Titlurile zilei

Unul dintre cei mai longevivi directori din Iași a ieșit la pensie! A lucrat peste 3 decenii într-o instituție celebră în toată România și a avut parte de experiențe unice (EXCLUSIV)

Publicat: 01 dec. 2020
Petru Condrea a ocupat funcția de director al Direcției General Administrative a Universității Tehnice
După 31 de ani de activitate, unul dintre cei mai longevivi directori din Iași și figură de legendă, Petru Condrea, director al Direcției General Administrative a Universității Tehnice "Gheorghe Asachi", a ieșit la pensie

Este unul dintre cei mai longevivi și de legendă directori din Iași! După aproape 32 de ani de activitate în această poziție, acesta a decis să renunțe la funcție. Este vorba despre Petru Condrea, personaj care a decis să iasă la pensie (pe 8 decembrie 2020) după ce a ocupat funcția de director al Direcției General Administrative a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”. Cu toate că ar mai fi putut activa, el a considerat că e timpul să acorde mai mult timp familiei și să se îngrijească de sănătate

După aproape 32 de ani de activitate în această poziție, unul dintre cei mai longevivi directori din Iași a ieșit la pensie! Este vorba despre Petru Condrea, personaj care a decis să iasă la pensie (pe 8 decembrie 2020) după ce a ocupat funcția de director al Direcției General Administrative (DGA) a Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi”. Cu toate că ar mai fi putut activa, el a considerat că e timpul să acorde mai mult timp familiei și să se îngrijească de sănătate.

„Pe mine mă bucură faptul că, la 21 martie 1989, ajungeam la instituția pe care am slujit-o mereu cu devotament, asta prin concurs, și ocupându-mă de varii domenii de activitate, acum sper că oamenii pe care i-am avut alături de mine își vor aduce aminte cu plăcere de munca mea și vor aprecia tot ceea ce am făcut. Eu am încercat să-i înțeleg și să-i ajut pe toți colegii pe care i-am coordonat. Am administrat și Biblioteca, am avut grijă și de Campusul «Tudor Vladimirescu», am fost director economic, am făcut achiziții și am dat, repet, concurs serios ca să ajung Director General Administrativ la Universitatea Tehnică”, a mărturisit, vizibil emoționat, directorul Petru Condrea.

Dr. ec. jr. Petru Condrea a fost considerat o figură competentă care trebuie menținută în organigrama Universității Tehnice

Chiar dacă la conducerea celebrei instituții, unde a avut poziție de conducere încă din anul 1990, s-au aflat figuri remarcabile din zona intelectuală, dr. ec. jr. Petru Condrea a colaborat cu toți aceștia și a fost considerat o figură competentă care trebuie menținută în organigrama Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Acum, Condrea și-a depus dosarul pentru a se pensiona. Acesta, pe 21 martie 1989, se angaja (prin concurs) la Institutul Politehnic de la acea vreme, actualmente TUIAȘI.

A lucrat, de-a lungul a 3 decenii cu rectorii și universitarii: prof. univ. dr. ing. chimist Cameluța Beldie (rector 1984-1989), prof. univ. dr. ing. Vitalie Belousov, (rector din februarie 1990 și până în 1996, prof. univ. dr. ing. Mihai Gafițanu (rector 1976-1984, având încă un mandat și în intervalul 1996-2000), prof. univ. dr. ing. Mihai Crețu (rector – 2000-2004), prof. univ. dr. ing. Nicolae Badea (rector 2004-2008), prof. univ. dr. ing. Ion Giurma (2008-2016) și rectorul din prezent, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

„Am învățat multe și am învățat pe alții, ca director! Am colaborat cu toți rectorii, din 1989 până acum. Desigur, au fost și clipe grele, dar și satisfacții. Când venea câte un rector nou, dura o perioadă pentru acomodare, până acesta înțelegea cum funcționa sistemul. Mă bucur că, și acum, păstrez legătura cordială, mă aud, vorbesc la telefon și mă întâlnesc cu rectorii Crețu sau Gafițanu”, a mai rememorat Petru Condrea.

A administrat un mic oraș, Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” din Iași

Acesta amintește că, la mijlocul anilor 2000, a administrat cu doar 3 colegi în echipă un mic oraș, Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” din Iași.

„Da, prin anii ’94, ’95, ’96 îmi amintesc cum am administrat Campusul «Tudor», cu peste 10 mii de suflete, cu doar trei colegi! Da, a fost greu, dar ne-am descurcat. Am satisfacția că am contribuit și eu la proiectul de reabilitare a Campusului și că am fost implicat în cel cu fonduri europene, legat de Platforma ENERED. Acum, după atâția ani, chiar dacă te simți tânăr, îți dai seama că fizic nu mai ești ca la 30 de ani…

Cred că e timpul să vină alții, important fiind însă să ducă mai departe munca pe care am făcut-o. Chiar dacă au fost și momente grele, alături de multe amintiri plăcute, vă mărturisesc că mereu am făcut totul pentru a proteja Politehnica ieșeană, am păstrat patrimoniul și am luptat pentru ca Universitatea să fie mereu racordată la ceea ce este nou. Am știut cum să mă adaptez la noile cerințe, fiind un perfecționist”, a conchis, nostalgic, directorul Petru Condrea.

„Domnul director Petru Condrea lasă în spate o carieră consistentă dedicată Universității noastre…”, consideră prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI

În final, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice, a ținut să arate că Petru Condrea lasă în spate o carieră consistentă dedicată Universității.

„Domnul director Petru Condrea lasă în spate o carieră consistentă dedicată Universității noastre. Un om devotat instituției, un om care a pășit pragul anilor ’90 și a crescut odată cu Universitatea, într-o perioadă inedită și dificilă, în care profesionalismul făcea diferența. Iar dumnealui este un profesionist și un om al Universității. În numele colegilor mei din întreaga Universitate, îi mulțumesc sincer pentru viața dedicată Universității noastre și îi doresc să aibă parte numai de sănătate și să se bucure mulți, mulți ani de noua etapă din viața dumnealui!”, a transmis și prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Comentarii
  • Băi, cum poți să fii director 30 de ani ? Sunteți nebuni ?!?! Ce concursuri a dat ăsta, a concurat cu el însuși ? Consecințele organizaționale sunt catastrofale asupra omului, dar și asupra organizației, după 30 de ani de șefie. E ceaușism curat, putere pe viață. Huooooo ! Mai știu cazuri.

Adauga un comentariu