Local

Viețile a sute de ieșeni, puse în pericol într-un bloc din Tătărași! ”Oricine poate cădea în gol!”

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Viețile a sute de ieșeni puse în pericol într-un bloc din Tătărași Oricine poate cădea în gol
Blocul A3, din Tătărași, a fost construit în 1965 și este supus unui risc ridicat în cazul unui cutremur

În Tătărași, viețile a sute de persoane au fost puse în pericol din cauza unui lift defect. În blocul A3, liftul este blocat între etaje, cu ușa deschisă către exterior. Potrivit firmei Moldova Lift, principala problemă ar fi o piesă defectă. O astfel de piesă depășește suma de 700 de euro

Blocurile vechi din Iași le dau din ce în ce mai multe bătăi de cap locuitorilor și persoanelor responsabile de întreținerea și mentenanța lor. Blocul A3, din cartierul Tătărași, a fost construit în anul 1965 și are 57 de ani de când reprezintă căminul a peste 100 de familii.

Timp de mai multă vreme au fost sesizate diferite probleme pe care le-au întâmpinat locatarii acestui bloc, iar ultima situație care a stârnit revoltă în rândul lor a fost defectarea unuia dintre lifturi și pericolul iminent pe care îl reprezintă.

Viețile a sute de ieșeni, puse în pericol din cauza unui lift defect

Astfel, nu este pentru prima dată când locatarii unui bloc din cartierul Tătărași se confruntă cu probleme legate de lifturile din clădire. Pe Strada Vasile Lupu, numărul 116, în blocul A3, viețile oamenilor sunt puse în pericol din cauza atitudinii nepăsătoare a persoanelor responsabile. Cele două lifturi care transportă persoanele de la un etaj la altul se defectează destul de des în ultima vreme, iar, recent, unul dintre ele ar fi putut face victime. Potrivit locatarilor, de aproape o săptămână se confruntă cu problema amintită. Unul dintre ascensoare nu funcționează, iar, mai mult, acesta s-a blocat la etajul al patrulea al blocului.

”Este defect liftul. Eu știu că nu funcționează de vreo 3 zile. La etajul 4, ușa din exterior se deschide și poate cădea oricine în gol! Liftul este blocat între etaje. Cabina este în stație, dar unul dintre lifturi nu funcționează la tronsonul II. E periculos, pentru că poate cădea oricine!”, a declarat ieri un locatar al blocului A3, din cartierul Tătărași.

La insistențele reporterilor BZI a fost trimisă o sesizare către echipa responsabilă de mentenanță și reparația lifturilor din cadrul firmei Moldova Lift SRL, iar cei de acolo au trimis o persoană care să rezolve problema.

”Sunt camere de luat vederi la A3, iar, în fiecare zi, ascensoarele sunt verificate. În momentul în care se face o sesizare, dispeceratul trimite echipa. În câteva minute vine operatorul de la tronsoane, respectiv Doru Bălan”, a precizat un reprezentant al echipei Moldova Lift SRL.

Piesa pentru repararea liftului costă peste 700 de euro

Potrivit operatorului firmei Moldova Lift, principala cauză a nefuncționării liftului ar fi o piesă defectă. Conform spuselor lui Doru Bălan, o astfel de piesă depășește suma de 700 de euro și ar trebui să ajungă în zilele următoare.

”Este oprit liftul de sus, dar, din cauza duplexului, s-a deschis. E o chestie curioasă… E foarte bine că ați sesizat acest lucru! Acum e oprit, pentru că este arsă o piesă. Ar trebui să vină… E o chestie neprevăzută pe care nu avem cum să o anticipăm”, a precizat Doru Bălan, reprezentantul Moldova Lift.

Blocul A3 a fost construit în 1965 și este supus unui risc ridicat în cazul unui cutremur. Nu este prima dată când locuitorii se plâng de probleme. Au mai fost sesizări cu privire la riscul de dărâmare a blocului, ca urmare a construirii unui edificiu cu 8 etaje pe un spațiu verde, chiar lângă gemurile locatarilor. Acum, viețile a sute de persoane au fost puse în pericol din cauza neglijenței unor responsabili.

Comentarii
  • Pe bune?!! E că și cum ai spune că ai mașină nouă și ai garantie pe viață și nu are voie sa se strice…..orice lucru se strica ,iar la ce trafic de persoane au lifturile,mă mir că sa stricat doar unul…..un articol sumar detaliat și tendențios care lasă loc de interpretări….și cred că mai toate blocurile din Iași au această problema…dar na , trebuia scos musai acest bloc „că păduchele in frunte”….

Adauga un comentariu