Razboi în Ucraina

Vladimir Putin vorbește despre consecințe catastrofale pentru umanitate din cauza gazelor naturale și a petrolului

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin vorbește despre consecințe catastrofale pentru umanitate din cauza gazelor naturale și a petrolului
Vladimir Putin vorbește despre consecințe catastrofale dacă UE impune mai multe sancțiuni

Vladimir Putin consideră că restricțiile internaționale va avea consencințe catastrofale. Liderul de la Kremlin consideră că prețurile la gaze naturale și la petrol vor urca considerabil.

Recent, JPMorgan, cea mai veche bancă americană, arăta faptul că barilul de petrol ar putea ajunge la 380 de dolari dacă Rusia îşi pune planul în desfăşurare. Analiștii arătau că, dacă Rusia va reduce exportul de la 7 milioane de barili pe zi la 2 milioane, umanitatea ar intra în colaps.

Vladimir Putin, despre consecințe catastrofale din cauza embargoului pe petrol şi gaze naturale

Într-o întâlnire cu Guvernul Rusiei, Vladimir Putin a vorbit despre consecințe catastrofale pentru umanitate din cauza embargoului impus de Uniunea Europeană. Liderul de la Kremlin i-a avertizat pe miniştri să fie pregătiţi de embargo și le-a spus că sancţiunile vor provoca pagube uriașe tocmai pentru țările care fac parte din acest plan:

„O utilizare mai pronunțată a politicii sancțiunilor poate antrena consecințe încă și mai grave, fără a exagera, poate chiar catastrofale, pentru piața mondială a energiei. Sancțiunile împotriva Rusiei provoacă multe pagube exact țărilor care le impu. a explicat Vladimir Putin într-o declarație oficială./

Declaraţiile vin în contextul în care Uniunea Europeană a luat decizia de a impune un embargo pe circa 90% dintre importurile de petrol din Rusia, până la finalul anului 2022. Exceptată de această măsură este Ungaria care este dependentă aproape în totalitate de petrolul importat de Rusia. Ca răspuns la această decizie, Rusia a decis să reducă livrările de gaze naturale către clienții din Uniunea Europeană, iar în unele țări, exporturile au fost oprite în totalitate.

Rusia plănuiește să nu mai livreze gaze naturale la iarnă

Europarlamentarul Eugen Tomac a avut recent o intervenţie pe acest subiect. Președintele PMP consideră că Rusia plănuiește să nu mai livreze deloc gaze naturale la iarnă. În măsură de Rusia deja a redus livrările prin conducta Nord Stream 1, scenariul considerat de specialiști a fi apocaliptic, capătă tot mai mult contur:

Rusia utilizează astăzi toate instrumentele de care dispune pentr a şantaja Europa. Am primit o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care ne spune că la iarnă, Gazprom, va opri livrările de gaze naturale către Europa. Este un scenariu pe care îl ia în calcul. Evident, în prezent Rusia a încetat să livreze gaze naturale către 12 state ale Uniunii Europene cu scopul de a sabota UE. Avem un stat condus în stil stalinist de către un conducător care a pierdut complet contactul cu realitatea. Puţin trebuie oprit. Independenţa energetică a României şi a Uniunii Europene trebuie să fie principala preocupare a Guvernului României și a Comisiei Europene. afirmă europarlamentarul și președintele PMP, Eugen Tomac.

Acest lucru înseamnă o catastrofă pentru Germania care deja s-a pregătit pentru acest scenariu inființânt ”centrele foamei”, locații în care oamenii care nu au bani pentru plata utilităților pot sta. Așadar, Vladimir Putin vorbește despre o consecințe catastrofale dacă Occidentul va mai opera sancțiuni împotriva Rusiei.

Adauga un comentariu