@ Spitalul destinat oamenilor care sufera de orice fel de boala, chiar si considerata incurabila de medicina chinezeasca clasica, este situat intr-un colt de rai, de pe Muntele Galben, din provincia Anhui, China @ Spitalul in sine a fost inaugurat in anul 2013, fiind rezultatul deceniilor de munca ale fondatorului sau, dr. Jiang Feng @ Fascinant este faptul ca dr. Jiang Feng conlucreaza cu medicina chinezeasca clasica @ Spre exemplu, bolnavii de cancer pot urma doua tratamente simultan: si pe cel prescris de el, format in special din ceaiuri, dar si pe cel recomandat in spitale, constand in chimioterapie si radioterapie
Tot mai multi doctori, profesori si oameni de afaceri din Iasi, din Bucuresti si din intreaga Romanie, se trateaza, in ultimii ani, la Apricot Forest Hospital din China, un spital privat dedicat exclusiv medicinei clasice chineze. Spitalul destinat oamenilor care sufera de orice fel de boala, chiar si considerata incurabila de medicina clasica, este situat intr-un colt de rai, de pe Muntele Galben, din provincia Anhui, China. Oamenii care se trateaza aici de cele mai grave boli au rezultate miraculoase, intr-un timp record.
Muntele Galben este numit asa dupa legendarul Imparat Galben, fondatorul semi-mitic al civilizatiei chineze. Într-o tara plina de munti sacri, Muntele Galben este cel mai faimos dintre toate si este considerata zona cu cel mai pur mediu inconjurator din China. In aceasta locatie de vis sunt foarte multi romani, inclusiv din Iasi, care au devenit practicanti ai medicinei traditionale din China. Unul dintre acestia este Richard Vencu, originar din Iasi, si care acum are o clinica stomatologica foarte moderna in Bucuresti, Ivory.
O echipa de doctori in slujba pacientilor
La poalele Muntelui Galben, Dr. Jiang Feng a decis sa deschida un spital, in care el, alaturi de o echipa de doctori, trateaza persoane cu afectiuni dintre cele mai diverse, de la boli autoimune, la afectiuni ale oaselor, ale inimii sau chiar la cancer. Mai exact, aici se trateaza cauza bolilor, inclusiv a cancerului. Daca boala nu a apucat sa faca ravagii in organism (este incipient) speram la o recuperare integrala. Daca a produs deja distrugeri – apar tumori sau metastaze – cel mai adesea este necesar si tratamentul occidental si se obtine daca nu o vindecare macar o prelungire a vietii. Dar eu as insista mai mult pe alt gen de probleme, de exemplu bolile autoimune, cornice, disfunctii etc. In general cei care au cancer vin in mare majoritate abia dupa ce au epuizat alte variante si practic nu prea mai este mare lucru de facut.
Numele ales pentru spital, Padurea de Caisi (Apricot Forest), rezoneaza cu sensul profund la orice vorbitor de limba chineza. Numele Padurii de Caisi provine de la doctorul Dong Feng, care a trait in urma cu aproximativ 1800 de ani. Drept rasplata pentru serviciile sale, el nu solicita bani sau bunuri, ci le spunea pacientilor sa planteze cate un cais in gradina lui. Astazi, „Padurea de caisi” face referire atat la practica medicinei (fructul fiind unul dintre ingredientele „tratamentelor” prescrise de medicina chinezeasca clasica), cat si la devotamentul si compasiunea fata de cei care usureaza suferintele altora. De ce Apricot Forest Hospital a fost amplasat chiar aici? In primul rand datorita pozitionarii feng-shui a regiunii. In al doilea rand, intrucat aici cresc cele mai bune si mai rare plante medicinale.
Care este scopul acestui spital?
Spitalul in sine a fost inaugurat in anul 2013, fiind rezultatul deceniilor de munca ale fondatorului sau, dr. Jiang Feng. Acesta practica medicina chinezeasca clasica, constand in tehnici stiute de dinainte de era Mao Zedong.
Scopul declarat al spitalului are la baza trei principii:
1. sa pastreze si sa promoveze practicarea medicinei clasice chineze
2. sa ofere poporului chinez acces la medicamente si tratamente traditionale, care se gasesc in tara lor, dar care au fost disponibile pana acum doar oamenilor bogati sau demnitarilor, din tara si din strainatate
3. sa ofere o locatie stabila pacientilor straini, care pana acum au fost obligati sa astepte ca Dr. Jiang sa le viziteze tara lor, pentru a beneficia de aceste tratamente.
La spital, Dr. Jiang si medicii de ucenicie care lucreaza in coordonarea lui continua sa ofere intreaga gama de tratamente medicale chineze clasice pe care le-a practicat timp de aproape 30 de ani, de la decocturi din plante mai cunoscute, acupunctura / moxibustie si terapii dietetice, la cele mai frecvente diagnostice medicale qigong si terapiile, „excavatia discului umed”, diagnosticarea sângelui si multe altele.
Dr. Jiang Feng – vindecatorul celor mai grave boli, in Muntii Galbeni
Dr. Jiang Feng are 50 de ani, s-a nascut într-un catun de munte în judetul Jixi, în provincia Anhui, China, în 1965. Dintre cei 50 de ani de viata, mai bine de patru decenii le-a petrecut invatand, studiind si practicand medicina chinezeasca traditionala.
Primul pas in ceea ce el este astazi l-a facut calugarul buddhist Xuan Kong. La doar 8 ani, a fost adoptat de acesta, Xuan Kong fiind unul dintre cei mai renumiti maestri ai medicinei clasice chineze. Timp de 10 ani, dupa aceea, dr. Jiang Feng si-a urmat maestrul peste tot in tara, cu supunere, luand parte la vindecarea bolnavilor, mai apoi ajutand si el in acest sens. Astfel, a invatat primele notiuni despre medicina, buddhism si a practicat artele martiale. Cand a implinit varsta necesara a fost inscris la Universitatea de Medicina chinezeasca traditionala.
Datorita talentului, antrenamentului, studiului si puterilor sale, la doar 2 ani de la absolvirea cursurilor a inceput sa trateze bolnavi, de la oameni simpli, la afaceristi sau demnitari. Practica Dr. Jiang include întregul spectru de terapii clasice chineze, inclusiv unele foarte rar efectuat în epoca moderna, cum ar fi „umed” ventuze si diagnosticare de sange, dar el a devenit faimos pentru practicarea qigong si pentru prescriptiile sale pe baza de plante. Practica „qigong „este un sistem unic chinez de auto-cultivare asemanatoare întrucâtva anumite tipuri de yoga si implica aplicarea atenta a tehnicilor specifice de respiratie, stari meditative si mecanica corpului subtile.
Punand in practica informatiile dobandite in timpul facultatii si cunostintele acumulate stand alaturi de maestrul sau, a reusit mai apoi sa creeze formule speciale, din tot felul de ierburi (in cazul unora, timpul de prelucrare este si de cateva saptamani). In afara de aceste lucruri, fascinant este faptul ca dr. Jiang Feng conlucreaza cu medicina chinezeasca clasica. Acest lucru inseamna ca, spre exemplu, bolnavii de cancer pot urma doua tratamente simultan: si pe cel prescris de el, format in special din ceaiuri, dar si pe cel recomandat in spitale, constand in chimioterapie si radioterapie.
Cum sunt tratati si vindecati in timp record acesti oameni?
Dr. Jiang Feng este specializat in tratarea urmatoarelor afectiuni: cancer de prostata, artrita reumatoida, nefrita (boala inflamatorie a rinichilor), hepatita, ciroza, boli cardiovasculare. De asemenea, isi gasesc vindecare la el si persoanele care au probleme locomotorii cauzate de accidente. Cum sunt tratati si vindecati in timp record acesti oameni? Prin practici nemaiintalnite, cum ar fi diagnosticarea sangelui rau si aplicarea ventuzelor. Multa lume se intreaba cum reuseste dr. Jiang Feng sa previna si sa trateze cancerul doar cu niste plante, fara sa aplice metoda moderna? Cu atat mai mult cu cat plantele sunt combinate conform retetelor traditionale chinezesti, stiute doar de shaolini si de calugarii buddhisti. In plus, s-ar putea naste intrebarea, de ce cadrele medicale din marile spitale ale lumii nu au reusit nici pana acum sa gaseasca o solutie pentru aceasta maladie, desi beneficiaza de cea mai avansata tehnologie?
Cunoasterea medicala chinezeasca are peste 5000 ani vechime si cateva percepte medicale de baza, care implica si notiunea de qi sau energie a vietii, si-au dovedit valoarea pana in zilele noastre. Chinezii privesc universul ca pe un mecanism (occidentalii il privesc ca pe o constructie, bazata pe caramizi din ce in ce mai mici, iar indienii il privesc ca pe o scena in care viata este un mare joc). La fel universul uman este un mecanism si ceea ce il tine coagulat si in viata este suma functiilor sale vitale. Medicina chinezeasca lucreaza cu functiile organsmului nu cu structura lui, si aceste functii sunt alterabile folosind plante medicinale si qi. Mai departe organismul prin functiile sale are grija si de structura sa si de vindecarea oricarei boli.
Raspunsurile la aceste intrebari isi gasesc originea la maestrul Xuan Kong, cel care l-a adoptat pe dr. Jiang Feng si l-a invatat medicina, buddhism si are martiale. La inceput, il punea sa scrie retetele. Pe masura ce crestea insa, il lasa sa diagnosticheze si sa trateze singur bolnavii, bineinteles sub supravegherea lui. Si tot el, a intervenit pentru ca baiatul, ce parea initial nedisciplinat, sa urmeze cursurile Universitatii de Medicina Chinezeasca. Interesant este ca maestrul dr. Jiang Feng nu a acceptat niciodata, in schimbul serviciilor oferite, decat plata simbolica. Maestrul Xuan Kong a murit la venerabila varsta de 91 de ani, in anul 2011.
Mai multe insa despre maestrul Xuan Kong, mentorul dr. Jiang Feng, dar si despre bolile care pot fi tratate cu succes la Apricot Forest Hospital din China, in editiile urmatoare ale www.bzi.ro. Mai multe amanunte gasiti pe site-ul http://yijinjing.ro/.