Eveniment-Social

DEZVALUIRI! Un politician celebru din Iasi face afaceri dubioase in insule exotice

Publicat: 02 feb. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
DEZVALUIRI Un politician celebru din Iasi face afaceri dubioase in insule exotice
1

@ Un fost ales local liberal, reprofilat pe afaceri cu firme din paradisuri fiscale, bifeaza un faliment de rasunet @ Firma de distributie a produselor farmaceutice, administrata de acesta si controlata de un offshore din Oceanul Indian, a intrat in insolventa, lasand in urma o gaura de 13 milioane de lei

Implicat in politica in anii 2000, Florin Hozoc era la acel moment unul dintre cei mai mediatizati politicieni din Iasi. Consilier local al PNL in vremea in care Iasul era condus de Constantin Simirad, Florin Hozoc se remarcase prin divergentele de opinie pe care le-a avut cu fostul primar al Iasului. Florin Hozoc a avut de-a lungul timpului o serie de functii publice: consilier local, purtator de cuvant al Consiliului Judetean, consilier ai ministrilor Mircea Cinteza sau Eugen Nicolaescu – ministrii Sanatatii in 2005-2006.

Acesta a dat insa politica pe afaceri. Implicat in business-uri din cele mai diverse domenii, Florin Hozoc se recomanda pe blogul sau ca fiind un afacerist de succes. Printre proiectele derulate de acesta se numara o afacere dubioasa, in domeniul distributiei de medicamente. Firma prin care erau derulate afacerile a fost controlata de un offshore, MNGV Investment Limited, din insulele Seychelles. Firma de distributie de medicamente a intrat in insolventa, astea dupa ce a încheiat anul 2012 cu un profit net de 954.313 lei, la o cifra de afaceri de 18,26 milioane lei, dar si cu datorii totale de 13 milioane lei, la finele saptamanii trecute expirand termenul final de inscriere la masa credala.

„Nu mai sunt acolo administrator, doar asociat, cu 40 de procente. Mai am doi parteneri, cu care nu m-am mai inteles si asa firma a intrat in insolventa. Nici cu furnizorul de medicamente din Germania nu mai avem o colaborare din aceasta cauza, deci nu mai aveam obiectul muncii, ca sa spun asa. In primii ani afacerea a mers bine. Dupa ce vor fi valorificate bunurile firmei, nu stiu daca mai raman cu ceva. Mai are ceva active, masini, utilaje, dar au o valoare destul de mica. Din politica am iesit pentru ca slugarnicia este factor decident in promovare. Nici slugarnicia nu mai ajuta acum foarte mult, pentru daca seful decide ca sluga numarul doi performeaza mai bine, pleci acasa. In afaceri, lucrurile sunt mai clare. Maximul care se poate intampla este sa dai faliment”, sustine Florin Hozoc.

Alte falimente la activ

Florin Hozoc nu este la primul rateu in afaceri. Acesta a mai bifat si intrarea in faliment a altor doua proiecte, State&Partners Investments si RomNET Media Network SRL. Nascut in 1971 in Piatra Neamt, Florin Hozoc a absolvit in 1996 Facultatea de Filosofie a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. A intrat in afaceri in 1996, cand a infiintat prima sa firma, New Business Systems. Ulterior, in 2001 a infiintat agentia media RomNET, iar in 2006 a devenit senior partener la State & Partners Investments, companie de consultanta si investitii. Pe rand, a fost actionar in mai multe proiecte din Romania si din strainatate, in domeniile energetic, petrolier, imobiliare sau diagnoza medicala. In ultimii ani, Hozoc sustine ca a fost consultant al firmelor Siemens Germany, Porr Austria, Swietelsky Austria, Integral Technologies Switzerland sau Bilfinger-Berger Germany, la proiecte derulate in Romania. Bilfinger Berger este compania cu care ApaVital are semnate mai mule contracte de lucrari pe fonduri europene. Este actionar in firma de distributie medicamente HK & ZY Best Pharma Distribution din 2009, fiind implicat, de asemenea, si in proiectele Ilok8, Keykaa, Aldrapay si DraHo Investments.

Implicat in dosarul Maxx Space

In urma cu 12 ani, patru elevi au fost internati la spital cu arsuri grave, una dintre victime, o eleva de 16 ani, decedand dupa ce a ars de vie la un bal de liceu. Concursul „Liceul Anului“ a fost organizat de Agentia de presa RomNET, patronata de Florin Hozoc, si se desfasura in discoteca „Maxx Space“, proprietarul de atunci al discotecii fiind Relu Fenechiu. In cadrul concursului, s-a desfasurat o proba in care elevii umblau cu foc deschis. Dupa ce o farfurie cu spirt a fost rasturnata, hainele participantilor la concurs au luat foc. Cu toate ca nu existau autorizatii de la Pompieri si nici nu s-au luat masuri de siguranta pentru organizarea evenimentului, Hozoc si Fenechiu au scapat la acel moment basma curata, condamnati fiind profesorii implicati in organizarea evenimentului.

Adauga un comentariu