National

Valeriu Gheorghiță: „Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem undeva la sfârșitul lunii iunie”

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valeriu Gheorghiță Pragul de imunitate de peste 50 ar trebui să îl atingem undeva la sfârșitul lunii iunie
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă

Luni, 10 mai, medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit, la Antena 3, despre Maratonul de Vaccinare de la București, la care a participat și a făcut o serie de precizări referitoare la momentul în care România ar putea atinge imunitatea de masă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România consideră că numărul mare de persoane imunizate, în timpul maratonului de vaccinare de la București, este rezultatul entuziasmului personalului medical, al solidarității și determinării acestora, dar și al accesibilității ușoare la vaccinare.

„Oamenii își doresc să se vaccineze. (…) Avem peste 20.000 de persoane care, în cele 64 de ore, au reușit să se vaccineze, lucru care este absolut fabulos”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță: „Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie”

Șeful CNCAV a fost întrebat când va fi atins pragul de 50% de persoane vaccinate, din populația țării. Acesta a răspuns că acoperirea vaccinală este de peste 30%, iar pragul de 50% ar putea fi atins la finalul lunii iunie.

„Dacă din cele aprox. 15 milioane de persoane care mai sunt, în momentul de față, între granițele României, și dacă înlăturăm și persoanele sub 16 ani, pot să vă spun că în momentul de față rata de acoperire vaccinală este de peste 30%, ceea ce se reflectă în evoluția epidemiologică din ultimele săptămâni.

Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie. AR fi o perioadă realistă”, a explicat șeful CNCAV, la Antena 3.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a transmis că, din data de 8 mai, oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare.

„Din 8 mai oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare în platformă, în limita capacității de vaccinare a centrelor”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Revenirea la normalitate, din opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranţă”

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a menţionat faptul că revenirea la normalitate este mai mult o certitudine decât o simplă speranţă.

Valeriu Gheorghiţă a punctat că, din punct de vedere al evoluţiei pandemiei, „lucrurile stau cât se poate de bine” şi prin vaccinare poate fi consolidată evoluţia favorabilă.

„Cred că nu trebuie să vorbim în cifre, este important ca orice persoană care se vaccinează să înţelegem că este o persoană protejată, o persoană care, la rândul ei, protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o ţintă, trebuie să asigurăm vaccinarea cât mai multor persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o şansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate, pentru că revenirea la normalitate, din opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranţă şi vedem că, din punct de vedere al evoluţiei epidemiei, lucrurile stau cât se poate de bine. Sperăm să consolidăm această evoluţie favorabilă şi prin vaccinare putem asigura această consolidare şi predictibilitatea pe termen lung tocmai pentru a nu reveni într-o perioadă cu foarte multe restricţii”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Adauga un comentariu