Local

Poveste halucinanta! A fost obligata de parinti sa se marite la 12 ani, iar sotul o viola in fiecare seara!

Publicat: 31 mai 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poveste halucinanta A fost obligata de parinti sa se marite la 12 ani iar sotul o viola in fiecare seara
1

@ Parintii unei fete de 12 ani au decis s-o marite, chiar daca ea nu voia acest lucru @ Au amagit-o sa ramana in casa celui care trebuia sa-i fie sot, dupa care au abandonat-o acolo @ In prima seara, baiatul a violat-o pe copila de 12 ani, dupa care le-a aratat cearsaful victimelor pentru a dovedi ca a fost virgina @ Doar politistii au reusit sa o scoata de acolo

O copila de 12 ani a trecut printr-un cosmar greu de imaginat! A fost obligata de parintii sai sa se marite cu un baiat care provine dintr-o familie mai instarita, dupa care a fost abandonata acolo. Parintii baiatului sustin ca au platit 6.500 lei pentru a cumpara fata de la familie. Este vorba de o poveste care s-a petrecut intr-o comunitate de tigani, cu traditii extrem de stricte si reguli interne care de multe ori incalca legea. Ieri, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au decis trimiterea in judecata a lui Ionut Stanescu, de 22 ani, pentru comiterea infractiunii de viol. Potrivit rechizitoriului, victima provine dintr-o familie de tigani caldarari din localitatea Munteni, Galati. In toamna anului 2011, familia baiatului si familia victimei au discutat despre viitorul copiilor si au decis sa-i casatoreasca. Familia lui Ionut locuieste in Lunca Cetatuii si are o situatie materiala foarte buna. Parintii fetei au decis sa faca o proba cu fata inainte de casatorie, sa vada daca se intelege cu baiatul. „In jurul datei de 8 noiembrie 2012, familia victimei a decis sa o lase in casa familiei din Lunca Cetatuii, ca sa vada daca sunt compatibili”, a precizat procurorul Carmina Pascal, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

A fost abandonata de parinti

In acest context, copila a ramas la Iasi, iar parintii au plecat inapoi la Galati. Fata i-a rugat sa nu o lase singura aici si s-a impotrivit acestei decizii luate de parintii sai. Seara, baiatul a vrut neaparat sa doarma cu ea in pat si pentru ca nu a acceptat sa intretina relatii sexuale, a batut-o si amenintat-o. Dupa ce a violat-o, a doua zi dimineata, a iesit cu cearsaful patat de sange sa-l arate rudelor care asteptau sa vada daca fata mai era virgina sau nu. A trecut acest test al puritatii si era buna de luat de nevasta, dupa mintea tiganilor. Numai ca fetita n-a vrut sub nicio forma sa mai ramana acolo si sa mai fie abuzata sexual. Rudele baiatului au trecut peste orice dorinta a copilei si au imbracat-o specific unei femei maritate din comunitate si au obligat-o sa poarte batic pe cap oriunde ar merge. Parca au uitat cu totii ca avea doar 12 ani. Au transformat-o in femeie fara ca ea sa vrea acest lucru. „Victima a incercat in repetate randuri sa-si contacteze parintii, insa nu a fost lasata de catre invinuit”, a declarat Carmina Pascal. Aproape in fiecare seara, era obligata sa traiasca acelasi cosmar. Cel care trebuia sa-i fie sot o viola fara sa tina cont de ceea ce-si dorea de fapt copila. Pe data de 15 ianuarie 2013, victima a reusit sa-i fure telefonul lui Ionut si l-a sunat pe tatal sau. I-a povestit tot ce se intampla acolo, ca este abuzata sexual si ca a fost pur si simplu abandonata intre niste straini. Tatal a incercat fara succes sa-si recupereze fetita.

„Noi am platit pentru aceasta fata dupa cum spune traditia noastra”

De fiecare data cand familia incerca sa o ia de acolo, tiganii deveneau violenti si spuneau ca intelegerea stabilita initial nu poate fi anulata. Astfel, pe data de 6 februarie 2013, tatal fetei a fost nevoit sa anunte Politia. Oamenii legii au mers la Lunca Cetatuii si au reusit sa scoata fata din casa, dupa un scandal destul de previzibil. Nici audierile ulterioare nu au fost prea comode. Familia baiatului a sustinut ca a platit pentru ca fata sa ramana acolo, iar intelegerile tiganesti nu trebuie sa fie controlate de legile de drept comun. „Noi am platit pentru aceasta fata dupa cum spune traditia noastra. Noi am fost corecti si am dat 6.500 lei, plus ca am facut cheltuiala pentru petrecerea de logodna. Nu-i normal sa fim tarati prin Tribunale, daca toata lumea a fost de acord”, a declarat tatal baiatului. Urmeaza ca instanta de judecata sa stabileasca pedeapsa pentru baiat. Este primul dosar de acest gen la Iasi, cu toate ca numarul cazurilor petrecute in comunitatea tiganeasca este mult mai mare.

Adauga un comentariu