Actualitate

Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu au fost incluse pe listele PSD pentru Parlament

Publicat: 22 oct. 2020
Viorica Dăncilă într-un studio de televiziune
Fostul premier Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă și Carmen Dan nu au fost incluse pe listele PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie.

Despre Viorca Dăncilă, care a fost înlocuită din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD imediat după alegerile locale, se ştia de mai multă vreme că nu va prinde un loc pe listele pentru noul Parlament.

Într-o formulă anterioară a listelor pentru Parlament ale PSD Teleorman, Carmen Dan apărea pe poziţia a doua pentru Senat, considerată neeligibilă. Însă fostul ministru de Interne, în prezent deputat, dispare cu totul în varianta finală a listelor.

Viorica Dăncilă și Carmen Dan, scoase de pe lista PSD

Preşedintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, a explicat că în urma discuţiilor purtate cu primari, lideri de filiale PSD dar şi cu simpli membri ai partidului, s-a desprins ideea ca niciunul dintre actualii parlamentari PSD din judeţ să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Listele pentru Parlament ale PSD Teleorman sunt deschise de Dănuţ Cristescu, preşedinte al Consiliului Judeţean, care îi va preda ştafeta lui Adrian Gâdea, câştigător în urma alegerilor din 27 septembrie, şi de Florin Piper, actual vice-preşedinte al Consiliului Judeţean.

Viorica Dăncilă dă vina pe Liviu Dragnea

Fostul premier a acuzat că organizația PSD Teleorman primește instrucțiuni de la Liviu Dragnea să nu o pună pe lista pentru Parlament. Dăncilă a spus că Dragnea vrea să se răzbune pentru că s-a opus amnistiei și grațierii în perioada în care era premier.

„Liviu Dragnea, chiar şi din închisoare, are o influenţă asupra mai multor lideri din PSD Teleorman. Liviu Dragnea nu mă doreşte pe listă la parlamentare pentru că nu am dat amnistie şi graţiere, aşa cum a insistat. Liviu Dragnea o doreşte pe listă pe Carmen Dan. Sper că liderii PSD nu vor face ce spune Liviu Dragnea. Nu am aut nicio discuţie cu liderii partidului pe acest subiect, dar am încredere în vorbele preşedintelui Marcel Ciolacu, care a spus că un fost premier PSD trebuie să se regăsească pe listele partidului la parlamentare. Am fost europarlamentar şi premier, deci înţeleg şi exigenţele Legislativului. Nu cred că un fost premier al partidului poate fi exclus de pe listă. Aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, nu cred că trebuie să ne omorâm foştii lideri ai partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

S-a reprofilat spre jurnalism?

Lăsată în afara listei PSD, Viorica Dăncilă pare să se fi reorientiat. Aceasta semnează un articol de opinie în publicația ‘The Jerusalem Post’, cotidian care apare în limba engleză în Ierusalim. „Europa trebuie să găsească un nou mod de relaționare cu Rusia”, este titlul textului semnat de Viorica Dăncilă, opinia fiind publicată în ediția de miercuri.

„Măsurile punitive, ca sancțiunile, au avut un impact negativ asupra economiei Rusiei. Dar au cultivat, în același timp, sentimente anti-Occident în populație, întărind astfel popularitatea regimului (rus)”, a scris Viorica Dăncilă.

Fostul premier susține că presiunile diplomatice și politice nu fac decât să hrănească mașina de propagandă rusă, mai ales într-o țară unde statul controlează presa.

„Nu scriu aceste rânduri în sprijinul Rusiei, ba din contră”, afirmă Dăncilă.

Ea spune că tot ce vrea să accentueze este faptul că relația Europei cu Rusia nu funcționează.

Comentarii
  • PSD-ISTII DERANJATI DE ATITUDINEA LUI CIOLACU LA INTOCMIREA LISTELOR PENTRU PARLAMENTARE , CA FORMA DE PROTEST CRED CA AR TREBUI SA VOTEZE UDMR.
    ORCUM UDMR INTRA IN PARLAMENT SI CA PARTID S-AU LUPTAT CEL MAI MULT PENTRU MINORITATEA LOR. NU CRED CA PUTEM VOTA PONTA-DEMOLATORUL GUVERNARII PSE-ISTE,NU PUTEM VOTA USR PLUS-SECURISTII SI INELTELE* AGENTURILOR STRAINE8*,NU
    AVEM DE CE VOTA PNL. CEI IN SITUATIA MEA LUATI SI VOI ATITUDINE, DATI UN SFAT .
    MULTUMESC

Adauga un comentariu