Actualitate

CUTREMURATOR. Un elev olimpic din Iasi s-a sinucis – UPDATE FOTO

Publicat: 16 oct. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii

UPDATE 10:55 – La Colegiul National Emil Racovita intreg colectivul didactic si fostii colegi, alaturi de care a studiat Robert in laboratorul de informatica sunt socati in urma mortii elevului. Reporterii Buna Ziua Iasi au vorbit si cu fostii colegi de la Emil Racovita, acestia avand numai cuvinte frumoase despre Robert, afirmand ca era un copil care se simtea mereu atras de calculatoare si era fericit cand reusea sa construiasca site-uri.
„Inca din clasa a cincea i-am descoperit pasiunea pentru informatica si mi-am dat seama ca i se potriveste perfect. Nu exista nici o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat. Era un copil extraordinar si cu rezultate excelente inca de atunci. Chiar ieri am stat de vorba cu mama lui la serviciu, in laborator, unde ea a ramas sa mai lucreze. Este ceva ce nu poate fi explicat”, a declarat Serban Marinel, profesorul care l-a coordonat pe Robert din clasa a V-a si coleg de catedra cu mama acestuia. Chiar in acest moment are loc o intalnire in cancelaria colegiului Emil Racovita, cadrele didactice dorind sa ofere sprijin familiei indoliate.
UPDATE 10:20 – Din datele oferite de colegi si profesori, Robert Ciobanu a avut un comportament cat se poate de obisnuit cu o zi inainte de a-si pune capat zilelor. Din spusele celor care au vorbit ultima oara cu el, Robert a fost foarte vesel la scoala, mai ales ca la ultima ora, cea de matematica, a reusit sa rezolve doua probleme dificile. De mentionat ca Robert a fost olimpic si la matematica, sub indrumarea profesorului Gabriel Marsanu, unul dintre cei mai buni profesori de matematica din Iasi.
„Suntem consternati de aceasta tragedie. Parintii sunt distrusi. Nu ne putem explica ceea ce s-a intamplat si a provocat gestul tanarului. Ieri, cand a plecat de la scoala, a fost foarte vesel si deja este incorect ca unii acuza faptul ca gestul ar fi fost provocat de familie”, a declarat Carmen Losonczy, directorul colegiului de informatica.
Alaturi de dirigintele clasei, copiii sunt supravegheati, acesta urmand sa beneficieze de consultanta de specialitate din partea psihologilor de la Universitatea Cuza. Reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi au aflat, in exclusivitate, faptul ca singura problema in familie consta in faptul ca mama adolescentului sufera de o boala incurabila, ea suferind o interventie chirurgicala in Austria.
UPDATE 9:00 – Robert Ciobanu a fost un elev exceptional, dovada stand si distinctiile obtinute la diferite olimpiade de informatica. Astfel, acesta a obtinut doua medalii de argint la Olimpiada Nationala de Informatica si locul I la competitia „Urmasii lui Moisil”. Ciobanu Nicoleta, mama copilului, este un profesor de exceptie la unul dintre colegiile de top din Iasi, mai precis „Emil Racovita”, acolo unde preda informatica. Copilul a studiat initial la acelasi colegiu unde preda mama sa, insa acesta s-a transferat anul trecut de la Racovita la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

STIRE INITIALA – O tragedie s-a abatut asupra unei familii din Iasi, care locuieste intr-un cartier de lux din Bucium. Cand au ajuns acasa de la serviciu, cei doi soti si-au gasit copilul, in varsta de 14 ani, spanzurat. Baiatul, Robert Ciobanu, era primul in clasa lui la invatatura si era elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

„Este mai mult decat o tragedie si nimic nu poate exprima in cuvinte ce s-a intamplat. Eu l-am avut pe Robert elev la clasa. Acesta avea o minte sclipitoare si mereu de nota zece. Niciodata nu s-a constatat ca ar fi avut probleme si avea un comportament absolut normal. Mama acestuia, cadru didactic la unitatea noastra, este si dumnei o persoana deosebita, care se intelege foarte bine cu elevii si lucreaza deosebit cu acestia. Sunt convinsa ca si acasa, in familie (minorul care s-a sinucis mai avea o sora in clasa I – n.r.) avea un comportament asemanator. Baiatul era pasionat de informatica, cu rezultate deosebite. Nu ne putem reveni noi, intreg colectivul institutiei, dupa aflarea acestei vesti”, a declarat cu lacrimi in ochi prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Emil Racovita, fost profesor al copilului.
Nici rudele nu isi pot explica ce l-a determinat sa recurga la acest gest. De altfel, parintii au suferit un soc atat de mare, incat nici politistii nu au putut sta de vorba prea mult cu ei. Oamenii au sperat pana in ultima clipa ca baiatul isi va reveni. Medicii de la SMURD l-au resuscitat mai bine de jumatate de ora, insa eforturile au fost zadarnice si s-a declarat decesul.
„S-a intocmit dosar penal de moarte suspecta si s-a dispus efectuarea necropsiei”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Baiatul nu a lasat niciun bilet de adio in urma sa. Trupul neinsufletit a fost dus la Institutul de Medicina Legala Iasi.
Adauga un comentariu