Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de noduli tiroidieni. Trei proceduri care te vor ajuta să ameliorezi disconfortul apărut

Am scăpat de noduli tiroidieni. Trei proceduri care te vor ajuta să ameliorezi disconfortul apărut

07 iul. 2022, 13:00,
în Sanatate

Să afirme faptul că „am scăpat de noduli tiroidieni” își dorește orice persoană care suferă de această problemă de sănătate. Formațiunile focale în țesuturile glandei tiroide sunt un fenomen comun care apare atât la femei, cât și la bărbați. Cauzele bolii reprezintă diferiți factori, iar tratamentul necesită o abordare individuală. De regulă, modificările în structura unui organ sunt detectate în timpul unei examinări de rutină.

Se acordă multă atenție dinamicii și, prin urmare, pacienții ar trebui să rămână sub supravegherea unui specialist calificat. Încercările de a rezolva singur problema amenință cu complicații grave. Un nod este o zonă care diferă ca densitate sau culoare la ultrasunete de restul țesutului tiroidian și are limite clare. Pentru o lungă perioadă de timp, prezența nodurilor nu afectează funcțiile glandei. Cu toate acestea, o creștere a dimensiunii nodurilor duce la strângerea țesuturilor, apare deformarea organelor, care poate fi însoțită de disconfort. Studiile arată că aceste formațiuni sunt cea mai frecventă leziune a glandei tiroide, ele apar la 30-50% dintre locuitorii planetei, iar la o vârstă mai înaintată, prezența lor la om este aproape normală. Majoritatea ganglionilor apar la femeile peste 60 de ani, probabilitatea apariției lor este de 6-8 ori mai mare decât la bărbați.

femeie cu mai multe ace infipte in gat pentru ameliorarea durerii provocate de noduli tiroidieni

Pentru a scăpa de boală poți efectua un tratament cu ultrasunete

Am scăpat de noduli tiroidieni. Care sunt trăsăturile definitorii ale afecțiunii

Există 2 tipuri principale de noduri, benigne și maligne. În regiunea noastră, ganglionii benigni se găsesc în 95% din cazuri, iar restul de 5% sunt tumori maligne. Conform tabloului morfologic, nodurile benigne sunt ganglioni coloizi, adenoame foliculare, chisturi și procese inflamatorii ale glandei tiroide. Ele pot produce în mod activ hormoni sau pot rămâne netoxice ani de zile. Imaginea bolii depinde în mare măsură de stilul de viață al pacientului, de starea lui de sănătate și de alți factori.

Această problemă de sănătate apare din cauza lipsei de iod în dietă, impactul radiațiilor ionizante asupra organismului și intoxicații toxice. De asemenea, unele persoane, îndeosebi femei se ciocnesc cu această boală pe cale ereditară.

grafica o seringa infipta in glanda tiroida a unei persoane

Există 2 tipuri principale de noduri, benigne și maligne

Incidența nodurilor este mult mai mare la persoanele care au primit doze crescute de radiații. Cu această problema se confruntă și angajații întreprinderilor ale căror activități sunt asociate cu utilizarea de substanțe toxice. Printre cele mai dăunătoare substanțe sunt metalele grele, combustibilul, lacurile, vopsele. Boala este exacerbată de stresul constant și activitatea fizică excesivă.

Am scăpat de noduli tiroidieni. Ce presupune tratamentul acestei afecțiuni

Există mai multe metode pentru a scăpa de această afecțiune extrem de periculoasă. Astăzi, medicii propun pacienților terapia hormonală, tratamentul chirurgical și proceduri minim invazive.

În cazul nodulilor chistici ai glandei tiroide, chirurgul, sub control cu ​​ultrasunete, îndepărtează lichidul din nodul și injectează treptat 95% alcool etilic în chist, ceea ce provoacă moartea celulele nodulului. După 4-5 ședințe, chistul din glanda tiroidă poate scădea cu 90%.

grafica persoana care sufera de noduli tiroidieni

Incidența nodurilor este mult mai mare la persoanele care au primit doze crescute de radiații

Pentru a scăpa de boală poți efectua un tratament cu ​​ultrasunete. Acest tratament te poate ajuta și atunci când suferi de durere de mijloc. Un ghid de lumină de cuarț este introdus în țesutul nodulului tiroidian, prin care radiația laser este furnizată nodulului. Sub influența energiei luminoase transmise de laser, nodul este încălzit și celulele sale mor. Celulele moarte sunt ulterior înlocuite cu țesut cicatricial. De asemenea, ulterior după procedură poți să mănânci polen crud.

Multe persoane spun că „am scăpat de noduli tiroidieni” prin distrugerea termică prin radiofrecvență. Este utilizat în principal pentru a suprima activitatea nodurilor mari care funcționează autonom și care provoacă tireotoxicoză. Astfel de formațiuni se găsesc cel mai adesea la pacienții vârstnici cu comorbidități severe și contraindicații la tratamentul chirurgical. Metodologia este foarte simplă. Un ac este introdus în glanda tiroidă, din care conductoarele echipate cu senzori de temperatură sunt avansate în țesutul nodului. Cu ajutorul unui generator de radiofrecvență, pe conductori se creează un câmp electromagnetic de înaltă frecvență, care încălzește țesutul nodului până la 105 grade, ceea ce duce la deteriorarea ireversibilă a celulelor nodului.

grafica persoana care sufera de noduli tiroidieni

Multe persoane spun că „am scăpat de noduli tiroidieni” prin distrugerea termică prin radiofrecvență

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *