National

Adi Bărar a fost condus pe ultimul drum! Muzica artistului a răsunat până la cimitir

Publicat: 09 mart. 2021

Marți, 9 martie 2021, Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a fost condus pe ultimul drum, la Timișoara. Și-au luat rămas bun rudele artistului, prietenii, dar și zeci de fani.

Muzica artistului a răsunat până la cimitir, fiind acompaniată de motoarele motocicletelor, turate la maxim. Zeci de prieteni de-ai artistului, alături de oamenii legii, au însoțit cortegiul funerar.

Vestea că legenda rock din Timișoara a părăsit scena vieții a întristat pe toată lumea. Artistul a pierdut lupta cu boala, fiind infectat cu noul coronavirus.

Adi Bărar a mai putut fi văzut pe un banner agățat de poartă cimitirului. Prietenii i-au adus flori și au aprins o lumânare , iar intrarea cimitirului a căpătat rapid forma unui altar.

Adi Bărar a murit luni, pe 8 martie

Adi Bărar a murit, după ce a fost infectat cu COVID-19. Vestea a fost făcută publică pe pagina trupei Cargo. Acesta era internat la spital după ce s-a infectat cu COVID-19, iar starea lui de sănătate se înrăutățise, conform acelorași colegi de scenă.

Lumea rock-ului a primit o o lovitură grea prin decesul celui care a fost Adi Bărar. Astfel, postarea publicată pe rețelele de socializare care anunța moartea artisului a strâns mii de share-uri și mii de comentarii. Toți sunt îngroziți de vestea morții artistului.

”Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi!

Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021.

” Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”, scrie trupa Cargo pe pagina de Facebook.

Mesajul cutremurător al lui Dan Negru, după anunțul morții lui Adi Bărar

Dan Negru spune că Adi Bărar e cea mai veche legătură a lui cu showbizul.

„Încă nu cred știrea asta. Adi e cea mai veche legătura a mea cu showbizul. «Negrule, poți să faci performanță și dacă rămâi în Timișoara, uită-te la noi»… Erau regii scenelor fără să părăsească Timișoara.

Cargo e printre cele mai mari monumente muzicale construite vreodată în România!  La 61 de ani, Adi Bărar a murit! Într-o Timișoara carantinată, tocmai din cauza virusului, Adi nu va avea funeraliile naționale pe care le merită.

Urâte vremuri!”, este mesajul postat de Dan Negru pe rețelele de socializare.

Cine a fost Adi Bărar

Adi Bărar s-a născut pe 15 ianuarie 1960 la Timișoara. A început să cânte la chitară de la vârstă de 9 ani. A urmat timp de 4 ani  un curs de chitară clasică unde a primit noțiuni aprofundate despre muzică. În încercarea de a se face înțeles și de a fi cât mai aproape de public, abordează un stil propriu și astfel în anul 1985 pune bazele formației Cargo, care ulterior va face istorie în rock-ul românesc.

În viziunea sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională. Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar are o activitate vastă compozițională compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.





Adauga un comentariu