași cumătria e mică) ar trebui să faci o minimă investigație dacă îți pasă de publicul pe care pretinzi că îl informezi.Taximetristul e un pericol pt. clienții neștiutori ce se suie în taxiP-ul lui,transport la negru,asigurare nevalidă…etc, cu asta trebuia să începi articolul.
  Familia lui îl știe bine,soția și fetița au pus între ei o distanță de siguranță cât mai mare mai ales că acum „Deutschland este über alles”. Dacă făceai o minimă investigație ai fi avut un articol „TopCanCanci” așa cum ne-ai obișnuit.Oricum lumea din Iași vă cunoaște(și nu numai) e satulă de „manipulăriile”voastre.Făceai ratting mult mai mare dacă,de ex, scriai despre reporterul de top Mazilu Ctin.zis și Salam care cerea să i se umple portbagajul cu mezel ca sa nu scrie mizerii despre diversi agenți economici pe diverse articole trase de păr…

 • A venit primăvara LIVRĂM ȘI 🦵PEDESTRU🦵, VENIM chiar și CU SPATELE…”Prieteni” știu de ce 🍌💦🍑

 • Vino în echipa noastră.Ai nevoie de ;
  1.o pereche de adidași galbeni (talpa aderentă)
  1.o pereche de pantaloni galbeni (cu șlițz la spate)
  Poți face bani buni.
  1.geanta(galbenă o oferim noi)
  🥯🌮🥪🌯🍗🧁🍛🍜☕🍔🍟🌭🍕

Adauga un comentariu