Local

Un ţepar care folosea metoda Covid 19 a fost prins în flagrant! Poliţiştii de la BIC l-au săltat EXCLUSIV, GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 06 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ţepar care folosea metoda Covid 19 a fost prins în flagrant Poliţiştii de la BIC l-au săltat EXCLUSIV GALERIE FOTO VIDEO UPDATE
Bărbatul prins în flagrant în timp ce folosea "metoda COVID-19"

Un ţepar care folosea drept metoda de înşelăciune, metoda COVID-19 a fost prins în flagrant în timp ce mai încerca să dea o țeapă. Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale (BIC )l-au prins pe făptaș şi l-au dus la interogatoriu.

Metoda COVID-19 este una asemănătoare, din punct de vedere a modului de operare, ca metoda accidentul. Odată cu începerea pandemiei de COVID-19, mintea infractorilor a inceput să creeze o nouă metodă prin care să sustragă persoanelor, majoritar, în vârstă, diferite sume de bani.

UPDATE: „Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale din Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Din verificările şi investigaţiile efectuate până în prezentz a rezultat faptul că un bărbat s-ar fi prezentat la domiciliul a cinci persoane în vârstă, cinci femei mai exact, de la care ar fi luat diferite sume de bani. Femeile ar fi fost contacte pe telefonul fix, în prealabil, şi ar fi fost informate ca rude apropiate precum fii, fiice sau soţi au o boală gravă şi au nevoie rapid de tratament medical sau de aparate de ventilaţie, fiindu-le solicitate în acest sens diferite sume de bani. În baza probatoriului administrat în cauză bărbatul a fost iniţial reţinut de poliţişti, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei. Aceasta din urmă a dispus arestarea preventivă a bărbatului 30 de zile. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

Ce este metoda de inșelătorie COVID-19

Metoda„COVID-19”, pare să fie o nouă metodă de țeapă care prinde contur la Iași. Infractorii s-au gândit că în această perioadă, în pandemie, pot obține niște bani fără să facă prea mult efort. De exemplu, BZI.RO scriau în urma cu ceva timp cum agenții din cadrul Secției IV de Poliție au fost sesizați de către o femeie de 74 de ani despre faptul că a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care a pretins că este medic și care i-a transmis că fiul său este internat în spital, fiind grav bolnav, și are nevoie de un aparat de ventilație.

În acest sens, necunoscutul i-a solicitat 20.000 lei necesari pentru achiziționarea rapidă a unui astfel de aparat. Femeia i-a transmis apelantului că nu deține această sumă de bani, iar acesta a încheiat conversația. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune, în vederea identificării autorului și tragerii acestora la răspundere penală. Polițiștii vă recomandă să nu dați sume de bani necunoscuților, indiferent de pretextul prezentat și să sunați la poliție dacă aveți suspiciunea că sunteți victima unei înșelăciuni.

Adauga un comentariu