Titlurile zilei

Un puștan de 21 de ani a violat o femeie de 50 de ani, dar a scăpat de pușcărie. Ce a făcut-o pe victimă să-și retragă plângerea și să accepte bătaia de joc? (Exclusiv)

Publicat: 12 nov. 2020
Judecătorii ieșeni au încetat procesul penal declanșat pentru violare de domiciliu și viol, după ce victima a decis să își retragă plângerea formulată pe numele unui bărbat
O femeie care plânge

Un puști acuzat că a dat buzna peste o femeie și a batjocorit-o a scăpat de acuzațiile aduse. Asta, după ce victima și-a retras plângerea prealabilă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au fost nevoiți ieri să constate încetarea procesului penal în cazul lui Alexandru Lupu

Sentință incendiară, la Iași! Un puști de 21 de ani, acuzat de violare de domiciliu și viol, a scăpat de dosarul penal! Astfel, judecătorii au fost nevoiți să constate încetarea procesului, după ce victima s-a răzgândit!

„Instanța încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Alexandru Lupu, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și violare de domiciliu, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată D.L.S. Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză. Încetează de drept, de îndată, măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispusă față de inculpatul Alexandru Lupu”, au declarat ieri magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alexandru Lupu, acuzat de violare de domiciliu și viol

Procesul lui Alexandru Lupu a început pe 8 iulie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a tânărului, pentru violare de domiciliu și viol. Astfel, individul de 21 de ani a fost acuzat că a violat o femeie de 50 de ani. În acel moment, tânărul a ajuns chiar în spatele gratiilor. Pe 14 iunie 2020, o femeie de 50 de ani, din comuna Șcheia, a mers țintă la Poliție. Aceasta le-a povestit cu lacrimi în ochi polițiștilor că, în noaptea de 13 spre 14 iunie 2020, un consătean de 21 de ani ar fi violat-o cu sălbăticie.
Oamenii legii au demarat cercetările și au ajuns la Alexandru Lupu.

Femeia a mai susținut că, în noaptea de 13 spre 14 iunie, în jurul orei 24:00, individul ar fi avut chef de sex și că acesta pusese ochii de mai mult timp pe ea. Chiar dacă femeia ar fi putut să îi fie mamă, acest lucru nu l-ar fi descurajat pe individul de 21 de ani. Femeia a mai afirmat că tânărul a intrat în curtea casei ei, ar fi forțat ușa de la intrare și ar fi dat nas în nas cu victima. Femeia, care locuiește singură, a auzit zgomot și s-a trezit în casă cu consăteanul dornic de amor.

Anchetatorii: femeia, obligată să întrețină relații sexuale normale

Surse judiciare au mai afirmat că femeia s-a speriat și l-a întrebat pe individ ce caută în casa ei. Acesta i-a spus că are chef de sex, dar vecina l-a refuzat. Conform anchetatorilor, acesta ar fi agresat-o pe femeie, obligând-o să întrețină raporturi sexuale normale. După ce și-a satisfăcut poftele, Alexandru Lupu ar fi părăsit casa femeii, făcându-se nevăzut. A doua zi dimineață, femeia a mers la Postul de Poliție, unde a reclamat grozăvia prin care a fost nevoită să treacă.

Victima le-a povestit oamenilor legii că nu a avut vreo relație mai apropiată cu tânărul, respectiv că acesta nu mai fusese vreodată în casa ei. Cel mai probabil, știind că locuiește singură, individul și-ar fi încercat norocul. Oamenii legii au continuat cercetările și au constatat că există suspiciuni că tânărul ar fi comis faptele de care l-a acuzat consăteanca. Totuși, la un moment dat, femeia și-a retras plângerea prealabilă depusă împotriva lui Alexandru Lupu, sub acuzațiile de violare de domiciliu și viol. În acest fel, tânărul a scăpat de acuzații și, implicit, de dosarul penal.

Comentarii
Adauga un comentariu