Titlurile zilei

Un tânăr cu o alcoolemie uriașă și fără permis de conducere a provocat un accident rutier și a fugit în pădure! Cum l-au prins polițiștii și ce pedeapsă a primit!

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr cu o alcoolemie uriașă și fără permis de conducere a provocat un accident rutier și a fugit în pădure Cum l-au prins polițiștii și ce pedeapsă a primit
O autospecială a Poliției ieșene

Un tânăr acuzat că a provocat un accident rutier după ce a urcat la volan băut și fără permis a fost pedepsit. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Claudiu Dinu la 1 an și 11 luni de închisoare, cu suspendare. Acuzațiile aduse de procurori au fost de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului, precum și părăsirea locului accidentului

În urma unui accident rutier care a avut loc în zona Ciric, un tânăr a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Claudiu Dinu la pedeapsa rezultantă de 1 an și 11 luni de închisoare, cu suspendare.
Pedeapsa a fost aplicată pentru acuzațiile de conducerea unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei instituții a Primăriei comunei Dobrovăț sau a Consiliului Local Dobrovăț, județul Iași, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Claudiu Dinu, încătușat în urma producerii accidentului din zona Ciric

Procesul lui Claudiu Dinu a început pe 22 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe tânăr pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.
Conform anchetatorilor, pe 30 mai 2020, tânărul a provocat un accident rutier în zona Ciric. Șoferul autoturismului marca Renault a provocat impactul și a fugit de la fața locului. Individul consumase băuturi alcoolice și nu avea permis de conducere.

Tânărul avea o alcoolemie de 2 mg/l alcool pur în aerul expirat

La scurt timp de la impact, un echipaj din cadrul Poliției de Frontieră l-a identificat pe șofer în persoana lui Claudiu Dinu. Sesizând că tânărul mirosea a alcool, polițiștii l-au testat alcoolscopic. Astfel, anchetatorii au constatat că individul avea o alcoolemie de 2 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetării în bazele de date, polițiștii au constatat și faptul că tânărul nu avea permis de conducere. Acesta a fost dus la spital, pentru prelevarea de probe biologice. Primul rezultat a fost de 2,16 mg/l concentrație de alcool în sânge, iar a doua probă – de 1,99 mg/l.
Ulterior, Claudiu Dinu a fost dus la audieri și, la scurt timp, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile amintite.

Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia. Judecătoria Iași a admis propunerea pe 1 iunie 2020. Pe parcursul cercetărilor, tânărul a fost plasat în arest la domiciliu, până pe 13 august 2020. Acum, individul a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Rămâne de văzut dacă acesta va contesta sau nu sentința emisă de prima instanță. În eventualitatea în care decizia va fi atacată, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu acesta.

Adauga un comentariu