Titlurile zilei

Una dintre cele mai celebre influencerițe din România a făcut o dezvăluire greu de crezut. Bianca Sasu se luptă de doi ani cu anxietatea și depresia: „Când am început tratamentul psihiatric eram absolut disperată, eram neom” – FOTO

Publicat: 31 mai 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Una dintre cele mai celebre influencerițe din România a făcut o dezvăluire greu de crezut. Bianca Sasu se luptă de doi ani cu anxietatea și depresia Când am început tratamentul psihiatric eram absolut disperată eram neom - FOTO
Amy Claire aka Bianca Sasu are 25 de ani și este una dintre cele mai cunoscute creatoare de conținut din România

Bianca Sasu, cunoscută în mediul online drept Amy Claire, are 25 de ani și este una dintre cele mai cunoscute creatoare de conținut din România. Tânăra a făcut o dezvăluire greu de crezut, mărturisind că se luptă de mai bine de doi ani cu anxietatea și depresia

Bianca Sasu are aproape 500 de mii de urmăritori pe TikTok, iar clipurile sale amuzante în care vorbește despre copilăria petrecută la țară strâng mii de aprecieri. Profitând de popularitatea sa, Bianca și-a dorit să atragă atenția asupra importanței pe care o are sănătatea mentală și că mersul la psiholog ar trebui normalizat.

Deși suntem în secolul XXI, când nu ar trebui să mai existe subiecte tabu în legătură cu sănătatea noastră fizică și psihică, unele persoane încă au rețineri și consideră că este rușinos să ceară sprijinul psihologului sau al medicului psihiatru atunci când nu mai pot manageria stresul și grijile cotidiene.

Bianca Sasu
Tânăra a făcut o dezvăluire greu de crezut, mărturisind că se luptă de mai bine de doi ani cu anxietatea și depresia

Bianca Sasu se luptă de doi ani cu anxietatea și depresia

Bianca Sasu
Bianca Sasu are aproape 500 de mii de urmăritori pe Tiktok, iar clipurile sale amuzante, în care vorbește despre copilăria sa petrecută la țară, strâng mii de aprecieri

Deși pe rețelele sociale pare o tânără plină de viață și veselă, ocolită de probleme, creatoarea de conținut a ales să vorbească despre un subiect sensibil, și anume anxietatea și depresia cu care se luptă de mai bine de doi ani.

„Vreau să aducem în atenția publică sănătatea mentală, mersul la psihiatru și la psiholog și că nu este nimic anormal să faci orice ca să te vindeci. Eu am început tratamentul psihiatric după mai multe atacuri de panică, după care am intrat în anxietate generalizată și depresie. Știu că făceam terapie, iar, la un moment dat, terapeuta mi-a zis: «Bianca, nu ești bine, nu mergem bine cu terapia, nu vrei să încerci să mergi la psihiatru, poate te ajută cu un tratament».

Am luat-o foarte personal. «Tu crezi că eu nu pot să reușesc fără tratament medicamentos». Ce voia să spună, de fapt, terapeuta era că nu trebuie să-ți fie atât de greu să treci prin toate lucrurile acestea și că există o alternativă care nici nu dă dependență, nici nu te face nebun, ci doar îți dă o stare mai bună, ca să poți să continui și cu terapia și să fii un om normal și funcțional. Atunci când ai toate aceste simptome nu poți să funcționezi ca un om normal. În mod evident, nu m-am dus atunci când mi-a zis ea la psihiatru și am mai amânat câteva luni și a fost foarte rău. Îmi aduc aminte că începusem să mă ciupesc, eram în stadiul acela.

Când am ajuns la psihiatrie, mi s-a spus ceva de genul: «Dacă tu vezi ursul și ai mașina lângă tine, nu ai vrea să fugi cu mașina de urs? Adică de ce să te chinui să o faci singur, când suntem mai avansați, din fericire, cu medicina, încât să faci acest parcurs cât se poate de trăibil»”, a mărturisit Bianca Sasu.

Bianca Sasu
Profitând de popularitatea sa, Bianca și-a dorit să atragă atenția asupra importanței pe care o are sănătatea mentală și că mersul la psiholog și psihiatru ar trebui normalizat

I-a fost rușine să ceară ajutorul psihiatrului

Bianca Sasu
Tânăra a precizat că a avut momente în care i-a fost teamă să meargă la psihiatru

Tânăra a precizat că a avut momente în care i-a fost teamă și rușine să meargă la psihiatru, dar, într-un final, și-a înfrânt aceste frici și a decis să beneficieze de tratament de specialitate pentru a putea să facă față anxietății și depresiei.

„Îmi era foarte frică să încep tratamentul medicamentos, pentru că nu știam cum o să se manifeste corpul meu, dacă o să am simptome adverse. Mai simțeam și rușine, mă simțeam proastă că am ajuns în punctul ăla, dar nu este vorba despre asta, pentru că nu există un management logic când e vorba de emoțiile noastre. În momentul în care am început tratamentul psihiatric eram absolut disperată, eram neom.

De asta am acceptat să fac orice, numai să mă simt normal. Atunci s-a pus și problema să mă internez și îmi era foarte frică. De fapt, te internează la psihiatrie ca să vadă cum te înțelegi cu noul tratament, să faci terapie cu mai mulți psihoterapeuți. Nu este nimeni nebun, nu există acest termen, nu este acceptat din punct de vedere medical. Ca și efecte adverse, de la antidepresive mi se usucă ochii, am mai făcut indigestie, nu am înnebunit”, a explicat Bianca Sasu.

Comentarii
  • La munca Bianca, nu la cautat profit de pe urma prostilor care te urmaresc cand le arati o poza de cacat cu tine. Lasa bolile astea moderne cu depresia si anxietatea la altii cu bani ca tu inca nu ai bani de ele.

  • „Influencerii” sunt platiti de companiile farmaceutice pt a promova noile vrajeli vizavi de „depresie, anxietate” si altele. Trebuie bagate medicamente psihiatrice care produc dependenta in generatia tanara iar asta se face si cu ajutorul unor indivizi care se vand pe nimic numiti influenceri. Mars!

  • Cand esti IN HALUL ASTA de urata (nu e vina ta) si de proasta (plus grasuta, aici ai multa vina) cred si eu ca te apuca anxietatea. Continut creez si eu, in fiecare dimineata, apoi streg curat frumos orificiul si trag apa peste. Tu il arati la toata lumea, apoi te apuca anxietatea. Deci esti proasta.

  • Nu va mai lasati copiii sa se uite la acesti clovni numiti influenceri. Toti influencerii nu sunt decat niste tonomate in care companiile baga bani ca sa promoveze anumite produse. Mai nou se promoveaza anxietatea si bolile psihice inventate. Individa asta spune ca nu exista oameni nebuni. Deci toti cei internati la Socola sunt perfect normali dupa parerea ei. Tare!

    Nu va mai lasati copiii pe youtube, de acolo se nenorocesc.

  • Oare in Vama, asa te-au invatat? Ce studii ai? Ce meserie ai? Sunt parintii tai mandri de tine? Sau au ramas si ei cu gura cascata cand au auzit cu ce te ocupi?

  • Sa se duca la munca ! Cand va ajunge la batranete va rage ca altii au pensii si ea, vai de ea nu are! Muncesti, ai pe cartea de munca. Nu muncesti, nu ai ! ba fetelor, la munca, nu la bagat degetele prin gauri pt mosi batrani !

  • Dupa cate stiu eu, influencereala nu este trecuta in nomenclatorul.ocupatiilor din Romania. Oaia asta ce calificare are, concret? Ce e ea? Ce diploma are, in afara de cea de bac (daca o are si pe aia)? Cum indrazneste sa faca recomandari care tin de psihiatrie? E medic? Inteleg ca se adrreseaza unor idioti ca ea, dar sa o mai si promovam…

  • Ce-i si cu boarfa asta ??????????????? Chiar nu exista nimeni si nimic ca sa ne scape de spurcaciunile astea ????? Iar voi, aia jurnalisti de cacat care scrieti si promovati (pe bani) asemenea spurcaciuni si nulitati meritati sa fiti arsi pe rug impreuna cu ele !!!!

Adauga un comentariu