Actualitate

In atentia DNA! Posturi bine platite, pentru odraslele bosilor din UMF Iasi. Fiica unui conferentiar, obligata sa se retraga – FOTO

Publicat: 24 feb. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Fierbere mare la una dintre disciplinele de la institutia de invatamant superior medical iesean @ Un post de asistent universtar si un altul de conferentiar au starnit discutii aprinse printre candidati @ In spatele medicilor care doresc sa intre in invatamant sau sa avanseze in mediul academic se afla sustinatori puternici @ S-ar putea ca procurorii DNA sa aiba de lucru aici

Un post de asistent universitar scos la concurs la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi a stranit scandal printre candidati. Nu este o noutate faptul ca majoritatea posturilor didactice din institutia de invatamant superior medical iesean sunt cu dedicatie. In aceasta saptamana, au loc doua concursuri, primul pentru un post de asistent universitar si al doilea de conferentiar la obstetrica ginecologie. Pentru ambele posturi, batalia este stransa. Ieri a avut loc prima proba din examenul pentru gradul didactic de asistent, proba a doua urmand sa se desfasoare vineri, 26 februarie. Initial, pentru acest post s-au inscris trei medici, dar unul dintre candidati s-a retras pe ultima suta de metri. Postul de asistent universitar la obstetrica ginecologie este ravnit de medicii Victor Rugina, fiul conf. dr. Aurica Rugina de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi, Ioana Pavaleanu, fiica conf. dr. Maricica Pavaleanu si Anca Berescu.

Fiica conf. dr. Maricica Pavaleanu s-a retras din concurs. Din informatiile detinute, se pare ca medicul a fost sfatuit sa-si retraga fiica din cursa pentru postul de asistent universitar, deoarece contracandidatii au o sustinere mult mai mare din partea profesorilor de la obstetrica-ginecologie. Oficial, dr. Ioana Pavaleanu de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi nu a depus la dosar toate documentele. Batalia se va da intre medicii Anca Berescu si Victor Rugina, ambii de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Si unul, si celelalat, au sustinere din partea unor profesori care detin controlul la obstetrica si ginecologie. Din comisia de examen fac parte cadre didactice din UMF Iasi, presedinte find prof. dr. Dumitru Petrariu, prodecanul de la Facultatea de Medicina, iar unul dintre membri este prof. dr. Florentin Dumitrache, director medical la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Reprezentantii Universitatii de Medicina au precizat ca din comisie fac parte cadre didactice care nu au legatura cu candidatii. Ar fi fost chiar culmea ca din comisie sa faca parte prof. dr. Mircea Onofriescu sau prof. dr. Zenovia Pricop. De precizat ca, prof. dr. Zenovia Pricop a fost si indrumatorul de doctorat al medicului Victor Rugina. Vineri, 26 februarie, cei doi candidati vor trebui sa sustina ultima proba din concurs, cea didactica. Medicii vor prezenta membrilor comisiei un subiect ca si cand s-ar afla la catedra, in fata studentilor.

Dupa dr. Anton, ar putea intra procurorii DNA

Vineri, 26 februarie, are loc concursul pentru ocuparea unui post de conferentiar, tot la obstetrica si ginecologie. Trei medici de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi s-au inscris la examen. Este vorba despre dr. Dragos Nemescu, dr. Emil Anton si dr. Bogdan Doroftei. Medicul Anton a candidat si anul trecut pentru un post didactic de conferentiar, alaturi de sotii Demetra si Razvan Socolov, dar a fost eliminat. Din datele detinute pana in prezent, dr. Bogdan Doroftei, obstetricianul care detine cea mai tare clinica de profil din Iasi, dupa cum sustin colegii, nu are nicio sansa, pentru ca are un punctaj mai mic decat contracandidatii sai. Este greu de spus daca gradul de conferentiar va reveni medicului Anton sau Nemescu. S-ar putea sa se intample ca la concursul pentru functia manager de la Maternitatea Cuza Voda, unde dr. Emil Anton a participat alaturi de conf. dr. Iolanda Blidaru si, dupa ce nu a promovat examenul, au intrat procurorii DNA, care fac cercetari privind fraudarea concursului.

Adauga un comentariu