Coronavirus

Alertă pe litoral! O tânără, suspectă de coronavirus, preluată de SMURD de pe plajă

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă pe litoral O tânără suspectă de coronavirus preluată de SMURD de pe plajă
O tânără, suspectă de coronavirus, preluată de SMURD de pe plajă

A fost alertă pe litoral Marii Negre. O suceveancă suspecta că ar fi infectată cu noul coronavirus, a fost preluată de SMURD după ce i s-a făcut rău pe plajă.

O turistă din Suceava este suspectă că ar infectată cu Covid-19. A fost preluată de SMURD de pe plajă

O turistă din județul Suceava a prezentat o stare generală de rău pe plaja din Eforie Nord. Femeia, în vârstă de circa 35 de ani, a început să se simtă rău și să spună că nu mai are miros. Mai mult, aceasta prezenta și stări de vomă.

Prietenii au sunat imediat la numărul unic de urgență 112 și au solicitat ajutor. Cadrele medicale SMURD au intervenit în scurt timp la fața locului, îmbrăcați în combinezoane, și au preluat-o pe tânără cu izoleta.

Femeia este suspectă că ar fi infectată cu noul coronavirus și a fost transportată la un spital specializat unde îi vor fi efectuate analizele medicale necesare.

Aglomeraţie pe plaje. La Costineşti, oamenii nu respectă nicio regulă

Litoralul românesc este asaltat de sute de mii de oameni care nu respectă nicio regulă de distanţare socială.

Spre exemplu, în staţiunea Costineşti, şezlongurile sunt pline, iar oamenii care au ales să stea pe prosop sau cearceaf s-au înghesuit pentru a prinde un loc la malul mării. Este vorba despre mii de turişti, în principal tineri, care au venit să îşi petreacă vacanţa. Aglomeraţie mare este şi în apă, unde turiştii au uitat cu desăvârşire de reguli.

După orele prânzului, echipe mixte formate din poliţişti şi jandarmi şi-au făcut apariţia pe plajă şi au verificat dacă se respectă distanţarea fizică. Au venit în control şi au dat şi amenzi.

Întrebat cum se protejează de coronavirus, un tânăr a răspuns râzând: „Cu bere! Nu mă tem că iau coronavirus! Dacă e să o iei, până la urmă tot o iei! Şi poate avem în noi, fiecare. Mie nu mi-a fost niciodată frică. O să iau sau nu!”

Cei mai mulţi turişti spun că vin la mare ca să se relaxeze şi să se distreze, nu să ţină cont de reguli.

Belgia şi-a închis plajele pentru turismul de o zi

Belgia şi-a închis plajele după confruntările de pe plajă dintre poliţie şi vizitatori care refuză să respecte restricţiile impuse de răspândirea COVID-19. Este vorba despre plaje închise pentru turismul de o zi. Măsura se aplică momentan în două staţiuni foarte populare din Belgia.

Knokke-Heist şi Blankenberge, două oraşe populare de pe coasta de nord flamanda de lângă graniţa cu Olanda, au declarat că au făcut pasul pentru „garantarea securităţii publice”. Este vorba despre închiderea plajelor pentru turismul de o zi, după ce oamenii au refuzat să respecte măsurile împotriva coronavirusului.

Chiar dacă ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave focare de coronavirus din Europa, cele două oraşe au fost asaltate de vizitatori care se îndreaptă spre coasta în perioada caldă.

Poliţia a arestat sâmbătă mai multe persoane pe plajă Blankenberge, după ce s-a declanşat o luptă în care au fost implicaţi tinerii cărora le-a spus să plece pentru că au refuzat să urmeze măsurile de siguranţă antivirus.

„Avem nevoie de o perioadă liniştită … oricine vine la Blankenberge trebuie să aibă un motiv bun pentru a fi aici. Cu acest pas, încercam să restabilim calmul”, a declarat primarul Blankenberge, Daphne Dumery.

Staţiunea superioară din apropiere din Knokke-Heist a făcut un pas similar după „zeci de incidente, în timpul zilei şi noaptea”, se arăta într-un comunicat al consiliului municipal.

Consiliul „s-a simţit obligat să ia măsuri drastice. Pentru a asigura securitatea publică, vizitatorii de zi nu vor mai avea voie”.

Adauga un comentariu