Adriana și Lucian Negoiță, un cuplu din Iași, au investit banii de la nuntă într-o băcănie cu produse locale. În numai câteva luni au reușit să devină cunoscuți pe piața din Iași, iar în Cămara Gospodarilor sunt comercializate peste 300 de sortimente de produse, care provin de la furnizori locali. Interviul cu Adriana Negoiță poate fi urmărit în noul episod de #PodcastBZI, AICI
Adriana Negoiță avea 25 de ani când a deschis afacerea, împreună cu soțul ei. S-au mutat la Iași când erau studenți, iar la scurt timp după aceea au făcut nunta. Darul de nuntă, 30.000 de euro, l-au investit în afacerea din Iași.
„Eu sunt medic veterinar, iar soțul este inginer horticol. Noi am studiat la Universitatea Științele Vieții din Iași. Eu sunt din Pojorâta, Suceava, iar soțul, din Onești, Bacău. Amândoi aveam în plan ideea unei băcănii, astfel că am decis să facem acest pas. După nuntă, am deschis locația cu banii de la nuntă. Ne-am gândit că oricum îi cheltuiam pe altceva, o mașină de exemplu. Nu am vrut să copiem afacerea de la alții și ne-am implicat toți din familie pentru tot ce avem în băcănie, să fie amprenta noastră. Ne-am grăbit să deschidem înainte de Sfânta Parascheva, anul trecut, iar într-o lună am amenajat spațiul, am adus produsele și am deschis locația. O întâmplare amuzantă: la deschidere, pentru că nu încăpea toată lumea în locație, oamenii stăteau la coadă ca să intre, iar alte persoane s-au așezat la coadă ca să cumpere produse. Un client stătea la coadă cu vreo jumătate de oră mai devreme înainte de deschidere”, povestește Adriana Negoiță, cofondator Cămara Gospodarilor, băcănie ce se află pe strada Costache Negri nr. 60, lângă Moldova Center.
Doi tineri din Iași au investit darul de la nuntă într-o afacere cu produse locale
Produsele provin de la furnizori locali, producători din Iași, zona Moldovei, Bucovina și zona Ardealului.
„Nu am avut emoții în privința clienților, pentru că știam că vor fi căutate produsele, pentru că sunt de calitate. Am avut emoții că nu vom avea la timp toate actele ca să putem deschide (n.r. – râde), dar am rezolvat și acest aspect. Am riscat, într-adevăr, dar nu văd totul ca pe un risc, pentru că ne doream să facem asta foarte mult și am reușit în ultimele 7 luni să ne facem cunoscuți pe piața din Iași și nu numai. Pot spune că începem să recuperăm investiția și avem planuri de dezvoltare a afacerii. Noi vindem produse din toată zona Moldovei, din Bucovina și Ardeal, și facem și platouri cu produsele noastre. Soțul este pasionat de bucătărie, este mai pretențios ca mine, ca să spun așa. Noi testăm toate produsele la târguri, iar unul dintre ele provine de la familia mea, care are o fermă cu vaci și face produse lactate, mai exact cașcaval. Avem, cred, vreo 300 de sortimente de produse, de toate felurile, de la lactate la produse din carne, legume, pește, lactate sau paste și ciocolată. Ne mai lipsește făina, dar căutăm furnizor și pentru acest produs”, mai spune antreprenoarea din Iași.
O altă afacere de succes din Iași este a Mihaelei Silion, o tânără care deține o florărie.
Adriana Negoiță: „Clienții noștri citesc etichetele”
Prețurile produselor sunt cuprinse între 30 de lei și până la 100 de lei. Coșul mediu de cumpărături este de aproximativ 100 de lei.
„Unele produse se vând în câteva zile de la momentul în care le punem pe raft, deci nu avem mult timp aceste produse la raft. Uneori, facem precomandă pentru a fi mulțumiți toți clienții. Produsele locale au termen scurt de valabilitate, deci acesta e încă un motiv al siguranței alimentelor. Clienții noștri citesc etichetele și mulți au copii, deci au siguranța că aceștia consumă produse de calitate de la producători locali”, mai spune Adriana Negoiță, cofondator Cămara Gospodarilor.
Pe de altă parte, în Iași se deschide un restaurant cu specific italian.
Tânăra antreprenoare din Iași, Adriana Negoiță, care a investit, împreună cu soțul său, Lucian, într-o afacere cu produse locale mai spune că intenționează să mai deschidă și alte locații Cămara Gospodarilor în Cluj sau București, însă, momentan, analizează acest plan.
Numai stiri din astea aveti? Din astia care dau faliment?
Copii destepti , bravo !!!
Succes ! ❤️
Pojorâta, Suceava, iar soțul, din Onești, Bacău – Alti 2 pripași care încurcă traficu
Sunt curios ce va dat mama voastra sa mancati tie si fratelui tau ? Uruiala ? Ca la cat grohaiti pe aici nu ma mira nimic :))
pripasii astia nu se puteau duce la bacau?!!
Baaa ! da numai hateri pe aici. Sunt curios cu ce va ocupati voi astia care comentati aiurea. Probabil ca da, o fi falimentari, poate, au nevoie de suport cu un pic de reclama sa le mearga si lor bine. Preferati sa umpleti buzunarele corporatiilor de food care trimit banii in tarile lor, in loc sa sprijiniti tinerii care incearca faca si ei o afacere. In tara asta toata lumea pune frana si piedica la orice bussines de la autoritati pana la consumatori. Bravo lor, sa le mearga din plin !!!
Romanii nu stiu sa faca afaceri. Ce ma intereseaza pe mine ca e traditional daca ma arzi la buzunar? Daca nu ai pret, nu vinzi. Ei cumpara dintr-o parte si baga adaos mare si gata „I’m in business”. La fel si astia cu fast food-urile. Cumpara numa congelate de pe la magazinele mari, le parlesc si gata business-ul.
Pai…stimabile, pretul bun, se face din volume mari si slabe calitativ daca nu si toxice uneori. NU poti produce natural o cantitate mare de produse deci implicit si pretul este ceva mai mare. Important este ca produsele sunt romanesti. Daca ne-am apuca sa producem toti cate ceva si sa aducem valoare adaugata unii la altii sa vedeti ce repede pierd teren corporatiile care pe de alta parte au fost bune ca pe unii dintre noi ne-a calibrat intre bani, organizare si responsabilitate. Avem mult leverage in tara dar trebuie si statul sa ajute macar sa nu puna frana daca alte facilitati nu ofera.
ce moaca de panarama ordinara are tarfa asta cu buzele ei de capra…fmm de parasuta
din vorbele tale, asa atent alese, pare ca esti un mare vizionar ! Noroc ca a dat caldura afara si roade la pomi ca o mai duci si anu’ asta. Nu te-ai saturat sa te culci de foame si sa te trezesti de frig ?Marsh ma la munca laba trista
Nu-s buze de capra, sunt bataturi! Face unt in regim propriu.
🛑AVERTISMENT OMS( Organizatia Mondială a Sănătății) : Micii, cârnaţii sau costiţa, la fel de cancerigene precum azbestul şi fumatul.
Care natural? Salamul, carnații ăia sunt plini de E-uri și alte ” mirodenii” . Una e să-ti faci tu (ala e natural) și alta e adus de la ” alți” producători, care cine mai știe ce bagă în acele alimente super procesate ca să reziste la raft.
Deci?!
Mulțumim dar NU !
Magazinul arata superb si produsele inspira calitate.Felicitari!!!As vrea sa am asa ceva unde locuiesc.Cei ce comenteaza cu hate,habar nu au sa calculeze un tva sau sa scrie o factura ..sau cat efort si stres presupune o afacere .Spor in continuare !!
Producătorii de carne nu este proști, ei este deștepți.
De ce?
Pentru ca să facă un „salam de țară” care să nu putrezește, se bagă conservant chimic la greu, …și da, acel conservant nu e natural, e fucking CHIMIC.🤢
De ce?
Pentru că altfel,
se împute carnea în galantar iar ei ar fi în pierdere.
Ăsa că cine mânâncă carne procesată( mici,cârnați,etc) o să face mai multe boli la stomach !!!
De ce? Pt că acea carne nu mai putrezește iar organismul o să facă 13/14 și de la atâta efort …o să facă CANCER.😱
P.S: din păcate ce am scris mai sus nu este un „panflet”. Carnea procesată chiar duce la CANCER( sunt o mulțime de studii medicale în acest sens)
Sucesuri și mâncați cât mai natural și BIO…pentru a prinde măcar 1 an din pensie 🙃
Mitica, iar ai evadat de la 7?
buna rau mias plimba un pic pulycica prin ea
La cum te exprimi cred ca ai futut numai pui congelati.